![]() |
|
![]() |
#211 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2009
|
pamukhelva
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#212 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar güle güle büyütün açelyalarınızı ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#213 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2009
|
Alıntı:
Düzenleyen homeopati : 06-05-2009 saat 21:34 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#214 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-02-2009
|
Ben bu özel torflardan bulamadığım için normal iç mekan torfu kullandım.Ama sonuç gayet olumlu oldu benim için. Açelyamın çiçekleri de yaprakları da son derece sağlıklı. Bazen sulama suyuna bir iki damla limon ekliyorum, ve mutlaka içme suyu kullanıyorum, çünkü buranın suları çok kireçli. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#215 |
Ağaç Dostu
|
Bugün hava alalım diye dışarı çıktık, Gevaş tarafına gidelim dedik ve yol kenarında ne göreyim! Çam ağaçları. ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#216 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-05-2009
|
açelyayı seviyorum
arkadaşlar. açelyayı çok severim. ama aralık ayında aldığımız açelyamız kuruyunca bir daha aynı şey olacak diye korkumdan alamıyorum. bazı arkadaşlar seralarda tomurcuklansın diye hormon verdiklerini, bizde veremeyince çiçeğin o yüzden solduğu söylüyorlar. benim çiçeğim önce çiçeklerini sonrada yapraklarını döktü. halbuki onun sevdiği tüm şartları sağlamıştım.alırken neye dikkat etmeliyim tekrar almak için uygun zaman ne zamandır. ayrıca bitki besini vermelimiyiz marka tavsiye edermisiniz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#218 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 28-01-2009
|
şuan 17 haziran benim açelyam sıcaktan kurudu : ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#219 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-11-2008
|
Bizim evde 4 adet açelya var. 2'si sağlamken 2'si tüm yapraklarını döktü. Kuru dallara benziyorlar. Bunlara sıkı bir budama yapsammı acaba? Cevabınızı bekliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#220 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-06-2009
|
Merhaba! Kısa bir süre önce menekşelerimi canlandırmak için tanıştığım bu sitede açelya ile ilgili bölümü de görünce hazine bulmuş gibi oldum. Mart ayında aldığım açelyamın çiçekleri yaklaşık bir ay önce döküldü. Kurumuş çiçekleri dikkatlice kestim ve toprağını nemli tutarak ve su püskürterek bugüne kadar getirdim. Şu anda fena görünmüyor ama yaz sıcaklarını atlatabilir mi bilemiyorum. Okuduklarımdan anladığım kadarıyla saksısını değiştirmem gerekiyordu ama bunu bu mevsimde yapabilir miyim? Bir de budamam ve çiçek coşturan benzeri sıvı besinler vermem gerekiyor mu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#222 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-03-2009
|
Arkadaşlar merhaba, birkaç ay önce çiçekçide görüp çok beğendiğim prensesimi hemen sahiplenmiştim. Çiçekçi büyük yeminlerle hormon şişirmesinin olmadığını söylemesiyle içim rahat bir şekilde almıştım. Ancak aradan bir iki ay gibi bir süre geçmesiyle açelyamın çiçekleri hızlı biçimde dökülüp yaprakları kurumaya başladı ve son hali o kadar kötüydüki resmini bile çekmek istemedim, bir ümit belki yaşatabilirim diye kurumuş **** kurumaya başlayan yaprakları ve bütün çiçeklerini zedelemeden temizleyip, yine elimden geldiğince zedelemeden su yardımıyla kendi saksısındaki toprağınıda köklerinden arındırıp yeni bir saksıya aldım, evin nispeten daha az güneş alan ve daha serin olan bir yerine koyup her gün fıs fıs ile yapraklarını ıslatıp, düzenli olarak toprağını suluyorum. Aradan iki hafta geçti hiç yeni çiçek açmadı ancak yeni yeni yapraklar çıkmaya başladı. Oldukça ağır biçimde yeni yapraklar çıkmaya başladı ama yinede tekrar canlanması konusunda gün geçtikçe ümitlerim artıyor. İki resim ekleyeceğim birisi ilk zamanlardaki gösterişli hali diğeri ise biraz önce resimlediğim yeni yaprakların canlanmaya başladığı hali. Arkadaşlar açelyam hakkındaki fikir ve önerilerinizi merakla bekliyorum. Acaba bildiğiniz farklı yöntemler var mıdır? ne yapıp edip bu prensesi tekrar yaşama döndürmek istiyorum ve umarım bunu başarabilirim. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#223 |
Ağaç Dostu
|
Endişe edilecek birşey yok, açelyanın çiçekleme süresi bittiginde bir anda bütün çiçekleri kuruyo, ve gerçekten kötü bir görüntüsü oluyor. Şu an benim açelyalarım da aynen sizinkinin durumunda..Yeni yeni yapraklar açıyor.. Aman şu sıcak havalarda suyunu ve fısfısını eksik etmeyin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#224 |
Ağaç Dostu
|
arkadaşlar, tatil sonrası eve geldiğimde açelyamı kurumus olarak buldum. Sağolsun bir arkadaşımız çiçeklerimizi sulamaya gelmişti ama şansımıza geçen hafta çok sıcaktı. Şimdi birkaç kuru daldan ibaret. sizce uğraşsam kendine gelir mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#225 |
Ağaç Dostu
|
Bence serin kuytu bir köşeye alıp hergün sulayarak şansınızı bir deneyin derim..Belli olmaz belki yeniden yeşerir, biraz ilgiyi hakediyor bence ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#226 |
Ağaç Dostu
|
evet ben de aynısını yapmaya çalışıyorum, balkonumun en gölge yerine aldım hergün abartmadan suluyorum. Umarım canlandırabilirim. Teşekkürler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#227 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-07-2009
|
Merhaba, Açelyaları nasıl çoğaltabiliriz, çelikten mi yoksa tohum veriyorlar mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#228 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Açelyanızın yeşil dallarından max 7-8 cm lik bir dal kesip alttaki yapraklarını nazikçe temizleyip dikin. Çeliğinizi havadar ve çok sıcak olmayan kuytu bir yerde bulundurun ve sulamasına dikkat edin.. Sevgiler.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#229 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-06-2009
|
Benimde büyütmeye çalıştığım bi açelyam var. Arkadaşım açelyasının köklerini ayırırken ufak bi kökde bana vermişti. Mayıs ayından beri büyütmeye çalışıyorum. Verdiğiniz tavsiyeleri aynen uyguladım. Açelyam büyümeye başladı. Yaprakları fazlalaştı güzelleşmişti ta ki ben izinden dönene kadar izin dönüşü korkunç bişey oldu. Açelyamın yaprakları sararmış lekelenmiş. Çiçeklerin bulunduğu yere böcek ilacı sıkmışlar. İlaçtan da açelyam nasibini almış durumda. Sizce ne yapmlıyım. Lekelenen yaprakları koparmalımıyım yoksa öylece kalsın mı. Yapraklar dökülmemiş sadece cansız ve lekeli duruyor. Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#230 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-05-2007
|
Açelyayı yaşatmayı bir türlü beceremedim. ![]() Kaç defadır deniyorum. En son mayısta aldığım açelya çiçekleri geçtikten sonra yapraklarını döktü, sanki kurudu. Ben bu dönemde ne yapılması gerektiğini tam bilemediğimden hala suluyorum. Bu dönemde sizleri açelyaları da yapraksız mı? ve nasıl bakılması gerekiyor? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#231 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Çok keyfi yok hele ki İzmirin sıcağında ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#234 |
Ağaç Dostu
|
Benim de açmak üzere olan bir tomurcuğum var ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#235 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2009
|
Evet benim de merak ettiğim husus bu. Bu işin sırrı giberelik asit ve EC Fertilizer gübre mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#236 |
Ağaç Dostu
|
3 saksı açelyam var ve bunlardan sadece 1 tanesi 1 adet çiçek açtı kendi kendine, ne başka tomurcuğu var ne de diğer açelyalarda bir hareket.. Çok ilginç geldi bana tek bir çiçek açması. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#237 |
Ağaç Dostu
|
İlkbahar başında çeşitli yerlerden satın aldığım toplam 5 tane açelyam var hepsi farklı renklerde. Bir tanesi ayrı saksıda duruyor çünkü o 50cm. falan yüksekliğinde. Diğerlerinin hepsini uzun saksıda birleştirerek dikmiştim. Temmuz ayı başında aralarından 1 tanesi 2 çiçek açtı ve ben şaşkınlıkla baktım kaldım. Normalde dinlenmeleri gereken bir zamandı çünkü. Sıcaklar nedeniyle yarım gün güneş alan kısmına aktardım balkonun, çiçekler bir ayı geçkin süre durdu sonra döküldü tabii. Tomurcuklar açmadı ama kurumadı da sanki takvimde bir hata yaptım ben deyip zamanını bekletiyor. Alt gövdeden sürgünler veriyor, yeni yapraklar var sürekli gelişiyorlar hepsi. Tam güneşsiz bir alanda da değiller evim güneye bakıyor ve mecburen öğlene kadar onların olduğu kısma da direkt güneş geliyor. Yalnız sulama ve nemlendirmelerine dikkat ediyorum. Bunlar Alp dağlarında yaban ortamda da yetişiyorlar. Bunu diş doktorum söylemişti. Gün boyu güneş altında cayır cayır yanan bir terası vardı adamın ve bir duvarın dibi ağaçlaşmış açelyalarla doluydu. Açelyalara aşık olmam o zamandandır ![]() Bunları niye yazdım? Ben böyle yapıyorum keyifleri gayet yerinde demek ve biraz doğal ortamını andırır şekilde bakıp beslemek gerektiğini düşündüğümden. Belki birilerine yararı olur... Ağustos ayında çektiğim temmuzda çiçek açan açelyamın resmi görmek isteyen olabilir. Düzenleyen gurur : 05-09-2009 saat 13:03 Neden: Ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#238 |
Ağaç Dostu
|
Çiçek çok yakın bir arkadaşımın. Bir kez daha öldürme noktasına getirmiş ben alıp bakmış, çok güzel hale gelince yeniden kendisine vermiştim. Bu kez kendisinin adli tatilde yazlığa gitmesi sebep oldu döndüğünde açelya komadaydı (bana göre). Saksıdan söküp başka şey dikmeyi düşünüyordu yeniden alıp balkonuma getirdim. Özellikle Güler Hanım'a teşekkürlerimle... O saksıdaki yaşamdan ümidimi kesmeyecek bilgileri onun mesajlarından aldığım için. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#239 |
Ağaç Dostu
|
Dün, Adana Praktiker'den aldığım açelya. Tomurcuk dolu üzeri . İkinci açelya denemem. İlk açelyamı agaclar.net'le tanışmadan önce almıştım. Çok kötü bakmışım. Yeni açelyamla uzun süre birlikte olacağımı düşünüyorum. Bilgilerini paylaşan arkadaşlarıma teşekkürler... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#240 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Maki, açelyalar ilk alındığında (ne kullanıyorlarsa) gerçektende üzeri tomurcuk dolu oluyor ve açtığında da harika bir görüntüsü oluyor. Eğer o tomurcukların gölge bir yerde açmasını sağlarsan epey uzun ömürlü çiçeklerin olur. Ben açelyalarımın yaz sıcağında bile sağlıklı ve yeşil kalmasını sağladım ama bir türlü çiçeklendiremedim. sadece tek bir gül açtı, ve birkaç hafta sonra da düştü.. Hergün tomurcuk varmı diye kontrol ediyorum, inşallah tekrar açar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|