Arkadaşlar merhaba, birkaç ay önce çiçekçide görüp çok beğendiğim prensesimi hemen sahiplenmiştim. Çiçekçi büyük yeminlerle hormon şişirmesinin olmadığını söylemesiyle içim rahat bir şekilde almıştım. Ancak aradan bir iki ay gibi bir süre geçmesiyle açelyamın çiçekleri hızlı biçimde dökülüp yaprakları kurumaya başladı ve son hali o kadar kötüydüki resmini bile çekmek istemedim, bir ümit belki yaşatabilirim diye kurumuş **** kurumaya başlayan yaprakları ve bütün çiçeklerini zedelemeden temizleyip, yine elimden geldiğince zedelemeden su yardımıyla kendi saksısındaki toprağınıda köklerinden arındırıp yeni bir saksıya aldım, evin nispeten daha az güneş alan ve daha serin olan bir yerine koyup her gün fıs fıs ile yapraklarını ıslatıp, düzenli olarak toprağını suluyorum. Aradan iki hafta geçti hiç yeni çiçek açmadı ancak yeni yeni yapraklar çıkmaya başladı. Oldukça ağır biçimde yeni yapraklar çıkmaya başladı ama yinede tekrar canlanması konusunda gün geçtikçe ümitlerim artıyor. İki resim ekleyeceğim birisi ilk zamanlardaki gösterişli hali diğeri ise biraz önce resimlediğim yeni yaprakların canlanmaya başladığı hali.
Arkadaşlar açelyam hakkındaki fikir ve önerilerinizi merakla bekliyorum. Acaba bildiğiniz farklı yöntemler var mıdır? ne yapıp edip bu prensesi tekrar yaşama döndürmek istiyorum ve umarım bunu başarabilirim.