30-08-2011, 23:15
|
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 13-08-2011
|
Sizin de bayramınız kutlu olsun Mehmet Bey. vermiş olduğunuz değerli bilgiler için çok teşekkür ederim. Az kalsın saksını değişip köklerini yıkayacak ve kesecektim  ama iyiki size danışmışım yoksa her şey için geç olabilirdi. En iyisi kışı beklemek. Sizin yaptığınız gibi bende evde çiçeklerime besin hazırlıyorum mesela artan çaylar yumurta kabuğu ve suyu yetiştirdiğim ananasıma da öğütülmüş hurma çekirdeği tabi kendim öğüttüm , yeşil ve siyah çay fosaları bir de çatıdan güvercin gübresi topladım geçenlerde topraklarına onu karıştırdım. Bir de ananasım için çiçekçilerden ve tarım ilacı satanlardan gübre ararken sıvı besin aldım kızıl renkte ve 1 litre suya iki kapak katarak haftada bir defa çiçeklere veriyorum. Bu gün limonumu saksısından çıkarıp köklerine baktım ve sandığım gibi fazla sarmallanmamış ama 5 yaşındaki hurmama baktığımda ise kökleri serçe parmağımın kalınlığında saksı dibine sarmallanıp toprağı yukarı kaldırdığını gördüm çok şaşırdım aklımda onun saksısını da açmak vardı ama acaba bunu hangi mevsimde yapmalıyım ve saksısını açarken hurmamın köklerini kırpmalımıyım tam bir bilgim yok limondan farklı tepki gösterebilir bu konuda bilginiz ve tecrübeniz varsa yardımcı olursanız çok sevinirim. Söylemiş olduğunuz bilgileri uygulayacağım teşekkürler saygılarımla...
|
|
|