![]() |
|
![]() |
#152 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Sellukaya kış hazırlığı
Tam yeri gelmişken izah edeyım havalar soğumaya başlayınça bitki en ucundan itibaren kurumaya başlıyor takriben toprağına 2 metre kalana kadar kuruyor işte oradan kesmek lazım ve 10 dereceden aşağı olmıyan aydınlık bir yerde muhafaza edıp 7 veya 10 günde hafif bir sulama yapmak lazım iyi günler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#154 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-12-2008
|
Arkadaşlar bu sene yetiştirdiğim Sellukanın üzerinde çok bol çiçek vardı ve halen açmaya devam ediyor ancak henüz tohum bağlamadı.Sanırım tozlaşma tam olmadı.Yinede sabırla tohum vermesini bekliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#155 |
Ağaç Dostu
|
Selluka çiceklerinin su içinde muhafazası
Yarı yarıya su ve alkol şişe içinde deneme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#156 |
Ağaç Dostu
|
şişenin boy görünüşü
ŞİŞENİN BOY GÖRÜNÜŞÜ Bazı çiçekler yasemin .ful gibi alkollü su içinde bir müddet dinlendirilirse kokusundan bir nebze o sıvıya geçiyor . Bu bir deneme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#158 |
Ağaç Dostu
|
elluka
Sevgili selluka severler ilk minik selluka çiçek salkımını görmemle bugün arasında tam 3 hafta geçti. Selluka çiçeğim nazlı bir gelin gibi rüzgarda salınıyor. Bende büyük bir merakla onun yüzünü göstermesini bekliyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#161 |
Ağaç Dostu
|
Selluka açmaya devam ediyor
Selluka açmaya devam ediyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#162 |
Ağaç Dostu
|
Dün ve bugün evdeydim. Epeyce fotoladım sellukamı. Geçen hafta 30 tane çiçek tomurcuğu olmasına rağmen şiddetli yağmur yüzünden sadece 10-12 kadarı kalmıştı. Ahmet abiye bu güzellikleri bana yaşattığı için sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca bazı arkadaşlar pek kokmadığını söylemişlerdi. Koku nasıl olur bilmek isteyeni bizim avluya davet ediyorum. Kokusu heryeri kaplamış durumda ![]() ![]() Düzenleyen Orkun Kırcı : 13-09-2009 saat 21:50 Neden: ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#163 |
Ağaç Dostu
|
Selluka
Sellukaya gönül verenler İşte azmin çalışmanın sonuçu tebrik ederim Yeni senede yeni bir bitki ile bu tatlı serüvene harkesi çağırıyorum Yeni bitki surpriz Selamlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#164 |
Ağaç Dostu
|
Selluka sevgililer
![]() ![]() ![]() Sn.Ahmeter; Benim tek çubukta yaşamak isteyen sellukalarımı hatırladınız mı? Ve de varlıklarını size borçlular. Ekteki fotoğraflarda ,sanıyorum tomurcuklandılar,umarım yanılmıyorumdur .Daha çok küçükler, çiçeklenme olasılığı var mı ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#165 |
Ağaç Dostu
|
Selluka
Sayın Yılmaz Biraz zayıf kalmış ama çiceklenecek seneye daha güzel olacak İyi günler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#166 |
Ağaç Dostu
|
Sürprizleri severim. Merakla bekliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#168 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-05-2009
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#169 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-03-2008
|
Merhaba Arkadaşlar Benimde bir sellukam vardı. Hisar önünden almıştım ama malesef artık yok önce kırmızı örümcekler sardı sonra sararıp öldü. Bir İzmir'li olarak bu güzelim çiçeği kaybetmenin üzüntüsü içindeyim.Acaba diyorum bana bu çiçeğin tohumundan vermek isteyen olurmu? Beni nasıl mutlu edeceksinizbir bilseniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#170 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-12-2008
|
Arkadaşlar Sellukam'da tohum kapsülleri oluştu. Ancak büyüyüp olgunlaşması 1-1,5 ay alacaktır. Sanırım Kasım başı gibi payaşıma açaçağım.Selamlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#174 |
Ağaç Dostu
|
Selluka tohumu
En güzel döllendirici bombus arısı görev başında |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#177 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-06-2006
|
Sellukaya kış hazırlığı -------------------------------------------------------------------------------- Tam yeri gelmişken izah edeyım havalar soğumaya başlayınça bitki en ucundan itibaren kurumaya başlıyor takriben toprağına 2 metre kalana kadar kuruyor işte oradan kesmek lazım ve 10 dereceden aşağı olmıyan aydınlık bir yerde muhafaza edıp 7 veya 10 günde hafif bir sulama yapmak lazım iyi günler Sellukamı içeri aldım bu yıl fazla gelişmedi ama bu durumu mevsim normalleri mi? eksik ya da fazla birşeyleri mi var yoksa hiç görmediğim kırmızı örümcek hastalığına mı yakalanmış.(kontrol ettiğimde yaprak arkalarında bir şey yoktu. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#179 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Bugün işi doğaya bırakmayıp yapay döllemeye devam ettim. Ancak kıpırdandığı için görebileceğim ufaklıkta, polenlerle aynı renkte bir böcek, erkek organın olduğu sripiralin içinden çıktı. Eğer biri varsa dölleyen bu olabilir dedim. Karıncalar, kesinlikle döllemede bir işlevi yok. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#180 | |
Kaybettik...
|
Alıntı:
Karıncaların bendeki yarattıkları asıl sorun, balkon trabzanında açan selluka çiçeklerine gelen karıncaları yemeğe çalışırken didikleyen kumru güvercin v.d. kuşlar çiçekleri gonca halinde iken açmadan dökülmelerine neden oluyor. Ulaşamadıkları yerlerde salkım saçak açan aynı bitkinin trabzana üst kısmına yakın yerlerde açılmadan dökülmelerine neden oluyor. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|