agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) (https://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/)
-   -   Küpe çiçeği, Küpeli (Fuchsia) (https://www.agaclar.net/forum/evdeki-bitkilerimiz-salon-balkon-teras/1545.htm)

sevim4 21-07-2011 10:13

Ben tört saksı küpemi kayımp ettim benimkide böyle oldu.

aukesen 21-07-2011 16:43

FIRUZAN
beyaz bit gibi duruyor praktiker,**** koçtaş da nilfia gibi birşey vardı sprey şeklinde işe yarıyor onu bir deneyin

aynen 3-4 saksıda ben kaybettim tatile çıktık gelince sulama yapılıyordu ama baktık pişmişler resmen küçükler dayanamamış büyükler zar zor dayanmış onlardada hasar var bazı dallar ölmüş şimdi ne yapmak lazım diye düşündüm kurtarma operasyonuna başladım sonradan mine hanımın yazdığını hatırladım
mine hanımın dediklerini uyguladım ölü dalları budadım yaprak verebilecek kısıma kadar aspirinli su verdim sulamayı azalttım başka fikri olan varsa deneyelim zaten gittiler
kalan gövde yeşil gibi ama bakalım hayırlısı gidene kadar mükemmeldiler her akşam fıskiye ile dallarını serinletiyordum buzlu su veriyordum kötü oldu öncesi ve sonrasını resimlemeye çalışırım çok narin çiçekler boş bırakmaya gelmiyor

limon 22-07-2011 09:20

Bence hemen saksı değişimi, toprak-gübre takviyesi gerek. Bu askılı saksılardaki torflar gelişmiş bitkiye artık yetemiyorlar. Küpe Çiçeği nemi-suyu seviyor. Sabah erken veya akşam güneşin yakıcılığı azalınca bitkiye banyo yaptırmak keyiflenmesini sağlıyor.

Keyfi kaçmış olan bitkinin fazla uzamış dallarını 15-20 cm kadar budamak ta geride kalan dallardaki her yaprak dibinden yeni sürgünler vermesini sağlıyor. Potasyum ve Fosfor ağırlıklı bir gübreyle gübrelemek te çiçek açmasını teşvik eder... diye biliyorum tecrübelerime dayanarak...

Bitlenme için, görebildiğiniz bitlenmiş dalları elle toplayıp, Mine Hanım'ın arapsabunu+zeytinyağı+su karışımını uygulayabilirsiniz.

refiye 22-07-2011 10:49

merhabalar.benim küpelilerim çok sağlıklı görünsede tomurcukları daha açmadan dökülüyor. neden olabilir acaba??

acemifüsun 22-07-2011 14:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi refiye (Mesaj 839532)
merhabalar.benim küpelilerim çok sağlıklı görünsede tomurcukları daha açmadan dökülüyor. neden olabilir acaba??

Bence tomurcuk dökmesi su ihtiyacını yeteri kadar karşılayamadığımız zaman oluyor. Sabah akşam da yapraklara su püskürtmek bu sıcaklarda şart.

selis 22-07-2011 17:04

Refiye benim küpelere unlu bit dadanmıştı.. Tomurcuklar henüz açmadan dökülüyordu.. Bitkinizde herhangi bir zararlı oluşup oluşmadığını kontrol edin ve gölgede dursunlar.

iris41 22-07-2011 20:09

serin ve gölge küpeler icin ideal ama nerde İstanbul yanıyor bendede bir kayıp var :( sabah ve akşam serinletiyorum duşunu alıyor pek faydası yok gibi cok merak ediyordum nerenk acıcak diye . ici dışı kırmızı küpelim güneş gören yeri mor acıyor gölgede kırmızı ardabora sanırım bu bende olan küpelinin aynısı anacı cok büyük bendekide boya gitmeye meyilli

refiye 23-07-2011 09:20

gölgede duruyor küpelilerim ama istanbul yanıyor... serinletiyorum sürekli ama biz dayanamıyoruz sıcaklığa onlar nasıl dayansın...
yardımlarınız için teşekkür ederim.küpeelilerimi daha sık serinleticem....
sevgiler

Jezebel 23-07-2011 10:50

Bende 3 kayıp var.
Temmuzu o yüzden sevmiyorum, küpe katili bir ay bana göre:(
Hiç açamadan ölen bir küpem oldu.
Allah kalanlara sağlık sıhat versin...

merkürvenüs 23-07-2011 13:31

Maalesef bende de çok kayıp var tam yaşasın beyaz sinekten kurtuldum derken bu kez de sıcaklar küpelerimi mahvetti:(((

Azelia Kara 23-07-2011 13:55

Benim küçük küpelimin de hiç tadı yok.

günebakan 23-07-2011 14:00

Ben de bir tane küpelimi sinekten kurtardım derken kurumaya başladı bugün budama yaptım bakalım tekrar yeşerecek mi:)

acemifüsun 24-07-2011 14:16

Ben de bu bahar satın aldığım küpemi kaybettim. Toprağını hiç beğenmemiştim, çiçekli olduğu için hemen değiştiremedim, maalesef sıcaklara dayanamadı. Kendimin yetiştirdiği diğer 5 saksı çiçeklerde küçülme, şekil bozukluğu dışında şimdilik fena değil. Bir ara beyaz sinek ve k.örümcekle savaştık, galip geldik.

The Island 24-07-2011 15:09

Geçen sene siparişle gelen ve marketlerden aldığım tüm küpelilerimi kaybettim. Bu sene hiç küpeli almadım. Küpeliyemi küstüm bu sıcak havalara mı bilmem.

ardabora 24-07-2011 23:45

1 Eklenti(ler)
Herkeste durum aynı sanırım,Jezebel'in dediği gibi "küpe katliamı ayı..."

Havalar berbat,tüm bitkiler tehlike altında...Akşam işten saat 6 gibi geliyorum ama saat 7 buçuktan önce bahçeye çıkamıyorum sıcaktan. Yeterli sulamak,gölegeye almak da işe yaramıyor bazı bitkilerde.Haftasonu sürekli rüzgar vardı ama sıcak rüzgar,yaladı yuttu çiçekleri...

Komşu teyzemin harika bir küpelisi vardı,mini minicik bembeyaz çiçekli,resmen bir günde kupkuru oldu. Budadık,içindeki toprağı değiştrdik çünkü sadece torf varmış saksıda,kupkuru sünger gibi birşey çıktı toprak resmen.Birkaç çelik aldım,evin içinde en gölge yere koydum çelikleri,tutarlar mı acaba?

Benim küpeliler de mayışmak üzereydi,bugün daha büyük bir saksıya,eski saksıyı olduğu gibi oturtup,toprak ekledim ve suladım.Dilerim bozulmazlar..

Jezebel 26-07-2011 11:07

Bir küpem var, sabah güneşi alan pencerede, hiç istifini bozmadı.
Ağustosu da atlatırsa kendisini kahraman ilan edeceğim.:p
Hiç açmadı henüz, sonbaharda çelik dikmiştim, muhtemelen uzun küpe diyorum, emin değilim.
Resmini eklerim, yapraktan tanıyan arkadaşlar bir falına baksın;)

ebrar nisa 26-07-2011 11:09

iyigünler benimde yeni aldığım bir küpelim var mor pembe.budama mevsimi ne zamandır ve neresinden budamam gerekir acaba?

Jezebel 26-07-2011 18:30

1 Eklenti(ler)
Klimanın bitkilere olumsuz bir etkisi olmaz.
Benim sıcaktan etkilenmeyen küpem de böyle bir şey-

Eklenti 236708

.

@ysem@ 26-07-2011 20:03

küpe çiçeğim ölüyor :((

1 Eklenti(ler)
selam ,manisa da yaşıyorum, dışarı çiçeği olduğunu bliyoruma am dışarısı 40 ın üstünde bir sıcaklıkta, yaprakları tuhaflaşınca bende içeri aldım ama düzelme olmadığı gibi resimdeki hale geldi. kurtarma şansım var mı? yardımcı olursanız sevinirim.

nılgun_dogan 26-07-2011 21:17

Dalları daha taze görünüyor tecrübem fazla yok ama kurtulur gibi inşallah kurtulur

acemifüsun 27-07-2011 19:58

1 Eklenti(ler)
Küpelerim sıcaklara rağmen fena değil.

sarigoz 30-07-2011 16:37

Acemfusun,Masallahlari var..Deste deste..Cok guzel...

acemifüsun 31-07-2011 11:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sarigoz (Mesaj 842248)
Acemfusun,Masallahlari var..Deste deste..Cok guzel...

Teşekkür ederim:) İzmirde küpe saksıda çok zor, keşke bahçeye dikebilme imkanım olsaydı. Ben de bahçeli evi olan dostlarıma hediye ediyorum. Dün bir tanesi oğlumun arkadaşının annnesine, Çeşme'ye gitti:)

FIRUZAN 01-08-2011 18:00

4 Eklenti(ler)
bunlarda benim ordan oraya taşıdığım serinletmeye çalıştığım küpelilerin hali

rodoslu 02-08-2011 09:44

4 Eklenti(ler)
Ağustos itibariyle bir kaybım var fakat diğerleri iyi gibi görünüyor..Beyaz sinek sorunu çok oluyor, bazen neemazal bazende ispirto+su+bulaşık deterjanı formülü uyguluyorum..

sevim4 02-08-2011 19:36

Küpeler çok güzel benim çok kayıbım var.

iris41 02-08-2011 20:35

Sevim hanım kahraman maraş sıcakmı . benimde kaybım var :( onca emek insan üzülüyor tam büyüdü acacak derken sıcaklara yenik düşüyor saksıda olan küpelerin kurtulma şansı yok gibi .Kökleri serinletmek lazım menekşeden sonra küpeyede son noktayı koyucam .

sevim4 02-08-2011 22:08

Haklısınız sevgili iris41,havalar çok sıcak dışarı çıkamıyoruz.
Dediğiniz gibi çiçekleri tam acacak derken kayıp ediyorum çok üzülüyorum:( ozaman.
Ama pes etmeyeceğim.:mad:

Periş 03-08-2011 10:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevim4 (Mesaj 843326)
Haklısınız sevgili iris41,havalar çok sıcak dışarı çıkamıyoruz.
Dediğiniz gibi çiçekleri tam acacak derken kayıp ediyorum çok üzülüyorum:( ozaman.
Ama pes etmeyeceğim.:mad:

Sevgili Sevim inan bende çok üzgünüm:( sıcaklar bütün küpelerimi mahvetti çoğu kurudu:( digerleride can çekişiyor:( bende her sene pes diyorum ama dayanamıyorum bu güzelliğe ;)artık arkadaşların küpelilerini seyretmekle yetiniyorum sevgiler...;)

alperfect 03-08-2011 20:23

herkese bu sıcaklarda kolay gelsin arkadaşlar küpeleri yaşatmak için fısfıslarla geziyoruz merak ettiğim bir şey var yaşamaya devam ederse kışın da ayakta kalıp çiçek açabilir mi

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:13.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025