![]() |
|
![]() |
#181 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-12-2008
|
Sayın ilknurca, açelya suyu çok ama çok seviyor. Ben çiçeklendikten sonra da günde 4-5 sefer su fısfıslıyorum ve çok da memnun. Ancak ben kuru bir memleketteyim. Karadeniz daha nemli. Sizde fısfıslamaya devam edin bence ama 2 ya da 3 kez yeterli. Tecrübelerime göre açelya, az ya da çok su, sıcaklık, ışık yetersizliği vs problemlere çabuk tepki verip, gereken yapıldığında da kendini çabuk toplayan bir bitki. Biraz daha zaman geçince çiçeğinizin ne istediğini en iyi siz bileceksiniz. Bol çiçekli günler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#182 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-09-2007
|
Bol cicekli acelyalar
Cicekcilerde ve buyuk yapi marketlerde neredeyse yapraklari gozukmeyecek kadar cicekli acelyalar satiliyor. Ciceklerin bu albenisine dayanamayarak, defalarca satin almis olmakla birlikte, bir turlu canli kalmalarini saglayamamis birisi olarak, Selahattin Yilmaz Bey'in satis kisminda yazdigi bazi notlar dikkatimi cekti: " Çiçek açtırmak için gibrellik asit 1 tablet 100 litre su için 11-41-8 fosfor ağırlıklı İz elementli EC Fertilizer gübre 100 litre su için. (Bu gübre Giberellik asit tabletini destek için tavsiye olunur, aksi takdirde bitki oluşan çiçekleri besleyemeyebilir.) " Acaba sorun bundan ibaret midir ???? Cunku oradan buradan dallarini "calarak" koklendirdigim klasik kucuk yaprakli acelyalarim ayni ortamda, yillardir sapasaglam duruyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#183 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 15-11-2008
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#184 |
Ağaç Dostu
|
Bunlar da benim açelyalarım. 15 gün kadar oluyor sayın Başbahçıvan'ın gönderdiği ful yasemin paketinin içinden sürpriz olarak çıktılar. ![]() Bu arada serin hava sevdiklerini bildiğim için odalardan birinin peteğini kapattım, her akşam saksı tabağına su koyuyorum ve gün içinde birkaç defa dinlendirilmiş su ile fıs fıs yapıyorum. Bir de sabah güneşi alan pencerenin önünde, şimdilik yakıcı bir zararı yok güneşin. ![]() ![]() Düzenleyen Sûz-i Dilârâ : 17-03-2009 saat 05:33 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#185 |
Ağaç Dostu
|
İşte bu da benim ilk AÇELYAM, üzeri bir çok tomurcukla dolu, en kısa zamanda onlarında açması için sabırsızlanıyorum. Üzerlerine kar yağsa açelyalar bozulmazmış bu nedenle onu kuytu olan yan balkonda ve dışarıda tutuyorum içeridekinden çok daha keyifli olduğu kesin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#186 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-03-2009
|
Açelya
Bana alınan ilk açelya ve ilk çiçekleri... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#188 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() İşte açelyamın son hali, tomurcuklar iyici irileşti ve açmaya başladı. ![]() Diğer resimdeki de yeni aldığım renginin alacalı olduğunu tahmin ettiğim ikinci açelyam Bu ikincisi daha sağlıklı, yaprakları ve tomurcukları daha iri,sabırsızlıkla bekliyorum çiçeklerini. http://www.agaclar.net/forum/attachm...1&d=1237486044 http://www.agaclar.net/forum/attachm...1&d=1237486404 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#189 |
Ağaç Dostu
|
Açelyalarım
Sizlere açelyalarımın son halini göstermek istiyorum. ![]() http://www.agaclar.net/forum/attachm...1&d=1238175779 İtinalı bakım ve sevgi sonuç harika.Önümüzdeki sene katmerli olanlardan da almak istiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#191 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-02-2009
|
İki tane katmerli pembe çiçekli açelyam var, geçen hafta aldım ve alıralmaz da daha büyük bi saksıya diktim. Ama evin içinde nereye koyacağımı bilemediğim için habire gezdirip duruyorum elimde. Balkon rüzgarlı, odalar kaloriferli ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#192 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Suz-i Dilara(bilgisayarda şapkalı karakterleri kullanmayı bilmiyorum isminizi düzgün yazamadım)Teşekkür ederim,seneye mutlaka katmerli almalıyım, böyle giderse evde çiçek koyacak yer kalmayacak ![]() Sayın emel-erman bonsai çalışmasının yapıldığını okumuştum ama nasıl yapılır bilmiyorum, eğer çalışmalara başlarsanız haber verin hatta her aşamasını burada bizlerle paylaşın, kimbilir belki bizleri de peşinizden sürüklersiniz ![]() Düzenleyen İlknur : 28-03-2009 saat 13:19 Neden: imla hataları |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#193 |
Ağaç Dostu
|
Çalışmalara başladığım zaman ****** burada paylaşırım ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#194 |
Ağaç Dostu
|
Bir de açelyalar nazlı çiçekler, bonsai için genelde ağaç kullanılıyor. Benim de aklıma gelmedi değil. Hani bu ikinci aldığım açelya var ya onun dalları daha yumuşak, bence müsait bonsai için. Ama nasıl yapıldığını bilmiyorum.Keşke bir bilen çıksa da öğrensek. Düzenleyen İlknur : 28-03-2009 saat 13:22 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#195 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-12-2008
|
Sayın İlknurca uzun süredir yazamıyordum. Mesajınızı yeni gördüm. Açelyanızdaki büyük değişiklik beni çok sevindirdi inanın. Maşaallah güle güle büyütün ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#196 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-03-2009
|
Buda benim prenses ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#197 |
Ağaç Dostu
|
çok güzel açtılar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#198 |
Ağaç Dostu
|
Emel Hanım gerçekten çok şirinler ![]() ![]() ![]() Benim açelyalarım da çok sağlıklı -nazar değmesin- önerilen bakımı uygulamak bitkilerimi coşturuyor. Açelyada başarılı olacağımı hiç sanmazdım ama hem yeni filizler hem de tomurcuklar veriyorlar. ![]() Düzenleyen Sûz-i Dilârâ : 01-04-2009 saat 04:50 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#199 |
Ağaç Dostu
|
Forumda yeniyim. Buradaki katılımı ve çok güzel açelya fotoğraflarını görünce çok sevindim. Hepinize tebrikler, paylaştığınız için teşekkürler. Ben hem büyükçe bir bahçeye, hem de eve sahip olduğum için çok farklı ve fazla sayıda iç-dış mekan bitkisine sahip olabilme şansım var. Şu anda 10 kadar açelyam var, bazısı 3-4 yaşında, bazısı 1-2 aylık. Biri hariç, hepsini bahçede büyütüyorum; evin içinden pek haz etmediler. Yenilerden birinin resmi ekte. Eskiler daha güzel, ama daha tam açmadılar, açınca onların fotoğraflarını da koymaya çalışacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#200 |
Ağaç Dostu
|
İstanbul b.düzüne yakın oturan arkadaşlar; b.düzü bahause'a çok güzel üzeri açmamış tomurcuk dolu açelyalar gelmiş, hemde 3.90 liraya ![]() Ben hemen 2 tane aldım. Biri kendime biri de çok sevdiğim (çiçeksever) bir komşuma.. Tabi hemen büyük boy bir saksıya geçirdim. Çünkü saksısı çiçeğin boyutuna göre gerçekten çok ufaktı. Şimdi ne renk açacağını merakla bekliyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#202 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-05-2007
|
Merhabalar; geçen gün bauhaustan tijli bir açelya aldım ve hemen onunla ilgili sayfaları okudum. Ancak toprak isteğini tam anlayamadım. Bazı yerlerde açelya toprağından bahsediliyor. Ancak elimde öyle bir toprak yok. Sardunya toprağı var, çiçekli bitkiler için toprak var, yeşil yapraklı bitkiler için toprak var. Hangisini kullanmam gerektiğine karar veremedim. Toprak istekleri nelerdir? Hangi toprağı kullanmam gerekir? Bende sardunya da olmadığından sardunya hakkında bilgim yok. Üstündeki yazı da almanca, çözemedim. Sardunya toprağı uygun mudur değilmidir bilemedim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#203 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-10-2007
|
Bauhaus'da açelya toprağı satılıyor. Aslında sardunya toprağı ile aynı toprak sanırım ikisi de asidik topraktan hoşlanıyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#204 |
Ağaç Dostu
|
Açelyamın açmış hali..Baktıkça gözüm gönlüm açılıyo arkadaşlar..Keşke bide güzel kokusu olsaydı diye de içlenmiyor değilim hani ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#205 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-04-2008
|
Sayın emel-erman, Çiçekli halleri çok güzel. Bu resimdeki açelyamın çiçek rengi açık pembe ve katmerli, çiçekleri tüm kış üstündeydi, yeni veda ettiler bana. Sağlıklı görünüyor ve yeni yapraklar veriyor, saksısını değiştirmeyi düşünüyorum. Düzenleyen meraklı : 05-05-2009 saat 15:23 Neden: resim ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#206 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-04-2008
|
Açelyamın resmi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#207 |
Ağaç Dostu
|
Evet çiçekleri uzun süre kalıyor. Çiçekleri döküldükten sonra bakımını, suyunu eksik etmezsek uzun yıllar yaşayan bir çiçek. Bir de çiçekleri gölgede açıyorsa daha uzun süre kalıcı oluyor. Şimdi sizin için saksı yenileme zamanı bance ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#208 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2008
|
Bu yil ben de acelyaya merak saldim. Daha önce almaya cesaret edememistim ancak burada kisa dayanikli olarak satildigini görünce iki tane alip bahceme diktim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#209 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |