agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) (https://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/)
-   -   Küpe çiçeği, Küpeli (Fuchsia) (https://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/1545.htm)

Mehrinaz 07-08-2010 19:26

Merhaba Arkadaslar,
Kupeleri sicaktan korumak soguktan korumaktan daha zor. Benimkiler kisin eve alamadigim icin kisi balkonda gecirdiler.Belarus'ta bu kis -28 dereceleri gorduk. Balkon ise
-20 derece civari idi. Kupeler kurudu, bugun yarin cope atacagim derken baharda tekrar filizlendi. Minsk'te bahcelere dikilmis cok kupe var, karla tamamen kapaniyor aylarca hemde. Ama baharda yeniden filizleniyor dediler..
Benim kuplerde can cekisiyor, cok sicak hava. Yapacak cok fazla bisey de yok.

Mehrinaz 07-08-2010 19:31

5 Eklenti(ler)
Bu yaz edindigim kupelerden bazilari. Iki cesidi kurudu bile..

Adalet Yağcı 07-08-2010 20:14

Hoş geldiniz sevgili Mehrinaz, ne güzel fotoğraflar ve ne güzel haberler getirmişsiniz :)
Bu gün son mesajımı yazdıktan sonra yerli halka tekrar sordum, -10 °C nadiren düşermiş, böyle olunca bahçemin Doğu kısmı küpeleri dikmeye uygun diye düşündüm.

Burada hava, genellikle sabahları iyi öğleden sonraları kapalıdır, bu yüzden Doğuya bakan kısım daha uygun gibi geldi bana.

Cemo'nun dediği gibi iyi bir malçlama bir de üzerine pet şişe tatbik edersek sanırım kurtarırız.

sevim.K 07-08-2010 21:02

Sevgili mihrinaz hoşgeldiniz. Küpe çiçekleriniz de hoşgelmişler. Kendi küpe çiçeklerimin yaz yorgunu hallerini gördükten sonra bu güzel çiçekleriniz içimi açtı:). Benim küpe çiçeklerimin de böyle canlı ve güzel olduklarını göreceğim inşallah:)

Mehrinaz 07-08-2010 21:43

3 Eklenti(ler)
Merhaba Adalet Hanim ve Sevim Hanim,
umarim sizinkilerde kendine gelir, kisi atlatir, guzel cicekler verirler.
Ben de bu aralar buyuk bir saksi kupeyi kaybetmek uzereyim, ne yaptiysam olmadi, hava cok sicak.Dayanamadi diye tahmin ediyorum.
Bu arada yeni aldigim kupemi tanistirayim, minyatur kupe gibi. Cicekleri serce parmagim kadar, kucucuk.Turu boyleymis, ama ne tur hala ogrenemedim.

Faruk 07-08-2010 22:11

İstanbul da ikamet eden arkadaşlar küpe çiçeklerinizi kışın nasıl muhafaza ediyorsunuz? Ev içinde nerelere koyuyorsunuz? Kışın balkonda geçirmesini önerir misiniz? Avrupa ülkelerinde çok soğuklarda bahçelerde bulunan küpeler İstanbul da kışın balkonlarda gayet rahat yaşatılabilir inancındayım. Bilmem sizler bu konuda neler düşünürsünüz İstanbul da yaşayan arkadaşlar?

sevim.K 08-08-2010 06:33

Evet miniş miniş çok güzel çiçek:)

Sevgili Faruk benim yerli küpemin dalları odunumsu bir hal almıştı. Bana sonbaharda geldi. Kış boyu balkonda bekledi öyle çıplak, yapraksız. Bahar sonuna doğru yapraklandı, çiçeklendi. Ama diğer küpe çiçeklerim kış sonrası alındıkları için dayanıklıkları ne olur bilemem.

Ben yine balkonda muhafaza edeceğim çiçeklerimi. Balkon kapandığı için kar ve dondan etkilenmezler ve soğuğa daha kolay dayanırlar diye umut ediyorum.

Jezebel 08-08-2010 07:56

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mehrinaz (Mesaj 681130)
Merhaba Adalet Hanim ve Sevim Hanim,
umarim sizinkilerde kendine gelir, kisi atlatir, guzel cicekler verirler.
Ben de bu aralar buyuk bir saksi kupeyi kaybetmek uzereyim, ne yaptiysam olmadi, hava cok sicak.Dayanamadi diye tahmin ediyorum.
Bu arada yeni aldigim kupemi tanistirayim, minyatur kupe gibi. Cicekleri serce parmagim kadar, kucucuk.Turu boyleymis, ama ne tur hala ogrenemedim.

Mehrinaz hanım ,
Fuchsia 'Waltz Jubelteen' veya "Pink Fantasia" .
Ben renkleri net algılayamadım , ama soğuğa dayanıklı " hardy " denilen türlere mensup . Ayrıca boya gitmesi muhtemel Fushsia Bush grubunda .
Güle güle büyütün .
Evet bazı küpeler soğuğa hiç aldırmazlar , bunlar yol kenarında çit diye ekilmiş .
Bizim refüj' lere zakkum ektiğimiz gibi...

Eklenti 164857

;)

Adalet Yağcı 08-08-2010 08:45

Sevgili Mihrinaz, çok ilginç bir küpeye sahipsiniz, gövde yapısı odunsulaşmıyor demek ki, ben fotoğraftan öyle anladım, sanki cam güzeline benziyor gövdesi.

Çiçeğiniz çok sağlıklı ve güzel, inşallah uzun yıllar yaşatmayı başarırsınız.

Benol Hazaroğlu 08-08-2010 09:51

Hoşgeldiniz sevgili Mihrinaz

İçi mavi dışı beyaz katmerli küpe çiçeğiniz çok güzel. İnşallah onu kaybetmemişsinizdir. Bizde
İngiltere'lerden Blue Sarah getirtdik katmerli diye ama henüz çiçeği tomurcukta bekliyorum ne çıkacak diye.Sevgiler.

Adalet Yağcı 08-08-2010 12:12

Arkadaşlar, dün Avusturya'dan yeğenim geldi, orada hava sıcaklığı 25 °C üzerine çıkmamış bu yaz, sürekli yağmur yağıyormuş.
Eh böyle olunca da tüm bitkiler hep İlk bahardaymış gibi ter-ü taze kalıyorlar.
Bizler de neden bizim bitkilerimiz böyle olmuyor diye kendimizi paralıyoruz.

Faruk 08-08-2010 12:40

Adalet hanım keşke Türkiye'de de hava sıcaklıkları bu değerlerde olsa da bizde küpe çiçeklerimizin keyfini doya doya çıkarsak ama nerde.:(

ahmeter 08-08-2010 12:55

Küpe çiceğinden örnekler

1 Eklenti(ler)
küpe çiçeği

ahmeter 08-08-2010 12:58

1 Eklenti(ler)
küpe çiçeği

yigit666 08-08-2010 16:11

küpe

1 Eklenti(ler)
Eklenti 164948
yeni açan ingiliz küpem'in taç yaprakları 5 li

sarigoz 08-08-2010 17:15

2 Eklenti(ler)
Merhaba..Bunlar da benim kupelerim..

Mehrinaz 08-08-2010 19:15

Merhabalar, hepinize iyi dilekleriniz icin tesekkur ederim.Bende hepiniz cok iyi is basariyorsunuz. Turkiye sicaginda kupe yetistirmek buyuk basari, bunu bir haftalik 35 derecelik sicakta kupelerin durumunu gorunce daha iyi anladim. Yarin 20-25 dereceye dusecekmis, yasasin!
Minik kupeyi bir ay once aldim,kisi nasil gecirecegiz ondan emin degilim.

Mehrinaz 08-08-2010 19:27

1 Eklenti(ler)
Sevgili Jezebel,
"Pink Fantasia"ya daha cok benziyor gibime geldi? Celik almayi deneyecegim, belki tutar. Bir resim daha ekleyeyim, belki rengi daha iyi cikmistir.

Mehrinaz 08-08-2010 19:33

2 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Benol Hazarolu (Mesaj 681214)
Hoşgeldiniz sevgili Mihrinaz

İçi mavi dışı beyaz katmerli küpe çiçeğiniz çok güzel. İnşallah onu kaybetmemişsinizdir. Bizde
İngiltere'lerden Blue Sarah getirtdik katmerli diye ama henüz çiçeği tomurcukta bekliyorum ne çıkacak diye.Sevgiler.

Sevgili Benol Hazaroglu,
o kupem yasiyor,keyfi yerinde.Onun tomurcukta olan haline cekmistim o resmi.
Iyice actiginda ise boyle oluyor, Sizin Blue Sarah bu degil sanirim?
Sevgiler.

Arzu Kasapoğlu 08-08-2010 20:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mehrinaz (Mesaj 681395)
Sevgili Jezebel,
"Pink Fantasia"ya daha cok benziyor gibime geldi? Celik almayi deneyecegim, belki tutar. Bir resim daha ekleyeyim, belki rengi daha iyi cikmistir.

Ben fuchsia cherry'e benzettim.

Mehrinaz 08-08-2010 21:06

Evet, cherry kesinlikle. Cherry diye seveyim bari..

Arzu Kasapoğlu 08-08-2010 22:11

Cherry'i seneye ebay'dan alacaklarımıza ekleyelim :)

Jezebel 08-08-2010 22:19

Trabzon için evet de , İzmir Cherry ' i öldürür ;(

Adalet Yağcı 08-08-2010 22:23

Benim aklıma hemen şimdi bir şey geldi, sağlıksız bitkilerimize aspirin veriyoruz bazan, aspirinin ısıyı düşürme özelliği var, acaba bu sıcaklar geçinceye kadar her sulamada 1/4 aspirin versek bitkiye nasıl olur dersiniz?
Deneyen oldu mu hiç?

Arzu Kasapoğlu 08-08-2010 22:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel (Mesaj 681440)
Trabzon için evet de , İzmir Cherry ' i öldürür ;(

Bir hafta içinde beş tane kaybettim. Trabzonda böyle bir sıcak hatırlamıyorum.

Jezebel 08-08-2010 22:30

Vaar tabi tanesi 2 paund , 6 adet alırsak kargo bedava , alalım mı ?
http://cgi.ebay.co.uk/Fuchsia-plant-...item4aa3813989

Ne dersiniz ?
2 paund 4.5 liraya yakın bir para oluyor .

Arzu Kasapoğlu 08-08-2010 23:01

Ben küpe çiçeklerimi bu satıcıdan almıştım. Küpe çiçeği gibi narin bir bitkiyi naylon poşetlerin içinde göndermişti.Tahmin edeceğiniz gibi ölmüş küpe çiçeklerine bir dünya para verdim.

Bence de Ekim ayı sipariş için daha uygun olur.

Adalet Yağcı 09-08-2010 12:55

Geeel Ekim gel...
İnşallah iki ay içinde yeni minişlerimiz olacak.

Arzu hanım, sayın Malbman'ın getirttiği ilk parti küpeler de dediğiniz gibi yapraksız kuru dal şeklinde gelmişler, sayın Malbman hemen itirazını bildirmiş, yeniden gönderim yapmışlar.
Sonra gelenler gayet sağlıklıydılar.

Keşke siz de itiraz etseydiniz, parası önemli değil ama günlerce yolunu bekliyorsunuz ve sonuç hüsran, olmaz böyle şey.

Benol Hazaroğlu 09-08-2010 13:12

Üzülme Arzu benimkiler karantinada. Sana 2 tane de ÇiğdemOzkan dan küpe çiçeği getirdim.Tombul Küpe onda da ölmüş.Bende sadece sevgili Güngör Salman çok itinalı paket yaptığı halde gönderdiği bir çok çelik yaşamadı. Taze sürgün çelikleri bu mevsim yaşamıyor. Kendim de yaptım tutmadı.

Faruk 09-08-2010 13:14

Sayın Jezebel 2 paund her tür için mi yoksa bazı türler için mi geçerli? Dün eklediğiniz adresi incelediğimde bazı türlerde fiyatın daha fazla olduğunu gördüm. Yanılıyor muyum acaba?

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:16.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025