agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) (https://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/)
-   -   Küpe çiçeği, Küpeli (Fuchsia) (https://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/1545.htm)

sarigoz 04-05-2011 15:18

1 Eklenti(ler)
Gecen sene ,pazardan aldigim kucucuk bir fidandi..Simdi artik guzel ciceklerini gorme nasib oldu.Kistan beri hep cicek acmaya calisiyordu

Periş 04-05-2011 15:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sarigoz (Mesaj 797895)
Gecen sene ,pazardan aldigim kucucuk bir fidandi..Simdi artik guzel ciceklerini gorme nasib oldu.Kistan beri hep cicek acmaya calisiyordu

Çok güzel maşallah;):p

izgi 07-05-2011 22:37

1 Eklenti(ler)
Sizdeki güzelliklere özenip aldığım küpelinin durumunu göstermek istedim. Çok sağlıklı görünmüyor sanki, yaprakları da minicik :(
Ne yapsam da güzelleşse?

Eklenti 209977

Periş 08-05-2011 11:40

Sevgili İzgi rengi çok tatlı maşallah bayıldım ellerine saglık... Dışı beyaz içi kırmızımı çok tatlı çok...

izgi 08-05-2011 21:39

Teşekkürler ama sizinkilerin yanına bile yanaşamaz malesef.

cemo 10-05-2011 08:55

5 Eklenti(ler)
Kışı, bahcede kar altında geciren küpe ciceklerim, budadıktan sonra hızla sürgün uzatmaya başladı. Hazır aldığım küpelerden daha sağlıklı gelişiyor bence.

Çiçekler, aldığım küpelere ait.

Dudi 10-05-2011 09:16

Kar altında donmadılarmı cemo abla :O

bettyycim 10-05-2011 11:39

Benim de 2 küpem Ocaktan beri dışarda, içeriye aldım pörsüdü bende balkona attım Sevgili acemifüsun( bende hiç de acemi değil ama) bir mesajı ile dışarıyı sevdiklerini anladım ve şimdi hepsi çiçekteler ;)

cemo 10-05-2011 11:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Dudi (Mesaj 801251)
Kar altında donmadılarmı cemo abla :O

Donmadılar canım. Gecen senede kar altında saksıdaydılar. Dondu sanıp cok üzülmüştüm. Baharda yepyeni sürgünler verdiler.
Bu da bana tecrübe oldu. Hepsini bahceye diktim.
Küpe kesinlikle dışarı çiçeği, bence.

Adalet Yağcı 10-05-2011 11:56

Son baharda tüm küpeler bahçeye dikilecek, bir şey olursa zararı tazmin edersin artık :)
Aslında şimdi tam zamanı ama çok uzaklardayım, Temmuz sonu uygun değil gibi toprağa indirmek için, ne dersin?

Her sene yayladan Mersin'e, Mersin'den yaylaya taşımaktan bıktım artık.

cemo 10-05-2011 12:17

Gecen sene ilkbaharda dikmiştim ben bahceye. Çiçekleri gecince dikebilirsin saksının toprağını bozmadan.
Kışa girerken, yanmış koyun gübresi koydum diplerine. Üzerini samanla örttüm. Kökler zarar görmeyince birşey olmuyor burada.

Deneme amaclı önce bir saksıyı dik. Baktın birşey olmadı, seneye göm hepsini toprağa:)

Hem avrupada kışı sokakta gecirmiyorlar mı.

Zarar tanzim edilir canım:)) Senin canın sağolsun.

Adalet Yağcı 10-05-2011 15:28

Sen de sağol canım.

Avrupa'da gördüklerimiz cins olarak farklı sanıyorum, geçen sene benim iki küpem saksıda donmuştu.
Ama dediğin gibi bir koruma uygulamamıştım, sadece havalı naylonla üzerlerini örtmüştüm, toprakta olursa gübre saman vs. ile daha iyi korunabilir dediğin gibi.

cemo 10-05-2011 16:54

2 Eklenti(ler)
Sevgili Adalet

Avrupadakiler farklı cins deniyor ama, bende 20 ye yakın küpe var. Hadi 3-5 i farklı desek, hiçbiri donmadı.

Yapı markette görünce aldığım küpe tohumlarını ektim ve dışarıda tuttum, hemen cimlendiler. Coğu tohumu ev içerisinde itina ile bakarken, küpe tohumu dışarıda çimlendi. Şu an daha büyükler.

Benim gözlemim, toprak kökleri daha sıcak tutuyor.

Sn sarigoz, teşekkür ederim.

acemifüsun 10-05-2011 22:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi izgi (Mesaj 800018)
Sizdeki güzelliklere özenip aldığım küpelinin durumunu göstermek istedim. Çok sağlıklı görünmüyor sanki, yaprakları da minicik :(
Ne yapsam da güzelleşse?

Eklenti 209977

Sevgili izgi sizin küpeniz de çok güzel, sağlıkla büyütün:) Bence bitkiniz geliştikçe hem yaprakları, hem de çiçekleri daha büyüyecek. Seralarda tam olgunluğa erişmemiş bitkileri bol besin takviyesi ile açtırıyorlar.

acemifüsun 10-05-2011 22:55

Cemocuğum küpelerinin maşallahı var:) Kışı dışarıda geçiren küpelerin ne kadar sağlıklı:)
Benimkiler de kışın hep balkondaydılar, bitki daha kuvvetli oldu diye düşünüyorum. Dal yapıları dışarıda satılanlardan farklı gibi geliyor. Şimdi yavaş yavaş tomurcuklanmaya başladılar.

Hülya 10-05-2011 23:10

Bu güzellerde benim küpe çiçeklerim

2 Eklenti(ler)
Çok güzeller.:)
Dolaşmaya gittiğim serada görünce dayanamayıp aldığım küpeler.
Benim balkonum çok güneşli.
Şimdilik keyifleri yerinde.

a1919 11-05-2011 07:56

Arkadaşlar küpelerin çiçek açması için herhangi bir şey veriyor musunuz. Benimki yaprak ve dal açısından coşmuş durumda ancak hiç tomurcuk yok. Balkonda direk güneş almayan köşede duruyor. Biraz güneşe çıkarmalı mıyım acaba?

acemifüsun 11-05-2011 21:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi a1919 (Mesaj 801814)
Arkadaşlar küpelerin çiçek açması için herhangi bir şey veriyor musunuz. Benimki yaprak ve dal açısından coşmuş durumda ancak hiç tomurcuk yok. Balkonda direk güneş almayan köşede duruyor. Biraz güneşe çıkarmalı mıyım acaba?

Sevgili a1919 benimkiler tüm kış balkonda güneşte kaldılar. 10 gün önce balkonun sabah güneşi gören doğu tarafına taşındılar. Ben de küpelerim açmıyacak mı diye endişeleniyordum, yavaş yavaş tomurcuklanmaya başladılar. Sizinkiler de yakında tomurcuklanır.Arada az miktarda NPK veriyorum.

acemifüsun 11-05-2011 21:54

Sevgili farezya ne güzellikler :) Sağlıkla büyütün. 30 derecenin üstünde güneşten çok rahatsız oluyorlar.

Batuhan Yılmaz 12-05-2011 07:45

Selamlar ben seradan bir kÜpe almıştım katmerli ve dev çiçekleri vardı aldıktan sonra güvercinlerin azabına uğradı ve 1 gün aşırı sıcak alında yaşama savaşı geçirdi hala yaşıyor ama artık katmerli değil vedeüçük çiçek açıyor ne versem nasıl bir gübre güvercin gübresi bi işe yaramadı ne döksem dibine eski haline döner şuan 3 yaşında ÇOK SAOLUN.

a1919 12-05-2011 08:12

Teşekkürler acemifüsun. Benimkilerde yaz kış balkonda. Burdaki küpelerin coşmuş hallerini görünce eksik birşeyler mi yapıyorum acaba dedim. Belki havalar biraz daha açınca benimkiler de çiçeklenir. Tekrar teşekkürler.

Batuhan Yılmaz 12-05-2011 08:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bat-uhan (Mesaj 802522)
Selamlar ben seradan bir kÜpe almıştım katmerli ve dev çiçekleri vardı aldıktan sonra güvercinlerin azabına uğradı ve 1 gün aşırı sıcak alında yaşama savaşı geçirdi hala yaşıyor ama artık katmerli değil vedeüçük çiçek açıyor ne versem nasıl bir gübre güvercin gübresi bi işe yaramadı ne döksem dibine eski haline döner şuan 3 yaşında ÇOK SAOLUN.

...

limon 12-05-2011 19:12

3 yıldır yaşatabildiğinize göre başarılısınız bence. Konunun uzmanı değilim ama alaylı olarak öğrendiklerime göre bitkilerin bol ve iri çiçeklenmeleri için potasyum ve fosfor ağırlıklı gübrelerle desteklenmesi gerekiyor. Azot ağırlıklı gübreler yapraklanmalarını teşvik eder, fazla yapraklanan bitkiler bol çiçeklenemezler.

Bittkinizi hiç budadınız mı? Bence küpe çiçeği budamaya çiçeklerle karşılık veren bir bitki. Dallar fazla uzadıkça çiçeklenmesi azalıyor ve çiçekleri ufalıyor. Tepelerden budama yapıldığında hem daha yoğun dallanıyor hem daha bol ve iri çiçek açıyor.

Ayşe Yıldız 12-05-2011 19:22

Benim anlamadığım bir konu var. Bahçede yetiştiğini düşünürsek eğer; ben geçen 1saat camları açtım ve camın dibindeki küpelimin birçok yaprağı yanmış gibi olmuş. Üzerindeki tomurcuğu neredeyse açmaya hazırdı. Çiçeği geçtikten sonra budama yapıp yeniden dikersem eğer tekrar çiçek açma şansı nedir? Seneyeyi mi beklemeliyim? Bunu yapmamın sebebi kel gibi kaldı yaprakları düküldü hemen. Bu kadar hassas olabileceğini düşünmemiştim.

Hülya 12-05-2011 19:48

1 Eklenti(ler)
Teşekkür ederim arkadaşlar.
Çiçekleri çok büyük.:)

Dudi 13-05-2011 11:20

Pazar güzeli :)

3 Eklenti(ler)
İki hafta önce pazardan aldığım küpe çiçeğim 2 yeni çiçek açtı. Sizinle paylaşayım istedim :)

Hakkı Şen 13-05-2011 11:23

Sevgili Dudi, sizde küpeliler devasa çiçekler açıyor nedir anlamadım..:))

dragonfly 13-05-2011 11:25

hakikaten bize de söyliyin lütfen, cinsinden mi acaba öyleyse bende sizin aldığınız pazardan almak istiyorum :)

Dudi 13-05-2011 11:28

Cinsinden sanırım Hakkı bey, bir de büyük açan cinsleri seviyorum. Almadan önce soruyorum bakıyorum katmerli ve büyük istiyorum :D

Buyrun sevgili dragonfly çarşamba günleri selimiye/üsküdar pazarı :) Deneme amaçlı çelikde aldım ama bakalım tutacak mı?

dragonfly 13-05-2011 11:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Dudi (Mesaj 803309)
Cinsinden sanırım Hakkı bey, bir de büyük açan cinsleri seviyorum. Almadan önce soruyorum bakıyorum katmerli ve büyük istiyorum :D

Buyrun sevgili dragonfly çarşamba günleri selimiye/üsküdar pazarı :) Deneme amaçlı çelikde aldım ama bakalım tutacak mı?

Çeliğin tutacağını düşünüyorum, geçen ben de tepe çeliği alıp ana gövdenin yanına ekmiştim, şimdi büyüyor...

Taaa Başakşehirden Üsküdara geleceğim birgün bu çiçek için :D

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:44.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025