![]() |
1 Eklenti(ler)
buda benim küpe çiçeğim ne renk açacak bilmiyorum üzeri minik minik tomurcuk doldu açınca fotoğraflarım tekrardan
|
Maşallah sevgili fmerry çok heybetli duruyor.
Bu arada annem semt pazarından sarı renkli küpe çiçeğini aldığını söyledi. Yani satıcı adam öyle demiş. Ben hiç görmedim sarısını, bakalım açarsa fotoğraflarız ;) |
teşekkürler dudi sanki küpe çiçeğim ağaç şekline girdi
tabi bi açsında fotoğrafı mutlaka eklerim 1 haftaya kadar açar inşallah |
Annemden...
1 Eklenti(ler)
Anneminkilerden...
|
Alıntı:
|
Küpeliler güneşte ölüyormu benim terasımın üzeri kapalı ama yanlardan güneş alıyor sadece sabah güneşi yinede içeri almalımıyım
ölürse çok üzülürüm şimdilik iştahı yerinde |
Açıkçası benim balkonum da sabah güneşi alıyor , saat 11 ' den sonra güneş alımı kesiliyor .
1 ay önce küpelerin bu sorununu bildiğim için balkona korniş ve beyaz perde yaptım . Uzun vadeli planlarım arasında tente yaptırmak da var tabi ... |
Jezebel bilgi için çok teşekkürler
benim teras üstü kapalı ama manisa sıcağı berbat oluyor önlemlerimizi almaya başlayalım ozaman :D |
Alıntı:
|
gülyabani bende senin gibi hepsini eve alacağım.Anladımki evdede büyüyor teşekkürler
|
Bugün İzmirde çok sıcak esen berbat bir fırtına vardı. Pazardan aldığım 2 küpemin bazı yapraklarını yakmış, yarım gün yetmiş:( Bütün küpelerimi evin içine taşıdım.
|
bu forumu baştan sona inceledim.Ben de sanırım 3 yıldır küpe çiçeğimi adam etmeye çalışıyorum.Nasıl olduysa ne ölmüş ne dirilmişti.Ayrıca kapalı balkonda duruyor ve hiç beyaz sinek görmedim şimdiye kadar çok şükür.Bu kış eski küpemin çeliklerini suda köklendirip dikmiştim.Şimdilerde tomurcukların açmasını bekliyorum.açınca paylaşmak isterim.Ayrıca çok şey öğrenmiş oldum.Bütün herkese teşekkürler.
|
Arkadaşlar 3 gün önce 2 adet küpe çiçeği aldım, fakat alırken sevinçten 1 tanesinin toprağındaki karıncaları görmemişim. Karıncalardan kurtulmak için toprağını değiştirmeyi düşündüm fakat gelişimi ve üzerindeki açmış ve bir okadarda açmaya hazırlanan tomurcuğu varki kıyamadım. Diğer saksılarda bulanan çiçeklerime dadanmamaları için Toprağa kokusuz sinek ilacı sıksam olurmu veya karıncaları yok edebileceğim bir ilaç varsa bana yardımcı olabilirmisiniz. Teşekkürler
|
Arkadaşlar Sayın Lipresin getirttiği Küpe çiçeğimin ucu yok sararmış ve yaprakların ucu kararmış.acilen doğru bakımla toparlamak için önerilerinizi bekliyorum.pc ye yükleyemedim resmi bluetooth'u eşim götürmüş.yarın akşam yüklerim ancak.
|
Alıntı:
|
Teşekkür ederim sayın Jezebel, tavsiyenize uyacağım fakat saksının içerisinde yuvaları varsa şekerden veya tatlıdan parça koparıp yuvalarına götüreceklerdir o zaman ne yapabilirim.
|
Bolca sulayın suyu sevmedikleri kesin , şerbet hazırlarsanız zaten yapışıp kalırlar ;)
|
Sayın delete61, küçük bir leyene su doldurun saksıyı içine koyun karıncalar çıkaçaklardır.
|
benim küpe çiçeğim sonunda açtı.Ama dün üzerinde sıra sıra dizilmiş yeşil bitleri gördüm ? Bu davetsiz misafirleri nasıl kovarım?
|
Ev yapımı ilaç veya zirai ilaç ile ilaçlayabilirsiniz.
|
3 Eklenti(ler)
|
Aa bunlar yeni alınanlar mı:confused: Ne kadar güzel büyümüşler. Ellerinize sağlık
|
Sevgili sevim4 bilmeden almak böyle bir şey , mercan küpe vardı açmış durumda .
Yaşatamadınız mı ? İngiliz küpeler ne durumda ? |
Hayır sevim hanım yeni alınanlar deyil çok teşekkür ederim ben bunlarla yatıp bunlarla kalkı yorum.
|
3 Eklenti(ler)
Sonunda Küpe Çiçeğim açtı :D Bakarmısınız güzelliğe
Önce tomurcuklar kocaman oldu Eklenti 149816 Sonra patladılar Eklenti 149822 ve açtılar Eklenti 149823 |
Sevgili Sevim4,
çok teşekkür ederim.Sizin pembe etekli kızınızda bir harika.hayran hayran bakıyordum bende.Sanırım birkaç seneye benimde çeşit çeşit Küpe çiçeklerim olur çok ilgi duyuyorum bu güzelliğe.Azimliyim İngilizlere rakip olacağım.Malum Trabzon havası bu çiçek için uygun sanırım. |
5 Eklenti(ler)
Küpe çiçekleriniz enfes görüntüler çıkarmış arkadaşlar. Heryerde küpe çiçekleri görmekten son derece mutlu olan biri olarak sizleri güzel kızlarınız için tebrik ediyorum. Dört gün önce birkaç farklı küpe çiçeğini tesadüfen ele geçirdim .Beyaz ve çok uçuk pembe tonlarında çiçekleri.. Önce en son gelenlerden başlayalım
Eklenti 149960 Eklenti 149959 Eklenti 149956 Eklenti 149957 Eklenti 149958 |
bunlarda benim canlarım
4 Eklenti(ler)
sizlerle paylaşmak istedim ;)
|
Benim küpelim de tomurcuklandı. Yaprakların altında ve tomurcuklarda yeşil bitler gördüm. Kırmızı biber solüsyonu uyguladım. İnşallah işe yarar. 15 günlüğüne tatile çıkacağım. İyice sulayıp gideceğim inşallah geldiğimde ölmüş halde bulmam.
|
2 Eklenti(ler)
Buda benim ki, başka bir rengi daha var ama o henüz açmadı.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 20:31. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025