agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) (https://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/)
-   -   Küpe çiçeği, Küpeli (Fuchsia) (https://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/1545.htm)

begonvil 14 17-03-2009 17:48

Sevgili Binnaz Hanım isterseniz küpem sürgün verince size ben dikip göndereyim. Çeliklerinizin tutmamasına çok üzüldüm. Ya erken budadım küpeyi ya da yanlış budadım. Benim kendime diktiğim çelikte tutmadı. Üzülmeyin ben size tekrar dikip yollayayım.

İlkin 18-03-2009 09:32

Sevgili begonvil senden gelen çelikler yeni yapraklar veriyor, umarım tutma belirtileridir. ;)

begonvil 14 18-03-2009 11:22

Çok sevindim. Tuttular o zaman. Güle güle büyütün.

İlkin 18-03-2009 13:49

İnşallah tutmuşlardır. Ben onları balkona aldım; akşamları serin oluyor hava, gündüz de sabah güneşi alıyor. İki günde bir de bol sprey yapıyorum çeliklere. Bakalım neler olacak.

begonvil 14 18-03-2009 16:11

Çiçekleri balkona aldığınıza göre Adana da havalar sıcak galiba:)) Yerlerini de sevdiler sanırım ondan yaprak veriyorlar. Bizim burda kar yağıyor. Gündüzleri de geceleri de hava çok soğuk. Anlıyacağınız benim çiçekler bu gidişle Mayısta çıkar balkona gariplerim:))

İlkin 19-03-2009 09:18

Havalar çok soğuk değil hatta bugün yağmurlu. Bu bitki çok sıcağı sevmediği için belki de gelişimi iyi şimdilik. Takipteyim. ;)

binnazyagci 19-03-2009 20:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi begonvil 14 (Mesaj 381677)
Sevgili Binnaz Hanım isterseniz küpem sürgün verince size ben dikip göndereyim. Çeliklerinizin tutmamasına çok üzüldüm. Ya erken budadım küpeyi ya da yanlış budadım. Benim kendime diktiğim çelikte tutmadı. Üzülmeyin ben size tekrar dikip yollayayım.

Çok teşekkür ederim Sevgili Begonvil. Yeni sürgünlerinizi dört göze bekliyorum :)

ece. 27-03-2009 18:19

Küpe çiçeğinin çelikten üretimi hakkında söylenilenleri okudukça şaşırıyorum.Ben bugüne kadar diktiğim çeliklerden 1 tanesini bile köklendiremedim ne yazıkki.

binnazyagci 03-04-2009 12:44

Süper bişey oldu :) Ölüp kuruduğunu zannettiğim çeliklerimden bi tanesi hayata döndü her gün biraz daha geliştiğine şahit oluyorum.

€brulim 08-04-2009 11:55

küpelim

3 Eklenti(ler)
Selam ektigim çelikleri tutturmayı başaramamış biri olarak dayanamayıp bende hazır aldım. Sizlerle paylaşmak istedim .Benim için süpriz olacak renkleri tek kök olarak satılan küpelilerin içinden ben iki kök olanı bildim .Birinin dalları beyaz digerininde kırmızımsı gibi bakalım ne renk çıkacak aldıgımda tomurcukları yoktu şimdi dal tepesinde tomurcuklar var .

pembegül 09-04-2009 14:02

Benim küpelimde beyaz bir hafta oldu balkona çıkardım minicik dört tana tomurcuk yapmış

çok sevindim ..:D

delete61 20-04-2009 15:58

Arkadaşlar Komşumun küpelisinden çelik almak istiyorum acaba çelik almak için uygun zamanmı ve çeliği şu an elimde sadece torf var ekebilirmiyim ve ekince nasıl bir bakım yapmam gerekiyor bu konuda bilgilendirirseniz çok sevinirim.Teşekkür ederim

pembegül 20-04-2009 17:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi delete61 (Mesaj 403805)
Arkadaşlar Komşumun küpelisinden çelik almak istiyorum acaba çelik almak için uygun zamanmı ve çeliği şu an elimde sadece torf var ekebilirmiyim ve ekince nasıl bir bakım yapmam gerekiyor bu konuda bilgilendirirseniz çok sevinirim.Teşekkür ederim

Sevgili delete çelik almak için uygun zaman şimdi alın torfa dikin bir hafta kadar gölge bir yerde bekletin sonra yavaş yavaş güneşe alıştırın devamlı bırakmayın üzerine de sera etkisi yapması için bir bardak geçirin.;)

delete61 21-04-2009 15:45

sayın pembegül yardımınız için size çok teşekkür ederim. Çelikleri bu gün dikeceğim. Işık gören odada bekleteceğim. İnşallah denemem sonuç verirse sizede bu güzellikten gönderirim . Dışı Pembe içi mor katmerli gibi başka rengini şu an için göremedim. Saygılar efendim.

optimus 21-04-2009 15:55

1 Eklenti(ler)
sn. ebrulim yazım size lütfen okuyunca bana yardımcı olabilirmisinz? sizin küpelinin yanında bir codiaeum gördüm, su sarılı uzun yaprakları olan bitki, onu nasıl bir ortamda bulundurduğunuzu bakımını nasıl yaptığınızı bana anlatırmısınız lütfen. benimki aldığım günden beri yaprak döküyor kel kalcak iyice.

birde genel olarak herkese soruyorum küpeli çiçeğim var, balkonda tutyorum. ama küpelinin çeşitleri için farklı şeyler yazmışsınız. balkonda bulundurmam iyimi? 1 hafta oldu alalı. fotoğrafnı ekledım.

pembegül 21-04-2009 22:28

Sevgili optimus küpeniz balkonda dursun ancak güneş değil gölge bir yer olsun yarı gölge yerleri seviyor küpeler hem küpeniz daha çok küçük güneş yakar bu mimik hanımı..

optimus 22-04-2009 08:05

tesekkürler öneriniz için sn.pembegül, biraz güneş alıyordu doğrusu o zaman biraz daha yer degistireyim balkonda, inşallah bende küpelimin serpilip çiçek açtğı zamanları görürüm, ama çok sabırsızım, her gün kalkıp bütün çiçeklerime bakıp kaç tane yeni yaprak var, kaç tanesi büyümüş, yeni çiçek varmı diye kontrol ediyorum. :D çiçeklerimde açmayan dallar budaklar çiçeklere baka baka bende çıkacakmış gibi geliyor ;)

züleyha 23-04-2009 18:01

Yaklaşık bir ay önce aldığım küpe çiçeğim, boyuna bakmadan tomurcuk çıkarmaya başladı, nasıl sevinçliyim anlatamam. Boyuna bakmadan dediğime bakmayın, diktiğimden beri 15 santim büyüdü, açgözlülük diye buna diyolar sanırım, 15 santim uzamış daha ne yapacaksa çiçekcağaz. Gözlerimi hırs bürüdü, hemen büyüsün, çiçek azmanı olsun istiyorum ama sanırım bu halide oldukça keyif verici. Alırken rengini sormadan almıştım, küpe çiçeği olsunda isterse çamurdan olsun mantığıyla, tomurcuklar kızardığına göre sanırım pembe açacak.

begonvil 14 24-04-2009 09:53

1 Eklenti(ler)
Teyzemin küpe çiçeği de açmış durumda.

İlkin 24-04-2009 10:04

Sevgili begonvil senden gelen çelikleri tutturdum, sağlıklıca büyüyorlar şimdi. Bol bol yaprak oldu çeliklerin üstü. ;) Sabah güneşi alan bir yerde tutuyorum, toprağı kurumaya yakın suluyorum. Bir kere de sıvı gübre verdim. Teşekkür ederim tekrar.

begonvil 14 24-04-2009 10:26

Rica ederim. Küpenin ne renk açtığını ben de bilmiyorum. Teyzeminki açtığına rağmen benimkinde hala tık yok. Balkonda duruyor. Benim küpede sabah güneşi alan yerde.
Küpenize çimdikleme yaptınız mı? En üstteki 2 yaprağı koparınca dibe ve sürgüne daha çok veriyor.
Çok sevindim tuttuklarına ne kadar sevindim anlatamam. Keşke diğer arkadaşlara yolladıklarımda tutsaydı.
Size bol çiçekli günler dilerim.

İlkin 24-04-2009 12:32

Küpe Çiçeğinin üst yapraklarını kopartmadım hiç, biraz daha büyüsün denerim olmazsa bir çeliğinkini. Teşekkürler tekrar herşey için. ;) Size de bol çiçekli günler olsun...

gülgül 27-04-2009 18:33

selam

bu gün bende bir küpeli
çiçeği aldım eminim çok güzel büyüyecek çiçekleri ve bahçe işlerini çok seviyorum severek sevginizi vererek büyüttüğünüz her şey muhteşem oluyor bana kolay gelsin hepinize şimdilik byyyy:cool::eek::mad:

gülgül 27-04-2009 18:35

eğer kurumaya **** ölmeye başlayan küpeli çiçekleri için tek yapılacak şey dallarından fideler alıp köklendikten sonra yeniden bir saksıya dikmek

homeopati 28-04-2009 15:07

küpeli bendede saplantı haline geldi arkadaşlar ...inanılmaz renklerde küpeliler edindim ...fakat hepsini çelikten üretiyorum henüz çiçeklenmedikleri için hangi renk çıkacağını bilmiyorum ....çiçeklendiklerinde sizlere resimlerini göndereceyim ....isteyenler bana yazsın sizler içinde üretirim ...

meraklı 05-05-2009 13:19

Küpe çiçeğim

1 Eklenti(ler)
Bu çiçeğim çelikten sonbaharda ektiğim küpelim, rengini bilmiyorum, açarsa sürpriz olacak.

mor papatya 05-05-2009 13:27

forumda küpeli çiçeğine pekmez verildiğini okudum tomurcuk vermesi için bu doğrumu bende çiçeğime versem olurmu

züleyha 05-05-2009 14:59

1 Eklenti(ler)
Bu da benim minik küpeciğim, çok şeker açtı.

zenfree 09-05-2009 17:47

3 Eklenti(ler)
Bakımının çok zor olduğunu düşündüğüm ve hep uzak durduğum küpe çiçeğini nihayet dayanamayıp aldım. Sabah çok az güneş gören, aydınlık bir yere astım. Yerini sevmesi için dua ediyorum.:)

Eklenti 77424

Rengi çok güzel.

Eklenti 77425

Üzerinde bir sürü tomurcuk var.

Eklenti 77426

Eve taşırken kırılan dallarından çelik aldım. Bakalım tutacak mı?

Adalet Yağcı 09-05-2009 18:14

Tutmuş bile.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:04.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025