![]() |
Arkadaşlar, Rusya'dan getirttiğim beyaz renkli küpe çiçeğim var, çiçek tomurcukları hiç yok,balkonda gölgeli yerde duruyor,yaprakları kocaman, dalları çok uzuyor,dallanması ve kalınlaşması için üstten budadım ama alttan çıkan filizler yine de uzuyor...yanlış birşey mi yapıyorum acaba ? bitki 35-40 cm.'dir , yoksa bu küpe sarmaşık türlerinden mi?
yerli küpe çiçeğim de aynı durumda - çiçek tomurcukları yok,bitki 30 cm.'dir( geçen sene aşırı sıcaktan 3 senelik ana bitki kurumuştu,ondan aldığım minik çelikten yetiştirdim bunu) Çiçeklerin olmaması havaların henüz ısınmadığından olabilir mi ? saygılar |
Geçen hafta aldığım küpe çiçeğini sabahları 9:00-11:00 saatleri arasında güneş alan bir bölüme asmıştım. Bu akşam eve geldiğimde yapraklarının pörsüdüğünü gördüm.:( Hemen banyoya aldım ve yapraklarını duşun altında ıslattım. Biraz canlanır gibi oldular. Nerede bakacağım konusunda tam bir stres içindeyim.:(
|
Sevgili zenfree, mekân değişikliğinden biraz strese girmiştir, toparlar.
|
[QUOTE]
Alıntı:
30 cm'lik yerli küpeniz de açmak üzeredir. Benimkiler de aşağı yukarı o boydalar ve henüz tomurcuk vermediler. |
Alıntı:
Astığınız yer çok iyi. Küpe çiçeği sabah güneşini çok sever. |
Yani tekrar aynı yere asayım mı?
|
Alıntı:
|
İstanbul şartlarında, sabah 9:00-11:00 saatleri arasındaki güneş, küpe çiçeği için yakıcı olabilir. Benimkiler sabah güneş doğarken, 5:30-7 gibi güneş alıyor.
Eğer balkonunda direk güneş ışığı almayan bol ışıklı bir yer varsa oraya da koyabilirsin. Bir de Günüm'ün dediği gibi üç günde bir banyoda iyice sula. Küpenin kökleri saksıyı tam olarak doldurmuş gibi görünüyor, bu yüzden az olarak yapılan yukardan sulama yeterli gelmeyebilir. |
Alıntı:
Banyosunu yaptırıp, yerine asın derim. |
Mercan küpe
1 Eklenti(ler)
Uzun zamandır aradığım bir bitki bu, bu sabah çiçek festivalinde buldum. Çiçekleri tam olarak açtığında tekrar resimlerim.
|
ateş bey çok büyütmeden küpe çiçeğinizi nasıl açtırmayı başardınız ,paylaşırsanız sevinirim.
|
Alıntı:
|
Bir de böyle deneyin bakalım. İnşallah toparlanır.
|
Arkadaşlar merhaba benim küpe çiçeğim şubat ayına kadar çiçek açtı nisan ortasında balkona çıkardım bir daha içeri hiç almadım şimdi tomurcukta tomucuk büyüklüğü kirazdan biraz küçük boyu 60 santim oldu çok sağlıklı ancak beyaz sinek oldu. Yakında resimlerini eklerim geçen yıl devamlı çay suyu ve üçdört defada inceltilmiş pemezle suladım tomurcukları büyük ve hala açmıyor dahada büyüyecek herhalde .
|
Benim küpe çiçeğim hala açmadı. Çiçeklerini göremedim. Pekmezle ilgili fikirler okumuştum forumda ama sineklenme yapar diye korkuyorum.
|
beyaz sinek pekmezli besin vermeyen arkadaşların küpesindede oluyor pekmezden değil sanırım .
|
Alıntı:
Bu bitkinin Latince ismini biliyor musunuz? Fuchsia'dan daha dayanıklı olduğunu sanıyorum ve başka birşey bilmiyorum bakımı hakkında. Fuchsia ile aynı koşulları mı ister? |
Büyük bir hayranlıkla açıyor diye yere göğe sığdıramadığım küpe çiçeğim 5 gün içinde öldü. Noldu da kurudu anlamadım, bir anda yaprakları kurumaya başladı, tomurcuklarını döktü ve bugün baktım tamamen sizlere ömür. Nasıl üzüldüm anlatamam.
|
Nedeni mevsim normalleri üzerinde seyreden sıcaklar olabilir sevgili züleyha.
Yarın buzlu suya saksıyı daldırmayı planlıyorum. Zira İzmir aşırı sıcak ve benimki de bir anda indiriverdi yapraklarını. |
Alıntı:
|
Sevgili Günüm,
İzmir'de 15:00 den sonra güneş alırsa bir saat sürmez ölmesi:) Hatta o güneş balkon kapımdan girip, üzerine vurduğu elektronik eşyalarımı bile bozmakta... Bölge koşullarını gözönünde bulundurarak, balkonun güneş almayan, ışıklı bölümünü tercih etmeliyim diye düşünüyorum. Su konusunda ise kendisini boğmayı düşünüyordum, uyardığınız iyi oldu. Teşekkürler... |
Evet sizin güneşiniz tehlikeli olacak küpe üzerinde. Işıklı bölüm gayet güzel. Arada kızgın olmayan güneşe karşı yüzünü gösterirseniz daha ne istesin.
|
3 Eklenti(ler)
optimus, boyle bir küpe çiçeğin olduğunu bilmezdim, hiç görmedim, ve yanılmıyorsam eğer bunun tohumlarından aynı çiçek açan bitki olmaz
Siz en iyisi bunu budadığınız zaman çelikleri köklendirin Nerden aldınız boyle bir küpe çiçeği? ben yurtışındaki sitelerden bunlara bakıp bayılıyorum : |
Alıntı:
Ben Rusya'dan getirttirmiştim bir arkadaşa, biri beyaz ikincisi hediye olarak verilmişti,bu yüzden rengini bilmiyorum, bir hafta once her dalı üstten budadım ve köklenmesi için saksıya diktim. Siz eğer kendi bitkinizi budamak isterseniz (ki bu lazımdır), çiçekleri bittikten sonra ,her dalın üst kısmından en az 4 yapraklı olmak üzere bir çelik kesin, suda bekletmeden hemen saksıya dikilebilir, sera etkisini sağlamak için plastik şişe ile kapatabilirsiniz budadığın zaman boyle bir bitki oluyor : http://www.cpol.ru/Storys/fuksia_st.htm saygılar |
1 Eklenti(ler)
Klarkiya saksıda da oluyor ama yerde daha iyi gelişiyor. Birarada olunca görüntüsü çok güzel oluyor. Kış ya da erken ilkbaharda ekerseniz daha çok boylanıp gösterişli oluyor.
İçi mavi olan küpeliyi fotoğraflardan başka hiç bir yerde görmedim. Eğer rastlarsam küpe sever arkadaşların tümüne haber vereceğim. İçi pembe katmerli olanından ( benim balkonumdakini kastediyorsanız) da başka yerde görmedim. Onu (İzmir) İnciraltındaki İthal çiçekler satan bir serada yanlız bir kez gördüm ve hemen aldım. Çok güzel çiçekler açtı. Şimdi onu kurumaktan nasıl koruyabilirim bilemiyorum. Çünkü yaprakları ve tomucukları yumuşadı ve sararmadan dökülüyor. Küpelilerin sıcağa hiç tahammülü yok. Tomurcuksuz hiç bir filizi olmadığı için çelik alıp dikemedim. Eğer yaşatabilirsem meraklıları için de çoğaltacağım. Bunun rengi pempe değil ama ne renk adlandıramadım. |
1 Eklenti(ler)
Bu halini görmek istemezsiniz:(
|
Sn fikreteren, sizin bunu başarmanız daha kolay olur. Çünkü sizin oraların havası küpeli için ideal.
|
Merhaba,
Burada fidanlıklarda bu sene bolca küpeli var ve genellikle renkleri krem **** pembe,çiçekleri de bayagı büyük. Sarkıt saksılarda saksının heryerini kaplamış ve fiyatı 15-20 lira. Küpeli aslında çelikten çok kolay yetişen bir bitki ,geçen sene anneme yetiştirdiğim küpelide kuruyan bir dalı saksının dibine ekmiş ve unutmuşum .Dün farkettim bir karış küpeli beni selamladı ve üstünde 2 tane tomurcuk,çok mutlu oldum. Sevgiyle kalın. |
Alıntı:
Sevgili Fatmadundar, ben geçen yıl çiçekli uç dallardan çelik yapmıştım, hem de yaz sıcağında, hemen bir kaç çelik alın, anaç kurursa elinizde kalsın. Küpelinize soğuk su verebilirsiniz, buz gibi olmasın ama, ve nisbeten daha serin ve gölge bir yere taşıyın, çok güzelmiş gerçekten. |
Alıntı:
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=12896 Adalet Hanım, anneler gününde uğradığım Bauhaus da o kadar güzel çeşit çeşit küpeliler vardı ki anlatamam... 3 saksı yapraktan çok tomurcuğu olanlardan almıştım ama kasadaki kuyruğu görünce olduğu gibi arabayı bırakmıştım. Çok ta ucuzlardı. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 04:53. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025