![]() |
|
![]() |
#271 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-10-2009
|
Bende pembe açelyamda o çoklu hataları yapmıştım.Sıcak yerde tutmamak gerekliymiş,gübre vermemek gerekiyormuş çiçeklenme döneminde, ve yapraklarına her akşam fısfıs yapmaya çalıştığım için çiçekleri çürüyormuş. Şimdi bu hataları yapmıyorum.Çiçekçi arkadaşımın tavsiyesi üzerine sularken az miktarda limon suyu veriyorum gayet güzel çiçekleniyor.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#274 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-02-2010
|
çok fazla gübre koymadım,bugun çiçekeler daha da açmıştı,şuan sağlıklı duruyor ama bakalım böyle gider umarım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#275 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-02-2010
|
Burada sıvı gübre denilen azot ,fosfat ,potasyum karışım mı oluyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#277 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-10-2009
|
Sevgili Mirbe inanın bazen yazılanları okuyunca benimde içim kararıyor.Fakat bizim sitede işin ehli yüzlerce ,binlerce üye var.Şimdi korkmadan herhangi bir çiçeği yetiştirebilirim. Biliyorum ki deneme yanılma bir yere kadar.Elimin altında binlerce üyeli bir hazine var. Açelyalar kapalı iç mekanlardan pek hoşlanmıyor. Hele iç mekanların kuru sıcağına hiç gelemiyorlar..Kuruyan çiçekleri ve dökülen yaprakları temizleyin,suyunu ben daldırma usulü veriyorum.Ve bitki toprağı kurudukça...Böyle bir rotasyon verin hiçbişey olmaz... Güle güle büyütün beyaz güzeli... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#278 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Açelyamda dediğiniz şekilde bakımını yapıyorum oldukçada sağlıklı.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#281 |
Ağaç Dostu
|
Benim iki saksı açelyam içeride serin bir odada durdular ve devamlı çiçekli idiler (çiçekli halde almıştım 2 ay kadar önce) Daha sonra çiçekleri ve sonra da yaprakları tamamen döküldü. Dallarını budadım ben de, hala iç mekandalar. resim ekliyorum. Öldüler mi yoksa canlanırlar mı ne yapmalıyım. Toprak değiştirmek için zaman uygun mu? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#282 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2010
|
acelyalarim
benim acelyalarimda evin icinde,isidan bir sikayetleri olmadi, iyide cicek verdiler acaba disari mi alsam? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#283 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-07-2009
|
Merhaba, Açelya İstanbul'da bahçede dışarıda olur mu acaba? Kışn muhakkak içeri mi almak lazım? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#286 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-01-2010
|
Merhaba, Benim açelyalarım kapalı-kuzey balkonda ve oldukça soğuk bir ortamda sadece sabahları iki saat kadar güneş görüyorlar. Sadece biri ile yaprak biti problemi yaşadım. Soğuk ortamdan son derece memnunlar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#287 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-01-2009
|
sanırım güneşi pek sevmiyorlar ama çok sogukda da 0 ın altındaki bir sıcaklıkta da bırakmamak en dogrusu |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#289 |
Ağaç Dostu
|
Evet bende açık balkonda ve bahçede karın altında birçok açelya gördüm çok sağlıklılardı... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#290 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2010
|
evet bende biraz arastirdim serinde olmalari daha saglikliymis sicagi fazla sevmiyorlarmis |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#291 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-07-2009
|
Çelikten üretilebiliyor mu açelya? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#292 |
Ağaç Dostu
|
Evet ozgurbilgin açelya çelikle üretiliyor ama oldukça zor. 6-7 cm boyunda yarı odunlaşmış tepe çelikleri ile üretiliyor ve oldukça nemli ortam istiyor. Haziran-temmuz arası üretim için uygun, ben şubat ayında birkaç çelik denemesi yaptım başarılı olamadım. Üretim şartları ile ilgili ayrıntılı bilgi sitede var bence iyice inceleyin, başarılar diliyorum... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#293 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 20-04-2010
|
benim açelyamada bir haller oldu.1 ay önce aldığım gibi değil nedense.özelliklerine uygun yetiştirmeye çalışıyorum ama anlamadım gitti.çiçekçide gübre veriliyo falan denmiş.ona bağlıyorum bende.yaprakları yemyeşil ama çiçekleri sararıyo,kuruyo .normal mi çiçeklerinin sararması bu mevsimde.gerekli msj sayımı doldurayım resimlerini paylaşacağım sizlerle |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#294 |
Ağaçsever
|
uemmue birşey merak ettim.beyaz saksıdaki değilde camdaki açelya o kadar az toprakta nasıl duruyo?hoş olmuş, çok beğendim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#296 |
Ağaç Dostu
|
Sayın nesne, Açelyanızı görmeden yorum yapmak saçma olabilir aslında ama bozulmaların nedeni genelde suyun az gelmesi ya da ortamın sıcak gelmesi oluyor. Bunlara dikkat etmenizi öneririm. Sayın MİRBE, Geçmiş olsun. Evden uzak olduğunuzda açelyayı su dolu bir kaba oturtursanız sorun olmaz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#297 |
Ağaçsever
|
böyleydi böyle oldu ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#299 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-03-2010
|
açelyalarınız çok güzel benim de bir açelyam var şimdilik sorun yok gözüm gibi bakıyorum her gelen imreniyor nazar değecek diye korkuyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#300 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-04-2010
|
![]() Merhaba ben siteye yeni dahil oldum da yardımlarınızı bekliyorum ![]() Önceki yılarda da hep açelya alır bilinçsizce birkaç hafta seyreder sonra da ölüp gitmesine engel olamazdım.(Evde de pek az duruyordum ama.)Yine bir hafta önce Eminönü'nden aldığım kocaman açelyayı evimizin kuzey cephesindeki kapalı balkona koydum.Direkt ışık gelmese de oldukça aydınlık tabii yeterli bilgiye sahip olmadığımdan alır almaz saksını da değiştirdim.Şimdi yapraklar cansızlaştı.Bir iki güne kadar hepsi dökülür gibi geliyor. Yerini değiştirip doğudan ışık alan odaya almayı düşünüyorum.Lütfen yardım edin, kurursa artık ağlayacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|