agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) (https://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/)
-   -   Küpe çiçeği, Küpeli (Fuchsia) (https://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/1545.htm)

Benol Hazaroğlu 09-08-2010 13:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mehrinaz (Mesaj 681398)
Sevgili Benol Hazaroglu,
o kupem yasiyor,keyfi yerinde.Onun tomurcukta olan haline cekmistim o resmi.
Iyice actiginda ise boyle oluyor, Sizin Blue Sarah bu degil sanirim?
Sevgiler.

Sevgili Mehrinaz

Ben henüz blue Sarah ta çiçek göremedim bekliyorum. Ama resmini forma koyan arkadaşlarınki kesinlikle sizinki gibi katlı değil. Sizin mavi beyaz küpe çiçeğiniz çok çok güzel. Acaba nereden aldığınızı öğrenebilirmiyim. Sevgiler.

Mehrinaz 09-08-2010 13:26

3 Eklenti(ler)
Merhaba arkadaslar,
Cherry'yi akliniza ben dusurdum, bari size de alayim, ekimde getiririm diye dusundum. (Ekimde ben de istanbul'a geliyorum da!:D)
Bu sabah seraya gittim, bulurum diye, ama yok.Baska turler vardi, sizin icin birkac resim cektim.Bende olmayan iki cesit kupe aldim. Esimden de bir ton firca yedim, bunlari nereye sigdirmayi dusunuyorsun diye..
Ekime kadar arastiracagim, cherry bulursam, haber veririm.:D

Mehrinaz 09-08-2010 13:30

Sevgili Benol Hazaroglu, Kupeyi Minsk'te pazardan almistim. Yasli bir kadin satiyordu. Burada Babuska'lar (rusca buyukanne demek) kisin celikleyip yazin pazarda satiyorlar. Bende celikleyemeyi deneyecegim, tutarsa. Ekimde istanbula getirebilirim..
Sevgiler..

fmerry 09-08-2010 13:53

benim küpe sizlere ömür :( kuru dalları kaldı sadece odunsu oldular

Perihan Bayram 09-08-2010 14:07

Benimde küpe çiçeklerim oldukça güzeldi ve her rengi vardı,hatta minyatürü bile.Fotoğraflarını yüklemiştim.Şimdi hiçbiri kalmadı,çok üzüldüm,onlara bakmaya doyamıyordum,yaz sıcağına dayanmadılar.Bol çiçekli sundawillem bile çiçek açmıyor,ama sağlıklı.

Jezebel 09-08-2010 14:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Faruk (Mesaj 681663)
Sayın Jezebel 2 paund her tür için mi yoksa bazı türler için mi geçerli? Dün eklediğiniz adresi incelediğimde bazı türlerde fiyatın daha fazla olduğunu gördüm. Yanılıyor muyum acaba?

Satıcı veya türe göre fark ediyor tabi .
Ben 40 alışveriş yaptım eBaydan , herşeye bakmak lazım satıcının notundan tutun , nereye gönderiyor ...
Bazen bitki ararken öyle hevesleniyoruz ki " aman buldum " deyip ABD ' den çiçek alıyoruz .
Sonra da " aman gönderme ölür " diye yalvarıyordığım oldu .
Bir takım cilveleri var ...

ilksenozturk 09-08-2010 15:10

Sıcaklara dayanmadı benimkiler de... üst dalları taptaze duruyor ama altlar olduğu gibi kurumuş, yani aşağıdan yukarıya kuruma başlamış :(
çok üzüldüm, çok

Arzu Kasapoğlu 09-08-2010 15:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Benol Hazarolu (Mesaj 681659)
Üzülme Arzu benimkiler karantinada. Sana 2 tane de ÇiğdemOzkan dan küpe çiçeği getirdim.Tombul Küpe onda da ölmüş.Bende sadece sevgili Güngör Salman çok itinalı paket yaptığı halde gönderdiği bir çok çelik yaşamadı. Taze sürgün çelikleri bu mevsim yaşamıyor. Kendim de yaptım tutmadı.

Benol abla çok sağol. Çiğden hanımın küpe çiçeği gönderdiğini bilmiyordum. Kendisine teşekkür edeyim. Bir sürü zahmete girdi.

Sana da çok teşekkür ederim. Uçakla çiçek getirmek hiç kolay değil. Geçen yıl iki küçük saksıyı zor getirmiştim. Çok sağol :)) Küpeler ne renk açıyor acama?

Adalet Yağcı 09-08-2010 15:35

Alıntı:

Yaklaşık 300 TL 'lik alışveriş yaptım bu satıcıdan. Sadece üçüncü postada gönderdiklerini özenle paketlemişti. Bu sefer hepsi sağlam geldi ama gelen bitkilerin bazıları etiketlerinden farklı çıktı.

Duumu satıcıya bildirdim. Tekrar göndereceğini söyledi ama aradan tam üç ay geçti. Şimdi maillere de cevap vermiyor )

Ne olsa gidip yakasına yapışamayacağınızdan emin, kendi Ülkesinin vatandaşlarına asla yapamaz böyle bir şeyi.

Daha önce hayal kırıklığı yaratmamış satıcılar seçilebilir, ne de olsa, "sen yabancı değilsin abla" diyecektir :)

Arzu Kasapoğlu 09-08-2010 15:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Faruk (Mesaj 681663)
Sayın Jezebel 2 paund her tür için mi yoksa bazı türler için mi geçerli? Dün eklediğiniz adresi incelediğimde bazı türlerde fiyatın daha fazla olduğunu gördüm. Yanılıyor muyum acaba?

İri çiçekliler 2.46, diğerleri 1.99 paund. Altı adet alınca posta ücreti ödemiyorsunuz. Satıcının elindeki çeşitler çok güzel. Gelen küpe çiçekleride boyut olarak oldukça büyükler.

Ben Trabzon'da oturduğum için posta benim elime yaklaşık on günde ulaşıyor.
İstanbul, İzmir, Ankara ve yakın çevresi en fazla beş günde postayı alırlar diye düşünüyorum.

Kredi kartı kullananlar ebaya üye olup kendi siparişini verebilirler. Hem istedikleri küpe çiçeğini seçebilirler hem de ayrıca ikinci bir kez kargo parası ödemeden siparişlerini alırlar. Satıcının hediyelerini de unutmayalım :)

Arzu Kasapoğlu 09-08-2010 15:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 681742)
Ne olsa gidip yakasına yapışamayacağınızdan emin, kendi Ülkesinin vatandaşlarına asla yapamaz böyle bir şeyi.

Daha önce hayal kırıklığı yaratmamış satıcılar seçilebilir, ne de olsa, "sen yabancı değilsin abla" diyecektir :)

Haklısınız Adalet hanım, kendi ülkesindekilere asla böyle birşey yapamaz.

Adalet Yağcı 09-08-2010 16:37

Arzu hanım, hemen herkesin kredi kartı var zaten de, esas problem yabancı dilden kaynaklanıyor :(

Bu güzellerin linkini verebilir misiniz?

Jezebel 09-08-2010 17:41

Sevgili Adalet ,
bence gözünde çok büyütüyorsun eBayı .
Ben Swetlana' ya öğrettim eBayın bazı inceliklerini mesela , kız şimdi Tayland senin ,
Maleyziya benim , orkide getirtiyor haftada iki tane .
Bu arada ingilizce bilmiyor , türkçesi de pek mükemmel sayılmaz .
Ama heves bu , yüreğinde durduğu gibi durmuyor ;)
Ben düne kadar kardeşime "lütfeeen" diyordum , şimdi sarı yıldızlı üye oldum ;)
Yani sen de yaparsın , hem kimseye minnet etmek zorunda kalmazsın .
Sevgiler .

Adalet Yağcı 09-08-2010 17:50

Sevgili Jezebel, verdiğin cesaret için teşekkür ederim.
Bir defa pal-paya üye olmaya kalktım içinden çıkamadım.
Kredi kartı değil de sanal kart kullanmanın daha güvenli olduğuna inanıyorum.

Sanal kart kullanmak da ayrıca bilgi gerektiriyor, ben bu yaşta internet kullanmayı öğrendiğime şükürler ediyorum :)

Yine de bu konuyu tüm ayrıntıları ile anlarsam yapabilirim diye düşünüyorum.
Keşke böyle bir başlığımız olsa, yani, eBaya nasıl üye olunur, hangi yolları takip etmek gerekir vs.

Adalet Yağcı 09-08-2010 18:20

5 Eklenti(ler)
Arkadaşlar, bütün küpelerimi unlu bit sardı, üçüncü defa NeemAzal yaptım ama sanki tekrarlıyor.
Tabi cehennem sıcakları da üstüne gelince bir acaip oldular, ölmekle kalmak arasında gidip geliyorlar.

Ne dersiniz, bunlardan ümit var mı?
Biraz kendilerine gelseler kimyasal kullanacağım, şimdilik korkumdan NeemAzal bile kullanamıyorum.

Adalet Yağcı 09-08-2010 18:21

2 Eklenti(ler)
Ve diğerleri.

Arzu Kasapoğlu 09-08-2010 19:15

Adalet Hanım, benimde İngilizcem yok. Üye olmak için baya uğraşmıştım. Hatta kelimeleri tek tek İngizceye çevirmiştim :) Biraz uğraşınca oluyor. Ondan sonrası zaten çok kolay

Benim alışveriş yaptığım satıcının linki

Burada da tüm satıcıların çeşitleri var. Yalnız bunlar Türkiye'ye Satış yapmıyor. Belkide İkna edilmeleri lazım.

Adalet Yağcı 09-08-2010 19:26

Arzu hanım, şimdi eBay dersi çalışıyorum :)
Mutlaka öğrenmem gerekiyor, Jezebel çok haklı.

Linkler için teşekkürler.

Benol Hazaroğlu 13-08-2010 09:46

Karantinada fayda vermedi son sıcaklara. Bahçedeki büyük ağaç Küpe çiçeğim sizlere ömür. Sevgili Çiğdem in hediyesi 3 küpe ve de çeliklerim. Trabzon Trabzon olalı böyle uzun sıcaklar görmemiş. Damla yağmura hasret kaldık.

yigit666 13-08-2010 10:09

bende son sıcaklarda kayıplar verdim . önce yapraklar kurudu sonra dallar .

The Island 13-08-2010 17:29

Benim son direnişçilerde can vermek üzere.. Neyse boyumun ölçüsünü almış oldum.. :(

ahmeter 14-08-2010 12:17

Küpe çiceğinden örnekler

1 Eklenti(ler)
Küpe çiçeği

ahmeter 14-08-2010 12:31

Iklim

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ
İklim değiştiği için bazı bitkileri bütün sene muhafaza etmek artık imkansız hale geldi
Bu sene en çok etkilenenler içinde küpe çiçeğide var yukarıdaki güzellik artık yok
Sardunyalar cam güzelleri .afrika menekşeleri küpeler .maalesef dayanamadılar
Bunun yanında bu değişiklik Begonvillere .lisianthuslara. yer begonyalarına
gayet iyi geldi
Bunun yanında nemden mantari hastalıklar ve haşere çoğaldı
Bahçe kara fatma .ve kertenkele kaynıyor
Bençe küpe çiçeğini bu sene almayın kışın muhafaza derdi var .Seneye bahara
İyi günler

Jezebel 14-08-2010 13:57

Yıllık bir çiçek için bunca dövize yazık , öldürmek için çiçek almak bana gadarlık gelliyor .

Benol Hazaroğlu 14-08-2010 14:47

Bicentennial yaşıyor.

Jezebel 14-08-2010 15:01

Sevgili Benol yüreğime su serptin . Teşekkür ederim .

Jezebel 14-08-2010 15:24

Ufak bir hile söyleyeceğim , umarım faydalı olur .
Çok yaşlı bir hastam bana aynı saksıda fesleğen ve küpe getirdi .
Hala ikisi aynı saksıda .
Hanımın söylediğine göre fesleğen küpenin kökü için gölge ve beyaz sinek için de kovucu görevi görüp ,
aynı zamanda dikkatsizlikle verilen su için dengeleyiciymiş .
Bana mantıklı geldi . Kardeşce geçindikten sonra neden olmasın ?

Pera 14-08-2010 21:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel (Mesaj 683463)
Ufak bir hile söyleyeceğim , umarım faydalı olur .
Çok yaşlı bir hastam bana aynı saksıda fesleğen ve küpe getirdi .
Hala ikisi aynı saksıda .
Hanımın söylediğine göre fesleğen küpenin kökü için gölge ve beyaz sinek için de kovucu görevi görüp ,
aynı zamanda dikkatsizlikle verilen su için dengeleyiciymiş .
Bana mantıklı geldi . Kardeşce geçindikten sonra neden olmasın ?

Güzel bilgi teşekkürler.Küpe yetiştirmekistiyorum ama bu sıcakta kuruturumkorkusuyla cesaret edemiyorum.Birde fesleğenin belli bi zamanı var mı ? Şİmdiye kadar aldığım tüm fesleğenler çiçek açap kurudu.nerde hata yapıyorum acaba ?

Mehrinaz 14-08-2010 22:53

1 Eklenti(ler)
Cherry de kuruyor..:( Yaz bitse cabuk, butun kupeler kurumadan..

Jezebel 14-08-2010 23:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Pera (Mesaj 683540)
Güzel bilgi teşekkürler.Küpe yetiştirmekistiyorum ama bu sıcakta kuruturumkorkusuyla cesaret edemiyorum.Birde fesleğenin belli bi zamanı var mı ? Şİmdiye kadar aldığım tüm fesleğenler çiçek açap kurudu.nerde hata yapıyorum acaba ?

Sevgili Pera ,
benim de fesleğenlerim çiçeklendi , kurumamaları için çiçekleri kopardım .
Yaşlı teyzenin verdiği küpe yoğurt kovasına dikili , fesleğenin boyu küpenin iki katı . O boydaki küpelerle vedalaşalı 2 ay oluyor . Hem tam gelişmemiş hem hayatta olmasını bence fesleğene borçlu . Tarife göre katlıymış .

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:12.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025