İlkbahar başında çeşitli yerlerden satın aldığım toplam 5 tane açelyam var hepsi farklı renklerde. Bir tanesi ayrı saksıda duruyor çünkü o 50cm. falan yüksekliğinde. Diğerlerinin hepsini uzun saksıda birleştirerek dikmiştim. Temmuz ayı başında aralarından 1 tanesi 2 çiçek açtı ve ben şaşkınlıkla baktım kaldım. Normalde dinlenmeleri gereken bir zamandı çünkü. Sıcaklar nedeniyle yarım gün güneş alan kısmına aktardım balkonun, çiçekler bir ayı geçkin süre durdu sonra döküldü tabii. Tomurcuklar açmadı ama kurumadı da sanki takvimde bir hata yaptım ben deyip zamanını bekletiyor. Alt gövdeden sürgünler veriyor, yeni yapraklar var sürekli gelişiyorlar hepsi. Tam güneşsiz bir alanda da değiller evim güneye bakıyor ve mecburen öğlene kadar onların olduğu kısma da direkt güneş geliyor. Yalnız sulama ve nemlendirmelerine dikkat ediyorum.
Bunlar Alp dağlarında yaban ortamda da yetişiyorlar. Bunu diş doktorum söylemişti. Gün boyu güneş altında cayır cayır yanan bir terası vardı adamın ve bir duvarın dibi ağaçlaşmış açelyalarla doluydu. Açelyalara aşık olmam o zamandandır

.
Bunları niye yazdım? Ben böyle yapıyorum keyifleri gayet yerinde demek ve biraz doğal ortamını andırır şekilde bakıp beslemek gerektiğini düşündüğümden. Belki birilerine yararı olur...
Ağustos ayında çektiğim temmuzda çiçek açan açelyamın
resmi görmek isteyen olabilir.