agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) (https://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/)
-   -   Küpe çiçeği, Küpeli (Fuchsia) (https://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/1545.htm)

züleyha 27-04-2011 12:59

Sevgili Gül Batur ve Fatma Dündar;

Sizin küpe çiçeklerini görünce o kadar imrendim ki, bir daha yetiştirmeyeceğim dememe rağmen dün ilk gördüğüm seraya girdim ve yetişmiş bir küpe çiçeği aldım. Üzerinde şu an çiçek yok, o yüzden rengi sürpriz olacak. Ama işin kötü tarafı imrenme boyutunu aşıp icraat boyutuna geçerken gözüm o kadar kararmıştı ki, evden 7 saat uzaklıkta iş seyahatinde olduğumu ve en az 1 hafta daha eve gidemeyeceğimi unuttum.

Perihan Bayram 27-04-2011 13:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fatmadundar (Mesaj 792792)
Güle güle, sağlıkla büyüt Gül Teyzecim. Ne iyi ettik de aldık değil mi?
Ben alıp almamak konusunda çok tereddüt etmiştim ama bu güzelliği kendime hediye ettiğim için çok memnunum. Umarım yaşarlar.

Muhteşem görünüyorlar,tam zamanı,benimkiler küçük ama çiçek açmaya başladılar,küpe çiçeği bence en güzel bitkilerden biri,inşallah yaşarlar,sıcaklar başlayınca ölüyorlar ama bende her yıl yeniden alıyorum.

fatmadundar 27-04-2011 14:28

İşte küpe çiçeği bu kadar baştan çıkarıcı :D

Dudi 27-04-2011 18:49

Küpe :))

2 Eklenti(ler)
Bugün semt pazarından aldığım küpe çiçeğim, çiçeği çok büyük çok hoşuma gitti. Bir tane açmışı vardı. Üzeri tomurcuk dolu :D

İremsıla 28-04-2011 16:18

Merhaba dudi harika bir küpeli seçmişsin kendine,güle güle büyüt.sevgili fatma dündar ve gül baturun küpe çiçekleride çok güzel,sevgiyle büyütün,umarım kayıpsız yazı atlatırsınız.

Bu gün bende seraya gittim,begonya,petunya ve onbiray çiçekleri aldım.aslında küpe çiçeği için,gitmiştim ama elim boş döndüm.çok şanslısınız,nedense konya seralarında,böyle farklı küpe çiçeği bulunmuyor.klasik çeşitler var sadece..

Periş 29-04-2011 17:51

5 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Dudi (Mesaj 794004)
Teşekkürler sevgili burak alkan :)

Bunlarda benim küpeliler

günebakan 29-04-2011 18:02

Çok güzeller sn. Burak alkan:)

Periş 29-04-2011 18:11

2 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi günebakan (Mesaj 794661)
Çok güzeller sn. Burak alkan:)

Teşekkür ederim sevgili günebakan

Periş 29-04-2011 18:29

2 Eklenti(ler)
[QUOTE=acemifüsun;794670]Sevgili burak alkan küpeleriniz çok güzel:)[/QUOTE Teşekkür ederim füsun bunlarda diger küpeliler

armeria 29-04-2011 20:06

sevgili burak alkan,küpeliler tek kelimeyle HARİKA!bakım sırlarınızı açıklarsınız değil mi?

Jezebel 29-04-2011 20:16

Sevgili burak alkan alkışları almışsın.
Ama hiç bir alkış bu güzelliklere sahip olmanın zevkiyle kıyaslanmaz.
Bol çiçekli günler dilerim.:p

Oğuzhan 29-04-2011 21:26

Bu sezonun ilk çiçeği açtı

1 Eklenti(ler)
Eklenti 207295

acemifüsun 29-04-2011 21:46

Çok zarif sevgili Oğuzhan:)

zenfree 29-04-2011 22:09

Çok güzel açmış. Bitki çok sağlıklı görünüyor maşallah.:)

kerime 30-04-2011 08:37

Sevgili Burak alkan, Küpe çiçekleriniz muhteşem.Sanırım 6 çeşidiniz var.Hepsi harika bayıldım.Ne kadar zamandır bakıyorsunuz nasıl korudunuz bakımları hakkında bize bilgi veriniz lütfen.Bu güzellikleri bizimle paylaştığınız için teşekkürler.

sevim.K 30-04-2011 08:45

Küpe çiçeği şöleni başlamış ne kadar güzel:) Sevgili burak Alkan güle güle büyütün küpe çiçeklerinizi. Bol çiçekleri olsun:)

Periş 30-04-2011 10:18

Sevgili armeria, Jezebel, Sevim4,paftos, kerime,sevim.k güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Sevgili Jezebel bu güzellere sahip olmak gerçekten çok güzel bir duygu ... Sevgili kerime 10 çeşit küpelim var çiçeklerime besin veriyorum bide çok miktarda sevgi veriyorum... Bu güzellere hayran olmamak eldemiki sevgili paftos....

dragonfly 02-05-2011 10:42

1 Eklenti(ler)
çok güzeller maşallah, emeğinize sağlık ben de bekliyorum bakalım benimki ne zaman açacak. Gerçi ben 2-3 hafta önce almıştım :)

Adalet Yağcı 02-05-2011 22:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi burak alkan (Mesaj 794654)
Bunlarda benim küpeliler

Ya... çok memnun oldum, haber verdiğiniz iyi oldu :D

Gerçekten çok güzeller, yazı Mersin'de mi geçiriyorlar, isterseniz bana getirin(yaylaya)serin serin yaşasınlar yavrucaklar :)

Benol Hazaroğlu 03-05-2011 08:50

Bir saksıda küpe çiçeklerinin yoğun olarak görünmesi için ne yapmak lazım? Benim çiçeklerim tek dalda büyüyüp biraz dal budak salıyor. Çiçekçilerde sepetlerde satılanlar çok yoğun dal budaklı.

dragonfly 03-05-2011 09:08

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Benol Hazaroğlu (Mesaj 796880)
Bir saksıda küpe çiçeklerinin yoğun olarak görünmesi için ne yapmak lazım? Benim çiçeklerim tek dalda büyüyüp biraz dal budak salıyor. Çiçekçilerde sepetlerde satılanlar çok yoğun dal budaklı.

ben 2-3 hafta önce aldım bu seneki küpe çiçeklerimi, Tek bir dal şeklinde yukarı doğru uzuyorlardı. En üst tepelerinden çelik aldım ve aldığım çelikleri ana gövdenin yanına diktim. en üstünden çelik almakla hem yan dallara doğru büyümesini sağlıyorsunuz hem de aldığınız çelikten yeni bir gövde oluştuyorsunuz hem de saksı daha gür görünüyor. :rolleyes:

Benol Hazaroğlu 03-05-2011 10:54

Sevgili drogonfly
Uç çeliği alma işini bende yapıyorum ama ayni saksıya dikmiyorum.
Teşekkürler.

izgi 03-05-2011 13:28

İlk küpe çiçeğimi bugün aldım ortası mor kenarları pembe çook güzel duruyorlar şimdi forumu didik didik okuyup nasıl bakmam gerektiğini öğrenmeliyim.
Burak Alkan gerçekten küpelileriniz çok güzel benim küpeliye gösteriyim de kıskanıp bol bol açsın bir an önce :)

acemifüsun 03-05-2011 21:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Benol Hazaroğlu (Mesaj 796880)

Sevgili Benol hanım gövde oldukça küçükken yaklaşık 10cm. olunca, tepesini tırnağımın ucu ile alıyorum. O zaman yan dallar veriyor, güzel gelişiyor.

Benol Hazaroğlu 03-05-2011 22:01

Uygulama yarın yapılacaktır. Teşekkürler.

izgi 04-05-2011 10:27

Dün aldığım küpe çiçeklerim işten eve gidene kadar boyunlarını büktüler, akşam da toprağı ıslak diye su vermedim balkona gölgede kalacak bir yere koydum. Yerine alışması vakit alır mı? Çiçekci saksını değiştirme dedi ama değiştirsem daha mı iyi olur yardımcı olur musunuz?

Bu sabah işyerinin önüne ufak bi kamyonet gelip küpeli satmış herkes kapış kapış almış hem de katmerli cinsi ve tomurcuk dolu benim dün aldığımın iki katı büyüklüğündeler ama kimse beni düşünmemiş :( Yani bana nasip olmadı ama komşu küpelilerin tepe çeliklerinden çalmak niyetindeyim :) Çelik tutturabiliyor muyum denemiş olurum :)

selis 04-05-2011 12:04

1 Eklenti(ler)
Uç çeliği alma konusunda kimse kimsenin aklını çelmesin lütfen.. :p Geçen sene yazılanlara uyup kelaynak kuşuna döndürdüğüm bitkilerin çiçeğini göremedim.. Zaten yazı da çıkaramadılar.. Yeni aldıklarımı olduğu gibi bıraktım.. Böyle daha mutlular.. :rolleyes:

Periş 04-05-2011 12:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 796699)
Ya... çok memnun oldum, haber verdiğiniz iyi oldu :D

Gerçekten çok güzeller, yazı Mersin'de mi geçiriyorlar, isterseniz bana getirin(yaylaya)serin serin yaşasınlar yavrucaklar :)

Adalet ablacım yazı Mersinde geçiriyoruz geçen sene 2 tanesi ayakta kaldı bunları bu sene aldım ama nasip olursa yaylada arsamız var bu sene inşallah bizde yaylaya çıkarız siz isteyin küpeli çiçekleriyle dolduralım sizin evi ablacım:p

Periş 04-05-2011 12:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi izgi (Mesaj 797720)
Dün aldığım küpe çiçeklerim işten eve gidene kadar boyunlarını büktüler, akşam da toprağı ıslak diye su vermedim balkona gölgede kalacak bir yere koydum. Yerine alışması vakit alır mı? Çiçekci saksını değiştirme dedi ama değiştirsem daha mı iyi olur yardımcı olur musunuz?

Bu sabah işyerinin önüne ufak bi kamyonet gelip küpeli satmış herkes kapış kapış almış hem de katmerli cinsi ve tomurcuk dolu benim dün aldığımın iki katı büyüklüğündeler ama kimse beni düşünmemiş :( Yani bana nasip olmadı ama komşu küpelilerin tepe çeliklerinden çalmak niyetindeyim :) Çelik tutturabiliyor muyum denemiş olurum :)

Saksıyı degiştirebilirsin ama kök salana kadar çiçekleri geç çıkar kamyonetteki satışı kaçırmanıza üzüldüm evet çelikten tutturabilirsin denemelisin hem çalınca daha güzel tutar..;):p

acemifüsun 04-05-2011 14:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi selis (Mesaj 797768)
Uç çeliği alma konusunda kimse kimsenin aklını çelmesin lütfen.. :p Geçen sene yazılanlara uyup kelaynak kuşuna döndürdüğüm bitkilerin çiçeğini göremedim.. Zaten yazı da çıkaramadılar.. Yeni aldıklarımı olduğu gibi bıraktım.. Böyle daha mutlular.. :rolleyes:

Selisciğim Benol hanıma cevabım için bunu bana söylüyorsanız; ben 8-10 cmlik fidelerin yan dallar vermesi için tepedeki yaprağı elinizle alın diye tavsiye etmiştim.
Zaten çiçek açacak olgunluğa gelmiş bir küpeden bu mevsim uç almak, çelik almak, sadece çiçeklenmeyi önler, diye düşünüyorum:)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:08.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025