![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu tür kalın ağaçların sürgün verdiklerinde çok kuvvetli sürgün verirler bu kuvvetli sürgünlere yapacağnız aşılar daha hızlı kaynama yapacağı gibi hızlı gelişcektir. Yok İlla da bu tür kütüklere yapacaksanız aşı da kalem aşı zamanı Şubat Mart bölgelere göre Nisan da olabilir. Bu zamanda kesimi yaptığınız anda aşılamayı yapmalısınız. Ayrıca kesim yaptığınız da el testeresi ile kesim yapsanız da keskin bir bıçak ile temizlemelisiniz. Yukarıda kesimini yaptığınız ağaçların kabukları kambium dan ayrıldığı için aşılarınız kesinlikle kaynama yapmayacaktır. Motor ile kesilen ağaçlar da neden sürgün vermediğini kesin olarak bilmiyorum ama büyük ihtimal testere kesiği ile bıçak kesiğinin insan derisinde bile kaynama farkı çok çok fazla sanırım yırtılmadan dolayı olabilir. Ayrıca ağaç kesme motorunda ki yağlar da kabuk ve kambium arasına girdiğinden yaşamsal alanı ayırmış olduğundan da olabilir. Umarım aydınlatıcı olur iyi akşamlar dilerim. |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Motorlada kesilen ağaç sürgün verir, sürgün verip vermemesi motorla kesimin bir ilgisi olacağını düşünmüyorum, buna benzer kendi yaşadığım tecrübelerde var, gençleştirilmesi yapılan onca ormanlarımız var bunlar hep motorlu testerelerle kesiliyor. İki yıl önce köyümüzdeki ormanlıkta gençleştirme çalışması yapılmıştı tümü patlayıp filizlendiler. İncir ağacımı erik ağacımı zeytin ağacımı motorlu testereyle kestim hepsi de patladı. |
|
|
|
![]() |
|
|