![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-11-2011
|
sayın ahmeter selluka kaç dereceye kadar dışarıda durabilir.Ben korkudan henüz dışarı çıkaramadım. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
SAyın Hberbul
Geçe sıçaklığı 10 üzeri olaçak benimkiler bahçede |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2007
|
Sellukada kırmızı örümceğe karşı ne kullandığınızı öğrenebilirmiyim? Sayın Ahmeterin hediyesine gözüm gibi bakıyorum, başına kırmızı örümcek istilası gelsin istemem. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-05-2012
|
Ahmeter, sanırım selluka konusunda en bilgilisizsiniz. Önemli bir sorum var: çiçekleri bitti, toplamda 8 başak tohum var, ama ne zaman olgunlaşmaları tamamlanır anlayamıyorum. Şu anda hala balkonda ve yaprakları dökülüyor ama yapraklar henüz bitmedi. Bu konuda beni bilgilendirirseniz sevinirim. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Hulam .58
Yakında geniş bilgi vereçeğim bu arada Google SELLUKA Ahmeter yazıp müsait zamanınızda bilgi toplayabilirsiniz Ayrıça Ahmeter bahçeyi gezmenizi öneririm iyi günler |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-06-2014
|
Merhabalar, selluka ile ilgili yazılarınızı okudum. Ben Çanakkale'de oturuyorum tohum almayı düşünüyordum ama sanırım bizim iklimde olmayacak. Budama yaptıktan sonra -1, -2 derece olan bir yerde kışı geçirebilir mi, henüz tohum siparişi vermedim bir kaç güne kadar ekersem bu yaz çiçeklenir mi. Teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Alıntı:
Yapraklar tammen dökülebilir herhangi bir sıkıntı yaşamadan tohumlar olgunlaşmaya devam eder. Ocak ayı gibi baklalar olgunlaşabilirler. Tohum zarfları sertleşip kararmaya başladığında olgunlaşmayı anlayabilirsiniz. |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-02-2013
|
selluka denemem başarılı gidiyor 15 cm oldular. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-11-2011
|
Sn Nevzat beyden gelen selluka tohumlarını herhangi bir işlem yapmadan ılık suya konduktan 17 saat sonraki durumları. Biraz sonra steril toprağa ekmeyi düşünüyorum. Konuyla ilgili yazıları okuduğuma göre, iyice şişen tohum ümit verici. Hadi bakalım hayırlısı. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-02-2013
|
Merhabalar zengarden satış sitesinde tanıştım selluka ile. Ağaçlar.net sitesine üye olmaya karar vermem selluka sayesinde oldu. Selluka yetiştirme sevdası ile üç tohum alıp torfa ektim ama malesef boyumdan büyük işlere kalkışmışım yeterli bilgiyi almadan cahilce tohumları da ziyan ettim sanıyorum. On gün oldu tohumları ekeli inşaallah çıkar diyorum. Sayın kalambaklıyı yürekten kutluyorum, ne çok sellukayı çimlendirmiş. Sayın ahmeter beyin sellukası zaten efsane.Bilgi ve deneyimlerini paylaşan herkese teşekkür ederim.Bol çiçekli günler dilerim. Düzenleyen cennetkusum : 09-07-2013 saat 16:36 Neden: eksik bilgi |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-06-2014
|
Ahmet Er beyden bilgi almak istemiştim ama yazmamışım ![]() |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-04-2015
|
İşte benimkiler ![]() |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-04-2015
|
Ahmet Bey ikinci yaparak çıkınca büyük saksi ya almayi düşünüyorum, solmazlar umarim |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Akşam hava kararmadan az evvel yap |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Tohumdan selluka |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-03-2013
|
![]() Kasımda dikmiştim tam 4 tohum sağlıklı büyürken şehir dışına çıkmam gerekti 1 ay komşuma emanet ettim kış ortasında oda çok sulamış 3 tanesini kaybettim şu anda elimde sadece bir tane kaldı onu büyük 10 lt lik bir saksıya taşıdım terasa bıraktım ama sonuç yine içler acısı bütün yaprakları kurudu hatta sürgünün 1 metreye yakınıda kurudu ben hayatımda bu kadar nazik olmasına rağmen yarım metre boyuyla yaprak çıkarıp sürgün vererek hayata tutunmaya çalışan bir çiçek görmedim alltaki resim sellukamın direnişini belgeliyor ![]() |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-05-2013
|
İzmir Torbalı orman fidanlık bölge müdürlüğü şu an Selluka fidesi satışı yapmaktadır. Ben 2 gün önce Yalova'ya 4 ayrı saksıda fide getirttim, fideler yaklaşık 20 cm civarında ve oldukça sağlıklı, bir fide fiyatı 4.20 civarında idi, (ben 4 fide için gönderen arkadaşıma 20 TL çıkardım), umarım bölgemde yetiştirmede sıkıntı yaşamam, ayrıca yetkililerle telefon ile görüşmem de sağ olsunlar oldukça ilgilendiler ve böyle bir çiçeğin gereken ilgiyi görmemesinden rahatsız olduklarını ifade ediyorlardı... İlgilenen arkadaşların dikkat ve bilgisine... ADRES : TORBALI ORMAN FİDANLIK MÜDÜRLÜĞÜ İZMİR – AYDIN KARA YOLU ÜZERİ 45. KM TORBALI - İZMİR TEL : 0232 856 17 34 – 856 44 10 |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-05-2015
|
merhaba arkadaslar. birkac ay önce internet yoluyla 3 tane selluka tohumu almistim. üçü de başarili şekilde çimlendiler. heyecanla çiçeklenecekleri gunu bekliyorum ben de. malatyanin hava kosullari pek uygun olmadigindan saksida yetistiriyorum tabi. ancak bazi sorunlarim var yardimci olursaniz cok sevinirim. saksilarim küçük buyutmem lazim ancak mayis ayindayiz yanliş zaman mi sizce? diger sorunum sellukalarim sabah günesi almasina ragmen yapraklarda lekelenmeler oldu ne yapmaliyim? |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-04-2015
|
Temmuz sonu ektiğim iki tohumdan bir tanesinin bugünkü hali diğerini ilk çıktığında elime alıp sevince kaybettim tabi. Ayrıca formda ilk mesajım.Yavrularım burada okuduklarım olmasa şimdiye çoktan yok olmuşlardı. |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
Sellukam sensiz olmuyor |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-07-2013
|
Bu güzelliğin kokusunu bir kere alınca, vazgeçmek gerçekten de mümkün değil! Müthiş bir bitki... |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
Doğrudan toprağa dikimde netice güzel |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-01-2013
|
Sayın Ahmeter, Zengarden'dan zelluka tohumu alıp dikmek için uygun bir zamandamıyız acaba? |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-01-2013
|
Pardon Selluka yazacaktım ![]() |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
2016 şubat ayında benden tohum isteyiniz İyi günler |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 06-08-2011
|
Sağlıklı bir şekilde büyüyen ve çiçeklenen , saksıdaki 3 adet sellukaları mı ne zaman budamalıyım. ? |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-03-2007
|
Sellukanin dogru kosullarda kolayca koklendigi yaziyor, isterseniz kis oncesi celik almayi da dusunebilirsiniz. how do you propagate corkscrew vine? |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
|
Bir zamanlar mazide ne kadar şendik |
|