Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sûz-i Dilârâ
Arkadaşlar güle güle büyütün açelyalarınızı  hepsi muhteşem. Benim açelyamın da saksı değişim zamanı geldi, çiçeklerinin hepsi geçti, bana güzel bir toprak karışımı tavsiye edebilecek var mı? Açelya asitli toprak severmiş bildiğim kadarıyla ayrı toprağı da satılıyormuş ama burada yok ya da ben bulamadım. Onun yerine idare edecek güzel bir karışım hazırlamak istiyorum. Açelyaları çiçekten gözükmeyen arkadaşlara çok imrendim, gelecek yıl benimkiler de böyle olsun istiyorum.  )
|
hazır torf paketlerinin içeriğini incelerseniz açelyaya özel bir kaç marka bulabilirsiniz ...ben bu torflardan birini kullandım ve içine biraz ardıç toprağı funda yaprağı ekledim.. asit dengesini ise çam iğnesi ile sağladım ....bunu özellikle tavsiye ediyorum ...çam ağcı iğnelerini sürekli dökünce toprak zemininde kalan ilk iğneler nemli kalıyor ....bu tabakadan bir miktar alın ve toprağınızı bununla harmanlayın .....açelya sıklamen gibi nem ve çürüyükleri seven bitkiler için hem çok iyi asit dengesi sağlıyor .....hemde torfun kurumasını engelliyor ..