![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Su içine koyup yüzen tohumları ayırmak kaynağı güvenilir olmayan tohumlar için faydalı. 12 saat ılık suda bekletmek kalınca dış zarlı tohumlar için çok faydalı. Yer kirazı (Physalis alkegengi) için bu gerekli mi bilmiyorum. Çimlendirme uygun ısı koşullarında, uygun süre boyunca, tohuma nem verme işidir. Verdiğiniz tarif de ondan başka bir şey yapmıyor. Tarif torfa ekmeye göre çok daha fazla yer kaplıyor, hergün bakım gerektiriyor. Mazur görün bana biraz abartılmış gibi geliyor. İsterseniz meraklı birisi iki yöntemi de beraberce deneyip sonucunu yazarsa iyi olur. Selamlar |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-12-2010
|
Zeki Bey ;Söylediğiniz gibi tohumları çimlendirmeye başladığımda aynı anda her iki yöntemi de denemek istiyorum. Hem arada fark olup olmadığını görmek için hem konu hakkında fazla bir tecrübem olmadığından başarılı sonuç alamazsam tohumların hepsini riske atmamak için Kütahya şartlarına göre çimlendirmeye başlamanın daha erken olduğunu düşünüyorum. İnşallah başladığım zaman sonuçlarını burada paylaşırım. Yeni açacağınız başlığın konusunu öğrenebilirmiyiz. Teşekkürler. |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| casuarina cunninghamiana, cotyledon, çam, çimlendirme, fıstık, ficus macrophylla, kestane, kotiledon, köklendirme, moreton bay fig, river sheoak, sera, şaşırtma, tohum, tohum ekme |
|
|