![]() |
|
![]() |
#391 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-09-2007
|
3 adet selluka tohumundan 3 ü de çimlenmişti. şu anda sadece 1 tanesi sağlıklı. gene de çok zayıf görünüyor. büyük saksıya alıp saat 14:00 'e kadar güneş göreceği bir yere koydum. tavsiyeye ihtiyacım var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#393 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-10-2010
|
Sayın selluka severler, Bahçemde üçü genç , biri anaç olmak üzere dört adet sellukam var.Ancak , o güzelim çiçekleri arılar tarafından sürekli koparıldığı için hiç birisinden tohum alamadım. 1- Arılardan nasıl kurtulacağım ve , 2- Sellukalarımdan nasıl ve ne zaman çelik almalıyım , konusunda ışık tutarsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#394 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Sonbaharda çelik almadım. Ama bir seracı bu mevsimin daha uygun olduğunu söyledi. Deneyeceğim. Odunsulaşmış dallardan üç boğum olarak dalları kesin. Bir boğum toprağa iki boğum dışarı da kalacak biçimde dikin. Kışı korumalı bir yerde , tercihen bir serada geçirmeleri uygun olur. Arılar için ilaçlama yapabilirsiniz ama, çiçekleri kopardıkalrına emin misiniz? Benimkileri çekirgeler yedi hep. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#395 |
|
Sonbaharda çelik almadım. Ama bir seracı bu mevsimin daha uygun olduğunu söyledi. Deneyeceğim. Odunsulaşmış dallardan üç boğum olarak dalları kesin. Bir boğum toprağa iki boğum dışarı da kalacak biçimde dikin. Kışı korumalı bir yerde , tercihen bir serada geçirmeleri uygun olur. Benimde iki adet tohumum çimlenmişti .Birini bir kardeşime verdim .Diğeri de uzadı gitti.Sarmadı yanındaki çıtayı .Sonuç olarak mademki bu kadar çok seviyoruz .Tüm arkadaşlarımız bizde de olsun diyor .Ben buradan ellerinde selluka olan arkadaşlarımıza rica ediyorum .Sevgili memet'in söylediği şekilde sellukalarından çelik hazırlasınlar.Hem budanmış olur .Gövdesi gövdesi gelişir .Hem budama sırasında kestiğiniz dallar ziyan olmaz hem de sitemizdeki tüm arkadaşlarımız selluka sahibi olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#398 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-10-2010
|
Evet. Arıların yediğine eminim Sayın memet . Taç yaprakların sap bölünden koparıyorlar.Orada onları cezbeden bir şeyler olmalı.Sarıca arı ve eşek arısı diye isimlendirilen arılar . Aynı cins arılar üzümlere de musallat oluyorlar. İlginize teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#400 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-06-2010
|
arkadaşlar selluka yı busitede tanıdım ben ve çok hoşuma gitti tohum satan sitelerde nedense yok olanlrında stoklarında yok selluk tohumu olan arkadaşlardan bende istesem mümkünmü |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#401 |
|
Çünkü sellukayı bu sitede tanıttık. Tohumlarını burada bulup dağıttık. Burada sellukayı yaygınlaştırdığımız için popülerlik kazanmayı deneyenler oldu. Dahası, buradan fırsat bilip fiyatını yüz liraya çıkaranlar bile oldu. Sonra da bize sizin yüzünüzden satamıyoruz dediler. Forumu takip ederseniz tohumlar olgunlaştığında burada tohum bulabilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#402 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-10-2010
|
Merhaba arkadaşlar; Bende gittigidiyor da zengarden adlı üyenin satışında gördün ve aşık olup aldım, sağolsun sayın zengarden 3 kokulu selluka ile birlikte 3 te mor selluka gönderdi, cumartesi gecesi ektim, umarım tutar....şans dileyin lütfen ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#403 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2010
|
Gerçekten selluka yıllar önce ege,akdeniz'de çok sevilen bir çiçekti fakat aradaki nesillin azalan çiçek sevgisinden mi nedendir bilinmez, neredeyse yok olmak üzere, eskiden istanbul'da da gördüğümü hatırlıyorum. bende arıyorum ve yetiştirebilirsem mümkün olduğunca paylaşıp bu güzelliği tekrar görmek isterim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#405 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-10-2010
|
elimden gelen her türlü çabayı harcayacağım, gerekirse yatağa alırım onu ısıtırım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#406 |
Ağaç Dostu
|
Benim ekim ayının sonun da ektiğim 5 selluka da çimlenmişti. Hala sağlıklı olarak büyüyorlar. Yanlarına sırık koyduklarım sarılmaya bile başladı. Burda havalar çok soğuk, sellukalarımı cam önünde tutuyorum, güneş yok sadece gün ışığı . Şimdilik her şey iyi gidiyor. Tüm sellukacılara bol şans. Selamlar..... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#407 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 15-11-2008
|
Geçtiğimiz yıl selluka denemem benim için hayal kırıklığıyla sonuçlandı.Sevgili Kalambaklı'nın gönderdiği tohumları kayıpsız çimlendirdim fakat büyüme aşamasında çok zayıf kaldılar ve onları birer birer kaybettim. Bu yıl eğer tohumlarından edinebilirsem çok daha dikkatli olup o kokuyu hissetmek istiyorum... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#408 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 25-10-2009
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#411 | |
Kaybettik
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#412 | |
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#413 |
Ağaç Dostu
|
Sellukamı bahceye dikmiştim. Gecen hafta kar yağmasına rağmen, hala yapraklar yeşil. Şaşırdım doğrusu. Hala yemyeşil olan tohumları koparıp içeriye aldım. Dibine, bolca yaprak ve çalı çırpı koydum. Baharda süpriz yapıp canlanır umarım. Kaybetme riskine karşı 3 çelik yaptım diktim. 3 göz olarak aldım çeliği, bir göz saksıya daldırdım 2 göz dışarıda kaldı . Saksıda sadece perlit var. Bakalım tutacak mı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#414 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-12-2010
|
Alıntı:
Saygılarımla, iyi yıllar... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#416 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-08-2010
|
bende bu gün 9 ocak istanbul toplantısında sevgili kirazdan aldığım selluka çeliklerini sihirli topraktan hediye edilen toprakla buluşturdum. umarım başarılı olurum.1 boğum toprakta 2 boğum dışarıda. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#417 |
Ağaç Dostu
|
Toplantıda dağıttığım çeliklerden bir kaç tane de evde arkadaşlarım için köklendirmek istiyorum. Aydınlık ve yerden ısıtma üzerinde olan filiz verdi, dün 6 cm olan filiz, bugün 10 cm civarında büyümüş. Yine aydınlık ama serin zemin üzerinde olan çeliklerde gözler oluştu ama filizler uzamadı. Bunlara pet şişe geçirmiştim, birinde küflenme belirtisi görünce hemen havalanacak şekilde iyice açtım. Serin zeminde olanlarda (iç mekan ama serin oda) domates adalarında kullandığım hindistan cevizi torflu, gübreli toprağı kullandım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#418 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-08-2010
|
Sevgili Kiraz dan istanbul toplantısında aldığım selluka çelikleri filizlendi en kalın olan çeliğin filizi 1 metreye yakın filizlendi ve kırıldı. bütün gücünü filizlere verip kök yapmıyormu acaba diye düşünüyorum. filizleri kessek acaba kökler daha çok gelişirmi ? 6 adet çeliğim var hepsi aynı saksıda hiç filizlenmemiş olanlarda var. güçlü filizlenenler en kalın odunlaşmış olan çelikler çelik inceldikçe filiz verme süresi uzuyor belkide hiç vermiyecek. ince olan 2 tanesi kuruyor gibi. Düzenleyen Suna : 02-02-2011 saat 19:54 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#420 |
Ağaç Dostu
|
Zengarden'in sitesinde lithops tohumları sipariş ederken görüp aşık olduğum sellukaların tohumlarından alıp ocak sonu itibariyle diktim. Şimdilik bir hareketlilik yok ama, çimlenmeleri beni çok mutlu edecek. Ankara ikliminde ne derece başarılı olunabilir bilmiyorum ama, bir "selluka sever" olarak bu bitkinin elimde büyüdüğünü görmek istiyorum. Toprağı kapalı bir kapta olduğundan biraz sulu görünüyor. Üstünü açık tutmam mı gerekli yoksa, kapalı tutup hergün havalandırma yapmaya devam mı edeyim? Sağlıcakla kalın. Düzenleyen nikon_ : 07-02-2011 saat 14:52 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|