agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) (https://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/)
-   -   Küpe çiçeği, Küpeli (Fuchsia) (https://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/1545.htm)

ozgursahin 04-07-2013 08:48

2 Eklenti(ler)
bir kupeli cicegim daha acti

ozgursahin 11-07-2013 10:53

2 Eklenti(ler)
arkadaşlar benim 2 adet mavi küpe çiçegim hiç gelişmiyor bilgisi olan varsa acil cevap bekliyorum diger küpelilerim gelisti ve güzel oldu ama mavi küpelim gelişmiyor.

ozgursahin 11-07-2013 11:08

3 Eklenti(ler)
diger küpelilerim maşaallahları var

hatice43 12-07-2013 17:27

küpeli çiçeklerim

3 Eklenti(ler)
bunlarda benim küpelililerim sizlerle paylaşmak istedim

Sevgi 12-07-2013 23:37

1 Eklenti(ler)
Dün pencere önünde iki güzeli sokağı seyrederken yakaladım.

Eklenti 425946

Sevgi 15-07-2013 17:38

2 Eklenti(ler)
Eklenti 426626

Eklenti 426627

hira 15-07-2013 21:56

2 tane küpeli edindim bu sene bir tanesi sn.Sevgi'nin üst fotoğraftaki küpelisinin aynısı ve şuan tomurcuk dolu her dalı.

diğeri henüz açmadı, inşallah mor açar:p

tek bildiğim doğrudan güneşi sevmedikleri..

lusoari 16-07-2013 09:56

1 Eklenti(ler)
Normal kupe ve minyatur kupe cicekleri.

sakdag 27-07-2013 14:27

1 Eklenti(ler)
Sıcaklara dayanamayıp ölen küpe çiçekleri yüzünden artık küpe çiçeği almıyorum. Bir tek bu tür, sıcakla problem yaşamıyor. Seviyorum bu çiçeği.;)
Eklenti 429875

cemo 03-08-2013 20:17

5 Eklenti(ler)
Bahceye diktiğim küpeler, saksıda olanlara nazaran cok daha keyifli.
Dün saksıda olanlarıda bahçeye diktim.
Bir ay kadar önce perlite diktiğim çelikler olduğu yerde açmaya başladı. Yarın onları bahceye geçireceğim.

Bahcede ağaç gibi oldu.
Eklenti 431699
Çelikler perlitte. Ben baharda başlıyorum çelik yapmaya. Kırılan dalları sürekli perlite yatırıyorum. Tutma oranı cok yüksek. Birçok fidem oldu, bir bölüm ayırdım hepsi bahçeye nakil olacaklar.

Eklenti 431698

Sıcaklık artınca saksıdakilerin keyfi kaçıyor. Kökler ısınıyor ve hastalık başlıyor.

blaze ash 04-08-2013 03:01

Küpe çiçeği, Küpeli (Fuchsia)

Arkadaslar benim kuzey cepheli kapali balkonumda (tamamn kapatmiyorum hic, en az bir cam acik kalir. Cok sicaklarda da hepsini acarim) duran kupe cicegimin yapraklari sararip dokulmeye basladi. İlkbaharda yetiskin bir cicek olarak almistim. Yaslanan yapraklar sararip dokulur ama su anda cok fazla dokulme var. Yeni cikan yapraklari da var. Ama onlarin da bazilari sarardi. Aldigimdan beri toprak degistirmedim, arada gubre verdim. Yerini hic degistirmedim. Sizce kupe cicegime ne oluyor?

Benol Hazaroğlu 04-08-2013 20:06

Yerini beğenmemiş olabilir mi?

cemo 05-08-2013 20:38

Küpe çiçeğini saksılı alıyorsam ilk yaptığım, torftan ayırmak ve bahçe toprağına dikmek.
Torfta bıraktıklarım hep öldü cünkü. Edindiğim tecrübe, küpeler sıkı toprak seviyor bizim burada tabi:) Kesinlikle sıcak vurmayacak saksıya. O yüzden hep bahceye dikiyorum ya:)

blaze ash 05-08-2013 21:23

Bilemiyorum ki. Yerini değiştirip durumunu gözlemleyeceğim. Aynı balkonda sabahları güneş alan bir yere koydum, bakalım değişme olacak mı?

Sent from my iPad using Tapatalk HD

Emine 10-08-2013 12:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cemo (Mesaj 1186821)
Dün saksıda olanlarıda bahçeye diktim.
Bir ay kadar önce perlite diktiğim çelikler olduğu yerde açmaya başladı. Yarın onları bahceye geçireceğim.

Bahcede ağaç gibi oldu.
Eklenti 431699
Çelikler perlitte. Ben baharda başlıyorum çelik yapmaya. Kırılan dalları sürekli perlite yatırıyorum. Tutma oranı cok yüksek. Birçok fidem oldu, bir bölüm ayırdım hepsi bahçeye nakil olacaklar.

Eklenti 431698

Sıcaklık artınca saksıdakilerin keyfi kaçıyor. Kökler ısınıyor ve hastalık başlıyor.

Ağzım açık kaldı gerçekten. Çok mükemmel görünüyor. 2 yıl önce bu kadar olmasa da bende bayağı küçük bir ağaç yapmıştım fakat bir daha ki seneye yaşatamadım maalesef.

Emine 10-08-2013 12:43

3 Eklenti(ler)
Benim küpelilerim ilk baharın başında kendilerini aşan performans gösteriyorlar, aşırı çiçek açıyorlar. Fakat sonra yapraklara bir şeyler oluyor, keyifleri kaçıyor. Hele 3. fotoğrafta ki çeşidi hiç büyütemiyorum. Her yıl yeni fide alıyorum. :(

Emine 10-08-2013 12:52

1 Eklenti(ler)
Bu da mercan küpelim. Huyunu suyunu pek bilmiyorum fakat sabah güneşi alan cam önüne koydum. İlk aldığım zamanlar gelişimi bana biraz yavaş geldi, ben de eve aldım. Bu seferde bütün tomurcukları döktü. Anladım ki güneşi istiyor. Ama bana yavaş gelişiyor gibi geliyor.

cörekotu 16-08-2013 00:52

En cok sevdiklerimden birisi :) ask ask:)

blaze ash 18-08-2013 10:37

Dah önce bahsettiğim küpe çiçeğimin yapraklarının resmini çektim. Sorunun ne olduğunu bilen varsa yardım etsin.
Katmerli büyük çiçekleri vardı. Onların da boyutu küçüldü.

http://img.tapatalk.com/d/13/08/18/adenebud.jpg

http://img.tapatalk.com/d/13/08/18/qyhu5uqu.jpg

http://img.tapatalk.com/d/13/08/18/asabuvun.jpg

http://img.tapatalk.com/d/13/08/18/qu7aga2e.jpg

Sent from my iPad using Tapatalk HD

SARIYILDIZ 23-08-2013 00:00

Katmerli kupeli cicegi guney cepheli gunes alan odada kis boyu kaldi, baharda cok guzel taze surgunleri oldu ve cok guzel acilmisti. Cicekleri acmaya devam ederken yapraklarini dokmeye baslayinca daha az gunes alan bati cepheli balkonun altuna aldik.once cicekler kuculdu daha sonra da dokulmekten ne yaprak kaldi ne cicek,sadece govdesi kaldi. Uclarindaki cansiz dallari budadim.dallari budarken govdesine kurumusmu diye baktim ama dallar hala yasti.daha sonra saksiyi guney cepheli direk gunes isigi almayan aydinlik bi yere koydum.simdi sadece iskelettten ibaret bi kupelimiz var.sizce tekrar surgun verip yeserir mi ??? Yesermesi icin ayrica ne yapabilirim

nazlıca 13-09-2013 19:26

*** arkadaşlar. bende küpeli çiçeğinin hastasıyım kaç tane yetiştirmeye çalıştıysam kuruyup gitti. şimdi bir tane yetiştirdim üzeri tomurcuk dolu ama bir aya yakın oldu açmıor. öylece duruyor. ne yapmak lazım.çok merak ediyorum. yardımlarınızı bekliyorum.

hira 05-10-2013 22:38

1 Eklenti(ler)
hava son günlerde çok serin ve rüzgarlı bulunduğum yerde. bu durumda normal mi bu manzara? daha önce küpeli yetiştirmedim hiç, kışın nasıl olacak hali? yapraklar dökülecekmi? budamak gerekirmi?

cemo 05-10-2013 22:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hira (Mesaj 1206171)
hava son günlerde çok serin ve rüzgarlı bulunduğum yerde. bu durumda normal mi bu manzara? daha önce küpeli yetiştirmedim hiç, kışın nasıl olacak hali? yapraklar dökülecekmi? budamak gerekirmi?

Küpe, bulunduğum karadeniz ilkiminde rüzgardan etkilenmiyor.
Kışın yapraklarını dökecek, baharda yeniden sürecek.
Baharda sürgün verince buduyorum ben.Kuru dalları kesiyorum sürgün veren kalıyor.

Yardımcı olabildim mi bilemiyorum:)
Sevgiler

hira 05-10-2013 22:49

tabii ki yardımcı oldun cemo ablacım, yukarıdaki fotoğrafları görmedim zannetme:) bu konuda ne desen harfiyen uygularım.. küpelilerin ortada yanii maaşallah.

Cumhur Tonba 05-10-2013 22:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cemo (Mesaj 1186821)
Dün saksıda olanlarıda bahçeye diktim

Saygıdeğer cemo,
Ana rahmine kavuşmuş gibi oldular. Bahçede her türlü uyumu daha iyi sağlayabilirler. Şartlara daha iyiş ve daha sağlıklı bir şekilde adepte olabilirler.
Siz de buna şahit olmuşsunuz zaten

cemo 05-10-2013 23:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Cumhur Tonba (Mesaj 1206180)
Saygıdeğer cemo,
Ana rahmine kavuşmuş gibi oldular. Bahçede her türlü uyumu daha iyi sağlayabilirler. Şartlara daha iyiş ve daha sağlıklı bir şekilde adepte olabilirler.
Siz de buna şahit olmuşsunuz zaten

Sevgili Cumhur Tonba

Elbette otorite değiliz hiç birimiz. Ama kuzey avrupa ülkelerinde küpeler sokaklarda..
Biz aldık salonların başköşesine, olmadı tabii. Ne zaman siteye girdim, anladım k,i küpe soğuk seviyor. Saksıda olan coğu kez hasta, ama bahcedeki sağlıklı.

Sonuç, ana rahmine saldım küpelerimi))

Kal sağlıcakla.

helin-123 09-10-2013 23:19

ne kadar küpe çiçeği çeliği aldıysam tutturamadım ne yapacağımı bilmiyorum, sizlerin küpelilere hayranlıkla bakıyorum, hepinizin ellirine sağlık, emeğinize sağlık.

blasrophet 05-11-2013 23:05

Herkese selamlar,Ankara da bu muhteşem çiçeği edinebileceğim bir yer var mı acaba?Sevgilime hediye etmek istiyorum.Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.Şimdiden herkese teşekkürler

vildan25 09-11-2013 20:52

Arkadaşlar koca yaz geçti bazı küpe çiçeklerim açtı ancak bazıları hiç oralı olmadı ancak şuan bi tanesi çiçek açtı diğeri tomurcuk halinde bu durum normal mi?

diyar_hicran 16-11-2013 02:31

Arkadaşlar ***,ben küpe çiçeğini çok seviyorum fakat bulunduğum yerde bulamadım.Bende bu güzel çiçeğin yaşadığım yerin iklimine uygun çeşitlerinden edinmek istiyorum.bunu nereden yapabilirim?veya yardımcı olabilecek biri varsa içinizde sevinirim.teşekkürler.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:12.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025