![]() |
Ben bu aylarda küpe çiçeğini budamam, fazla sulamam.
Kış sonu budarım. Budadığım dallarıda çelik olarak yeniden ekerim. |
Sevgili begonvil 14 ve zerrin srt, küpe çiçeklerimin hastalanması sebebi ile ben özellikle biraz budayıp çelikleri diktim. Ana çiçekte bir iyileşme olmadığı gibi diktiğim çeliklerde tutmadı. Zerrin srt dediği gibi bence baharı bekleyin.
|
Alıntı:
|
Sevgili Arkadaşlar ve Sayın Başbahçıvan.
İki gün önce bir çiçeğimin toprağında karınca gördüm. Hemen aspirin, supradyn ve birazda oksijenli su ile hazırladığım karışımı çiçeklerimin hepsine döktüm. Özellikle küpe çiçeklerimde öncekinden daha çok büyüme olduğunu, yapraklarının daha geniş olduğunu, hatta 2 aydır hiçbir gelişme göstermeyen bir küpe çiçeğimin de yeni minik filizler verdiğini gördüm. Acaba ben bu uygulamayı 15 günde bir yapsam çiçeklerim daha da güzel olur mu? |
Alıntı:
Saygılarımla, kolaygelsin |
1 Eklenti(ler)
Arkadaşlar, bu mevsimde küpeli çiçeğimin böyle açması ve bu kadar tomurcuklu olması normal mi? Eğer değilse verdiğim takviyeler işe yaradı sayacağım.
|
Sizin takviyeler bayağı bir işe yaramış, birden keserseniz bu mevsimde kaybedersiniz çiçeğinizi, dikkatli davranarak besinleri yavaş yavaş azaltın zira bu durum normal değil.:)
|
Sayın penelope, 1 kez pekmezli su verdim. 1 kez de çaydan kalanları... 1 ay birini diğer ay diğerini verdim. Nasıl azaltmalıyım sizce bu ay hiç mi vermemeliyim?... **** sorumu şöyle yenileyeyim açıyor olmasının çiçeğime ne zararı olabilir?
|
Merhaba
1 Eklenti(ler)
Küpe çiçeğimde karıncadan eser kalmadı
|
Küpe çiçeği sevenler, benim sormak istediğim bir soru var. Geçen sene küçük oldukları için hiç budamamıştım ama bu yıl 2 küpelimde 40-50 cm boyundalar. sonbahardaki böceklenmeleri onları biraz yıprattı ama hala ayaktalar. Bu boydaki küpelilerde budama yapılır mı ve budama için uygun bir dönemde miyiz? Şimdiden teşekkürler...
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Benim küpe çiçeğim budama yapmadım sadece büyümeyen cılız sürgünleri kopardım ...:D
|
Benim budadığım küpe çiçeğim de çelimsizdi geldiğinde. Ben ucundan çimdikleye çimdimdikleye sürgün verdi. Kışında inanılmaz büyüdü. Ben de budadım. İsterseniz siz de budayın.
|
Sevgili begonvil ben uzun boylu olsun istiyorum o yüzden tepelerini koparmadım .
Sevgili nejla ben eflatun küpe çiçeği arıyorum bir türlü bulamadım bu küpeyi satıcı eflatun dedi ancak beyaz çıktı. |
Arkadaşalar bu gün evimin önünde semt pazarı vardı. Köyden teyzeler öyle güzel küpe çiçekleri getirmiş ki inanamazsınız.Küçük bir çelikte 3 tane açmış çiçek vardı,süperlerdi.Hepsini alıp, sizlere tek tek göndermek geçti içimden, almak için uzanınca kadıncağız beni tanıdı,kızım sen geçen hafta aldın ya, dedi.Haftaya senin almadığın renkler getireyim dedi.
PEMBEGÜL, senin çiçn eflatun ve mavi bayaz siparişi verdim. Benim avatarım daki küpeliden var mı sende? istersen ondan da bolca gördüm.... |
Rahmetli Mucip Bey'in küpe çiçeği ile ilgili yazısından, benim gibi küpe çiçeği ni çok sevenlerin faydalanacağını umuyorum.
KÜPE ÇİÇEĞİ ( FUCHSİA ) Küpe çiçeği, iç mekanlarda doğu- batı ve güney pencere önüne direk güneş ışığı almayan ışıklı bir yere yerleştirilmelidir. Dış mekanlarda ise ayrıca sıcak öğle ve sonrası kızgınlığından korumak için kesinlikle gölge bir yere konulmalıdır. Küpe çiçeği gündüzleri 15-21 C serinlik isterken geceleri soğuğu sever. İlk bahar da yeni sürgün ve çiçek tomurcuklanması için bu gece soğukları gereklidir. Ortalama gün sıcaklığı 25 C nin uzerine çıktığında çiçeklenme sona ermektedir. Sulama büyüme gelişme döneminde toprak yüzeyi kuru hissedildiğinde sulanmalıdır. Sonbaharda sulama kademeli olarak azaltılmalı ve sulama peryot aralığı uzatılarak bitki kış dinlenmesine hazırlanmalıdır. kış dinlenme döneminde aşırı kurumayı önleyecek, toprağı nemli tutacak kadar su verimelidir. Gübreleme ilk bahar döneminde 2-4 haftada bir kompoze gübre verilmelidir.Eğer bitki içeri alınacaksa en az 2 hafta öncesinden gübreleme kesilmelidir. Toprak, eşit ölçülerde torf, vermikülit veya perlit, toprak ve kum karışımı kullanılır. Kış dinlenme dönemi bitimi, ilk bahar başlangıcında kök bakımı yapılarak taze toprak harcı ile ya aynı ya da bir boy büyük saksıya alınmalıdır. Baharla büyüyen sürgün uçları 2 çift yaprak sonrası uçları çimdikleme ile alınır, bitki dalanmaya maruz bırakılarak dolgun bol çiçekli bir şekil alması sağlanır. Sıcak ve kuru koşullar, çiçek dökümesi ve tomurcukların açmadan düşmesine sebep olur. En büyük düşmanı beyaz sinektir. Kaynak : ibreliler.com |
Küpe çiçeği olarak bildiğim çiçek buradaki çiçek. Küçükken babaannemin balkonunda tenekelere ekili dururlardı. Yıllar sonra bir serada küpe çiçeği diye satılan bir çiçek gördüm. Yaprakları çimen kalınlığında çiçekleri küçük küçüktü. Kendi kendime düşünmüştüm acaba ben mi yanlış hatırlıyorum diye. Demek ki ben yanlış hatırlamıyormuşum da çiçekçi yanlış biliyormuş. ;)
|
http://www.agaclar.net/forum/showpos...&postcount=135
Afyondada pazarda çiçekçinin birinde 4-5 rengi var.3 haftadır pazara gidemedim.Belki gelmiştir.Fakat ben 3 senedir kışı çıkarttıramadım.Özel bakım istiyor.İzinde sorun oluyor. Önce yaprak döküyor.Sonra kuruyor. |
Sayın çiçeksever,
en azından sizinki kışa kadar dayanmış. Benimkiler ise eve ilk taşındığım zaman bütün mahalleyi kediler yüzünden pireler basmıştı. Biz hemen annemlere taşındık. Sevgili babacımda her ihtimale karşı evi güzelce ilaçlamıştı. Fakat ne yazıkki çiçeklerimi dışarıya çıkarmamış :( 2 küpe çiçeğimi ve 1 cam güzelimi de öylece kaybettim :( Ama şaşırtıcı şekilde 1 cam güzelim ve gardenyam hayatta kalmıştı :) |
|
Siyah çiçekli fuchsia. Satışı yapılmakta. http://www.thompson-morgan.com/plant.../p83722/1.html
|
Aah ah :) Yurtdışında bitki kültürleri konusunda ne kadar çok çeşitlilik var.
Biz ise değil çeşitliliği arttırmak kendi öz bitkilerimizi koruyamıyoruz. Hayran hayran bakıyorum renklerine çeşitlerine. |
Sevgili Begonvilin gönderdiiği çeliklerin biri hariç hepsi kurudu :( Diğeride ölümle kalım arasında bi tavsiyeniz varmı acaba?
|
Alıntı:
|
Diktiğim çelikler küpe çiçeği çelikleri. Sadece bir tanesi hayata tutunma çabası içinde. Diğerleri kuruyup odun gibi oldu.
|
Küpe çiçeğinin odunsu dalları zor tutuyor daha taze dallardan dikin serin bir yerde bekletin devamlı takip edin toprağı nemli tutun .
|
Teşekkür ederim tavsiyeleriniz için. Umarım bundan sonra dikeceğim çelikler tutar.
|
1 Eklenti(ler)
İşte, bu da benim geçen sene Eylül ayında komşumun çiçeğinden aldığım çelikten yetişen küpelim, yanlış hatırlamıyorsam dışı beyaz içi pembe yalınkattı.
|
Maşallah ne güzel serpilmiş. Umarım benimde sonraki denemelerim böyle sonuç verir.
|
Evet sevgili soyadaşım, hiç nazlanmadan tuttu, ve hızla gelişiyor.
Nisan sonunda sıvı gübre takviyesiyle bir kat daha güzelleşecektir. Darısı başınıza. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 08:29. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025