agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) (https://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/)
-   -   Küpe çiçeği, Küpeli (Fuchsia) (https://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/1545.htm)

aukesen 13-09-2011 13:37

bir bakın arkasına sağına soluna ağ gibi birşey varsa kırmızı örümcek,beyaz hareket eden birşey varsa unlu bit (yaprak ve yaprak diplerinde olur pamukçuk gibi birşey resimde pek görünmüyor ama) bunlardan birisidir benim tahminim kırmızı örümcek tedbir almanız lazım

a1919 13-09-2011 13:52

Sayın aukesen cevap için teşekkürler. Ancak ben hiç bir şey göremedim. Tedbir amaçlı ne yapabiliriz. Arapsabunlu formül işe yarar mı? Daha önce de böyle oldu aynı küpem. Sonra yaprakları döküldü. Ben de bir karış kalacak kadar kestim. Hiç yaprak kalmamaıştı üstünde. Sonra tekrar yeşerdi. Oldukça da sağlıklı yapraklar çıkardı. Ama bir kaç yaprakta yine beyazlama farkettim. Tekrar tekrar aynı şeyi yaşamak istemiyorum. Önerebileceğiniz bir ilaç ya da ev yapımı birşeyler varsa çok sevinirim. Teşekkürler.

senemr 13-09-2011 16:30

benimde küpem bitlendi,arap sabunlu karışımı kullandım ama sanırım yaşamıycak:((

ebrar nisa 13-09-2011 19:23

Benim küpelimde örümcek azizliğine uğramış.Ne olduğunu anlayamamışdım yakndan iyice inceleyince zor farkedilen ağları gördüm.Hangi yaprağın dibini sarmışsa kurutmuş. Arap sabunu uyguladım.İnşallah işe yarar. Çok dikkatli incelemek gerekiyor.

iris41 18-09-2011 19:19

Ben evdeki ciceklerin dip köşesine naptalin topu yerleştiriyorum ne örümcek ne torf sinekleri oluşuyor cok rahatım :p

ardabora 25-09-2011 16:02

3 Eklenti(ler)
Son küpelim de açtı.

Bu küpeli pek sağlıklı değil,zaten aldığımda kötü haldeydi,yaprak çıkarmaya başlayınca kendini topladığını düşünmüştüm ama birden tomurcuk yapmaya başladı. Odunsu gövde kurşun kalem kalınlığında ama bitkinin sadece üst kısmında bir iki yaprak çıktı o kadar...

Bir de çiçeklerin yaprakları diğerleri gibi değil,aşırı sert...üst yaprakları bir türlü açılmıyor...İlk bir kaç tomurcuk,adam gibi açılamadan kurudu gitti...Garipler,anlamıyorum dertlerini...

sakagun 27-09-2011 11:46

1 Eklenti(ler)
Çelikten köklendirdiğim küpe çiçek açtı.

zafer1326 03-10-2011 12:04

3 Eklenti(ler)
Havalar soğuyup birazda yağmur ıslatınca üzerlerini, coştu güzeller.

Eklenti 249342

Eklenti 249343

Eklenti 249344

zafer1326 03-10-2011 15:42

Teşekkürler Nilgün Hanım. Cinslerini bilmiyorum. Üstteki küpeli yaz sıcaklarında bu kadar büyük açmıyordu. Ancak havaların serinlemesiyle birden devleştiler. Üstelik bol nemli ve gölge bir ortamda bulunuyorlar.Bahçedeki çeşme başını çok sevdiler.

düşbahçesi 04-10-2011 21:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sakagun (Mesaj 863608)
Çelikten köklendirdiğim küpe çiçek açtı.

Yürekten tebrik ederim sizi !!!:p

Ben de küpelerimin çeliklerini büyük bir zevkle paylaşmaya hazırım. Ancak çelikleme yapacağım diye küpelerimin tepelerini kestim de kestim ama sonuçta hiçbirşey köklendiremedim ! Belki 50 çelik denedim !

Nasıl böyle güzel köklendirdiniz küpenizi ?

acemifüsun 05-10-2011 00:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi düşbahçesi (Mesaj 866347)

Ben de küpelerimin çeliklerini büyük bir zevkle paylaşmaya hazırım. Ancak çelikleme yapacağım diye küpelerimin tepelerini kestim de kestim ama sonuçta hiçbirşey köklendiremedim ! Belki 50 çelik denedim !

Küpe çelikleri çok kolay köklenir. En fazla 3 göz olacak şekilde en uçlardan çelikler alın. 3. gözün 3mm kadar altından keskin ve steril bir bıçakla hafif yan olarak kesin, çeliğin en ucunda 2 yaprak bırakın. Diğer yaprakları gövdeye zarar vermeden kesip atın, ufak pet bardaklara daha önceden iyice nemlendirdiğiniz torfa 2 göz toprak altında olacak şekilde dikin, çeliği sabitlemek için elinizle iyice torfu sıkıştırın, sonra da pet bardağa sera uygulayın. Gölge, aydınlık bir yere koyun. Her gün serayı açıp, 5 dakika havalandırın, arada fısfısla çeliğe su püskürtün, en geç 20 günde köklenir. Kökleri pet bardağın kenarlarında, dibinde görünce, dikkatlice toprağını dağıtmadan, köklerin zedelenmemesine dikkat ederek, uygun bir saksıya dikin. Kolay gelsin:)

jineop 05-10-2011 11:52

5 Eklenti(ler)
Küpeseverin öğle yemeği tabağı, seyrederek tabi ki...

jineop 05-10-2011 11:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi düşbahçesi (Mesaj 866347)

Sevgili düşbahçesi, az sabredin Mart ayından itibaren , Haziran sonuna kadar su içinde zahmetsizce en geç 10 günde tam kökleniyor.

loveflower 05-10-2011 17:57

1 Eklenti(ler)
Yaz başında küçük çelik olarak diktim şimdi bu boya geldi fakat çiçek açmadı ne yazık ki:(
Çiçekleri ne renk nasıl bilmiyorum, üzerinde çiçeği yoktu ana küpelinin. Süpriz olsun diye somadım da.

Eklenti 249659

ardabora 05-10-2011 18:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi zafer1326 (Mesaj 865810)
Havalar soğuyup birazda yağmur ıslatınca üzerlerini, coştu güzeller.

Eklenti 249342

Eklenti 249343

Eklenti 249344

Üçüncü resimdeki küpelinin hem çiçeklerine hem de yapraklarına bayıldım.Yaprakları ne kadar sağlıklı görünüyor.

Sn.zafer1326, nasıl bir bakım uyguluyorsunuz merak ettim,çok güzeller..

jineop 05-10-2011 19:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi loveflower (Mesaj 866580)
Yaz başında küçük çelik olarak diktim şimdi bu boya geldi fakat çiçek açmadı ne yazık ki:(
Çiçekleri ne renk nasıl bilmiyorum, üzerinde çiçeği yoktu ana küpelinin. Süpriz olsun diye somadım da.

Eklenti 249659

Sevgili loveflower büyük olasılıklar beyaz ya da ucuk pembe.

loveflower 05-10-2011 21:10

Teşekkür ederim sevgili lir:) Sizin küpelilere bayılıyorum.Çok çok güzeller. Tabağın içinde ne göz alıcı görünüyorlar.

Oğuzhan 05-10-2011 21:36

2 Eklenti(ler)
Eklenti 249719
Eklenti 249720

zafer1326 05-10-2011 22:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ardabora (Mesaj 866591)
Üçüncü resimdeki küpelinin hem çiçeklerine hem de yapraklarına bayıldım.Yaprakları ne kadar sağlıklı görünüyor.

Sn.zafer1326, nasıl bir bakım uyguluyorsunuz merak ettim,çok güzeller..

Sevgili Ardabora özel bir bakım uygulamıyorum. Sadece, tüm gün gölge ve oldukça nemli bir ortamda bulunuyorlar. Sanırım bunu çok seviyorlar.

onur şengün 06-10-2011 14:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi arıkuşu (Mesaj 610653)
Sn. Jezebel
Bu pazar İzmir'de nerede ve hangi günler kuruluyor? Bilgilendirirseniz sevinirim. Saygılar.

Evet, Sn Jezebel ben de bir küpeli hayranı olarak çok merak ediyorum, lütfen söz konusu pazarı ve özellikle hangi dönemlerde bulabileceğimizi söylerseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler ;)

Jezebel 07-10-2011 19:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi onur şengün (Mesaj 866845)
Evet, Sn Jezebel ben de bir küpeli hayranı olarak çok merak ediyorum, lütfen söz konusu pazarı ve özellikle hangi dönemlerde bulabileceğimizi söylerseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler ;)

Bu pazar Bucada her pazar kurulur.
Küpeler baharda piyasaya sürülür, şu aralar pek görmüyorum.
Saygılar.

akkelebek 10-10-2011 15:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hanbiyçe (Mesaj 865530)
merabalar ben muğlada yaşıyorum öğrenciyim .küpelileri de çok seviyorum ama burdaki çiçekçilerde bulamadım bana şehirde küpeli bulabileceğim bir çiçekçi önerirseniz ya da küpeli paylaşımında bulunursanız çok sevinirim iyi günler :)

merhaba,

ben de Muğla'da yaşıyorum.. Küpelerimi de Bayır pazarından aldım.. ama Gökova pazarında da satılıyordu.. çiçekçiler yerine pazarları gezmek hem daha eğlenceli hem de süprizlere açık pek çok şey bulunabiliyor..

sevgiler..

emily14 10-10-2011 19:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi lir (Mesaj 866476)
Sevgili düşbahçesi, az sabredin Mart ayından itibaren , Haziran sonuna kadar su içinde zahmetsizce en geç 10 günde tam kökleniyor.

Sevgili Lir bu tabaktaki güzellerin hepsinden sizde var mı? varsa çalik paylaşımı yapar mısınız? ben sevgili Adabora'dan aldim birkac celik 2 tanesi tuttu hem de bu ayda kendisinin soyledigi yöntemi uyguladım. pet şişe kesinlikle mucizevi bişey çelik üretmede :p beni coook mutlu edersiniz... çiçek çeşitliliğinizi bilmiyorum ama bendeki türlerle sevseve değiştirme yaparım... hepsi çok güzeller maşallah...

jineop 10-10-2011 21:06

3 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi emily14 (Mesaj 868495)
Sevgili Lir bu tabaktaki güzellerin hepsinden sizde var mı? varsa çalik paylaşımı yapar mısınız? ben sevgili Adabora'dan aldim birkac celik 2 tanesi tuttu hem de bu ayda kendisinin soyledigi yöntemi uyguladım. pet şişe kesinlikle mucizevi bişey çelik üretmede :p beni coook mutlu edersiniz... çiçek çeşitliliğinizi bilmiyorum ama bendeki türlerle sevseve değiştirme yaparım... hepsi çok güzeller maşallah...

Bu küpelilerin hepsi bahçeden, size seve seve çelik yollıyabilirim.

berçin 13-10-2011 18:48

Küpe sever arkadaşlar merhaba,yeni üyeyim.Bende terasımda çeşitli çiçekler yetiştiriyorum ve bunların arasında küpelerim var.Terasım kuzeye bakıyor ve deniz kenarı,karadeniz in sert rüzgarı küpelerimin bir çoğunu telef etti.Şimdi kış geliyor nasıl koruyacağımı bilmiyorum. Zaten kala kala dört beş saksı kaldı sizlerle resimlerini paylaşacağım ama şu acemiliğimi atlatmam gerekli.Vereceğiniz öneri ve bilgiler için şimdiden teşekkürler.

bari 13-10-2011 18:49

1 Eklenti(ler)
Tohumdan fuchsia magellanicalar. Kışın içerde, seneye inşallah bahçeye dikilecekler.

jineop 13-10-2011 20:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bari (Mesaj 869560)
Tohumdan fuchsia magellanicalar. Kışın içerde, seneye inşallah bahçeye dikilecekler.

Sevgili bari, çok sevindim. Güçlü kocaman ağaç olurlar inşallah. Kutlarım...

CEBECİ 16-10-2011 20:58

5 Eklenti(ler)
Küpe çiçeğim açtı, renk ve cinsini bilmeden satın almıştım.katlı oluşuna çok sevindim.Çiçekleri geçtikten sonra çelikten çoğaltsam bir sakınca olur mu acaba?

Eklenti 251523

Eklenti 251524

Eklenti 251525

Eklenti 251526

Bu da geçen seneden kalan küpelim

Eklenti 251527

düşbahçesi 17-10-2011 22:17

Sevgili Lir ve Sevgili Acemifüsun,

İkinize de mesajlarınız için çok teşekkürler. Siteyi kullanmaktaki acemiliğimden dolayı henüz gördüm mesajlarınızı.

Yoluna yoluna ( ! ) insanda koruma altına alma isteği uyandıran zavallı küpelerimden, eğer hala çelikleme yapılacak birşeyler kalmışsa, yeni denemeler yapacağım bu hafta sonu gittiğimde.

Bu arada baharda 10 günde çimlenecekleri günleri de sabırsızlıkla bekliyorum.

Sanırım bana el verecek birine ihtiyacım var, bu iş benim elimle olmuyor aylardır !!!

Ve küpesever arkadaşlarım, çeliklerim birgün tutarsa paylaşmaktan büyük mutluluk duyarım.

Yurtdışından küpe ısmarlamayı düşünenler olursa, ben de varım.

Herkese selamlar

SerDag 21-10-2011 22:27

2 Eklenti(ler)
Efendim mayıs ayında gelen küpelim. Şansına, bol yağmur yedi, sanırım 2 hafta aralıksız. Cidden sıcak yaza iyi dayandı, yaz sonu biraz ufalmış olarak yeniden karşımda. Ekim başı da bol yağmurlu bir hafta boyu bilerek balkonda bıraktım. Şimdi havalar çok soğuduğu için içeride. İlk geldiği kadar bol çiçek açmıyorsa da üzerine mini mini tomurcuklar var. Sanırım biraz ağırdan alıyor.;)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:26.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025