agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) (https://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/)
-   -   Küpe çiçeği, Küpeli (Fuchsia) (https://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/1545.htm)

Dudi 13-05-2011 12:08

Olur sevgili dragonfly buyrun gelin :D

cemo 13-05-2011 13:45

1 Eklenti(ler)
Şimdi küpe zamanı:)

Jezebel 13-05-2011 20:46

3 Eklenti(ler)
İzmirli küpeseverler,
Karşıyaka çiçek festivalinde yirmiye yakın küpe çeşidi saydım.
Hele üç tanesine hayran kaldım;)

Eklenti 211878

,

Eklenti 211879

,

Eklenti 211880

.

Jezebel 13-05-2011 23:08

3 Eklenti(ler)
Birkaç resim daha

Eklenti 211903

,

Eklenti 211904

,

Eklenti 211906

.

.

agozce 13-05-2011 23:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cemo (Mesaj 803391)
Şimdi küpe zamanı:)

Harika Flemenko dansçılarına benziyor. Adı Carmen mi yoksa? Değilse bile Carmen olsun...:))

İnsanın çelik isteyesi geliyor....:)))

Güle güle büyütün.

agozce 13-05-2011 23:38

Sevgili Jezebel sizinkilerde çok çok güzel..

Jezebel 13-05-2011 23:53

Sevgili agozce,
bunlar Karşıyaka çiçek festivalinde satışa sunulan bitkiler.
Ben küpe konusunda iddalı değilim.
Çok isterdim ama bir tane bile almadım.
Öldürmek için almaya gerek yok, bakabilecek kimseler alsa daha iyi olur ;)

cemo 14-05-2011 06:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi agozce (Mesaj 803635)
Harika Flemenko dansçılarına benziyor. Adı Carmen mi yoksa? Değilse bile Carmen olsun...:))

İnsanın çelik isteyesi geliyor....:)))

Güle güle büyütün.

Adını bilmiyorum sevgili agozce. Varsın carmen olsun:)))

Budama zamanı çelik yollarım. Şİmdi dal ucları hep tomurcuk cünkü.

Periş 14-05-2011 08:08

Sevgili Jezebel çok güzel küpeler atlayıp İzmir emi gelsem ne yapsam bütün güzellikler izmirde çok kıskandım ben çokk.. Ne kadar satışları acaba

Jezebel 14-05-2011 09:17

Sevgili Periş,
hiç fiyat sormadım, fiyat sormak almak için bir teşebüstür, kendimi frenleyemeyebilirdim;)
Sadece resim çektim, "fotograf çekmenin bedeli 5 T.L. " diye şaka yapanlar oldu ama...
Büyük kısmı Yalova seralarını kaynak gösterdi.

Batuhan Yılmaz 14-05-2011 14:16

Evet arkadaşlar 2 cins olduğunu öğrendim ve gerçekten bayağı uzunlar 50 cm oldular bu nedenle küçük çiçek açıyolar ve tek dal halindeler bayağıda yaprakları var ve potasyum yüklü gübreyi nereden bulacağım ve nasıl budayacağım ve budadığım dalları ayrı bir şekilde nasıl dikmeliyim.

Hülya 14-05-2011 17:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Periş (Mesaj 803686)
Sevgili Jezebel çok güzel küpeler atlayıp İzmir emi gelsem ne yapsam bütün güzellikler izmirde çok kıskandım ben çokk.. Ne kadar satışları acaba

Sevgili Periş,
Bekleriz İzmire ,bu güzelleri seyretmeye.:)
Küpelerin,askıdaki büyük boyları 12-15 YTL. arasıydı. Küçükler 5 YTL.
Bayındırlı üreticilerde 1YTL. fideler vardı.

Periş 15-05-2011 06:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi farezya (Mesaj 803852)
Sevgili Periş,
Bekleriz İzmire ,bu güzelleri seyretmeye.:)
Küpelerin,askıdaki büyük boyları 12-15 YTL. arasıydı. Küçükler 5 YTL.
Bayındırlı üreticilerde 1YTL. fideler vardı.

Sevgili farezya fiyatlarda uygunmuş mersinde bu boyutlar 30 tl küçükler 5 tl ama 1 tl ye küpeli zor çok şanslısınız :p:p ah ah şimdi izmirde olmak vardı inanın fotografları görünce başım döndü küpeliler maşallah çok güzel elinize yüreginize saglık

Periş 15-05-2011 06:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel (Mesaj 803715)
Sevgili Periş,
hiç fiyat sormadım, fiyat sormak almak için bir teşebüstür, kendimi frenleyemeyebilirdim;)
Sadece resim çektim, "fotograf çekmenin bedeli 5 T.L. " diye şaka yapanlar oldu ama...
Büyük kısmı Yalova seralarını kaynak gösterdi.

Sevgili Jezebel bu güzel fotografları bizlerle paylaşman çok güzel teşekkür ederim gezmiş kadar olduk inanın yalovada çok güzel çiçeklerin oldugunu bende duymuştum bu sene mersin fuarında pek bir çeşit yoktu aldıgınız gülün renginede bayıldım bu arada hayırlı olsun maşallah:p;)

iris41 15-05-2011 10:13

Dışı ici somon renge bayıldım sevgili jazabel cemonun bordosuda muhteşem .
istanbul sıcakları küpelere iyi gelmiyor artık :( küpelerde beyaz sinek cok oluyor gecen yıl 3 saksı kaybettim gözüm korkuyor bu sene almaya ,yinede 1 kök almak bana iyi gelicek :p

selis 15-05-2011 10:59

Yaprak ya da dal yapısından ne renk açacağı tahmin edilebiliyor mu?

Periş 15-05-2011 13:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi selis (Mesaj 804164)
Yaprak ya da dal yapısından ne renk açacağı tahmin edilebiliyor mu?

Sevgili selis evet yaprak ve dal yapısından rengi biliniyor ama bu konuda usta olmak lazım :p

yağ-mur 18-05-2011 00:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Dudi (Mesaj 803309)
Cinsinden sanırım Hakkı bey, bir de büyük açan cinsleri seviyorum. Almadan önce soruyorum bakıyorum katmerli ve büyük istiyorum :D

Buyrun sevgili dragonfly çarşamba günleri selimiye/üsküdar pazarı :) Deneme amaçlı çelikde aldım ama bakalım tutacak mı?

sayın Dudi çiçekler her hafta geliyor mu ben hiç rastlamadım pazarda çiçekçiye ara sokaklardamı acaba

Dudi 18-05-2011 10:06

Evet sevgili yağ-mur iki ara sokakta var çiçekçi :) Biri tekstil ürünlerinin satıldığı sokağın başında, diğeride o tekstil ürünlerinin olduğu sokağın önünden yukarı çıkarken ilk sol arada :) Siz de bu taraftamı oturuyorsunuz?

yağ-mur 18-05-2011 11:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Dudi (Mesaj 805829)
Evet sevgili yağ-mur iki ara sokakta var çiçekçi :) Biri tekstil ürünlerinin satıldığı sokağın başında, diğeride o tekstil ürünlerinin olduğu sokağın önünden yukarı çıkarken ilk sol arada :) Siz de bu taraftamı oturuyorsunuz?

evet Zeynep Kamil'deyim

yağ-mur 18-05-2011 13:35

4 Eklenti(ler)
dayanamadım bugün pazara gittim harika çiçekler vardı haftaya gidebilirsem fotoğraflarım ve sonunda benimde oldu:p

Eklenti 213496
teşekkür ederim Dudi

Eklenti 213497

Eklenti 213498

Eklenti 213499

bettyycim 18-05-2011 13:36

5 Eklenti(ler)
İşte benim küpelerim 10 gündür benimleler, yavaş yavaş açıyorlar kışın aldığım küpeleride akşam resimlerim, onları çekmeyi unutmuşum ;)

bettyycim 18-05-2011 13:39

2 Eklenti(ler)
devam...........

günebakan 18-05-2011 13:47

Sevgili Bettycim gerçekten çok güzeller nasıl bir bakım uyguluyorsunuz acaba?

bettyycim 18-05-2011 14:01

Suyu seviyorlar onu anladım, sadece sabah güneşi alabilecekleri aydınlık yerde ve balkonda duruyorlar, Aralık ayında aldığım küpeler bu şeklde bütün kışı dışarıda geçirdiler ve boy bile attılar onlarıda akşam eklerim 15 de bir de besin taksiyesi yapıyorum ;) Sevgili acemifüsun'un notlarından anladığım kadarıyla demirsülfatı da seviyorlar dün hazırladım yarın kısmetse onunla sulayacağım :p

acemifüsun 18-05-2011 14:33

Sevgili cemo, Farezya, Dudi, yağ-mur, bettyycim küpelerinizin maşallahı var, sağlıkla, güle güle büyütün:) Benimkiler de tomurcukta açınca fotoğraflarını eklerim. Bence küpeler yaz sıcaklarında sabah güneşini en fazla saat 10:00 kadar almalılar, ayrıca sıcaklarda sabah, akşam yapraklarına, gövdeye duşu çok seviyorlar. Duş yaptırırken yapraklara ve yaprak altlarına da iyice su püskürtürsek zararlıların ( beyaz sinek, k.örümcek, bit) barınamamalarını da sağlamış oluruz.
Sevgili bettyycim demir sülfatı özellikle bitkilerin gelişme aşamasında azar azar 2-3 kere verince yapraklanma ve dallanmaya faydası oluyor diye düşünüyorum. Hiç demir vermediyeseniz gelişmiş küpelere de az miktarda 1 kerelik faydası olur sanırım.

Batuhan Yılmaz 18-05-2011 15:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bat-uhan (Mesaj 803802)
Evet arkadaşlar 2 cins olduğunu öğrendim ve gerçekten bayağı uzunlar 50 cm oldular bu nedenle küçük çiçek açıyolar ve tek dal halindeler bayağıda yaprakları var ve potasyum yüklü gübreyi nereden bulacağım ve nasıl budayacağım ve budadığım dalları ayrı bir şekilde nasıl dikmeliyim.

SOrum :D

acemifüsun 18-05-2011 15:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bat-uhan (Mesaj 805991)
SOrum :D

Bence artık budamayın, bu mevsimde budarsanız hiç çiçek göremezsiniz. Budamayı sonbaharda, en geç kış sonu tavsiye ediyorlar. Çiçeklerinin küçüklüğü belki de cinsindendir. Besin için yapı marketlere bakın, üstünde yazan NPK oranlarına göre alır, uygularsınız. Önerilen dozun 1/4 oranını uygulayın:)

bernacyhn 18-05-2011 18:10

Merhabalar, anneler gününde pazardan anneme küpe çiçeği almıştım. Aldığım gün üzerinde 5 adet renkli toplu iğneler kadar tomurcuk vardı. O günden bugüne üzerinde şuan sayısını hatırlamayacağım kadar çok tomurcuk var ve aldığımda üzerinde bulunan tomurcuklar patlamak üzereymiş gibi içleri dolu dolu duruyor. Rengini bilmiyorum. Bana da sürpriz olacak. Üzerinde tomurcuk olduğu için saksısını değiştirmeye korktum. Ancak çiçek vermeyi bitirince değiştirebilirim. Küpelim açtığında resimlerini paylaşırım. Hayırlı akşamlar hoşçakalınn :)

Perihan Bayram 18-05-2011 19:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hasan42 (Mesaj 30717)
Küpeli çiçeği, bilimsel adıyla fuchsia, 17. yüzyılın sonlarına doğru Charles Plumier tarafından tanımlanmış ve ismini de Alman botanikçi Leonhart Fuchs’tan almış. 100-110 çeşiti olan bir tür. Bunların büyük çoğunluğu Güney Amerika kökenli. Birkaç tür kuzeye doğru, Meksikaya kadar uzanan bölgede görülüyor ve birkaç çeşit de Yeni Zelanda ve Haitide yaşıyor. Fuchsia magellanica isimli çeşit Güney Amerika’nın en güney ucu olan soğuk Tierra Del Fuego bölgesinde yetişse de büyük çoğunluğu tropikal ve subtropikal bölge bitkisidir. Küpelilerin çoğu çalı formundadır ama bir Yeni Zelanda çeşiti, Fuchsia exorticata, 12-15 metreye kadar uzayabilen bir ağaçtır. Kışın yaprağını döken veya bütün yıl yeeşil kalan türleri mevcuttur. Renkleri sinekkuşunu cezbeder ve bu sinek kuşları bu bitkinin tozlaşmasını sağlar. Küpelilerin en yaygın olanları hibritlerdir ve çelikle çoğaltılırlar.

12 veya 15 metre büyüklüğünde olan küpe çiçeğini hayal edemiyorum,kimbilir ne kadar güzel,muhteşem görünüyordur.Keşke ülkemizede bu ağaç türünü bir getiren olsa.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:48.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025