agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras)
(https)




Beğeni Düzeni1386Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 07-10-2008, 16:26   #11
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 21-09-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,120
Galeri: 1
Tamamı kararmış yapraktaki görüntü besin fazlalığından yanmış gibi bir görüntü veriyor; acaba fazla mı gübrelediniz? Aşırı azot mesela?

Ayrıca, ağ da gördü iseniz, acele bir akarisit uygulamanız gerekebilir.

Ben görüntülerden tam emin olamadım; yine de teknik uzmanlığı olan bir üyemizi yardıma çağırmamız çok iyi olur.

Benim bir iki kere başıma sizinkinden daha hafif bir durum gelmişti, hemen akarisit uygulamış, ardından da fungusit ile muamele etmiştim. Bir kez de aşırı azot yakması sonrasında ise aşırı su ile toprağı yıkamıştım.

"Kurumadan sulamıyorum" demişsiniz ancak, bunu nasıl tayin etmektesiniz? Serçe parmağınızı birinci boğumuna kadar toprağa soktuğunuzda nem hissediyorsanız, henüz sulamak için erken demektir. Bir de, bitki gerçekten suya ihtiyaç duyduğunda en tepe sürgünleri hafifçe boyunlarını bükmeye başlar. Bence bir süre bu yöntemi deneyerek sulamayı denemelisiniz. Zira, tomurcukların tarifinize göre düşmesi de doğrudan aşırı su etkisini çağrıştırıyor benim tecrübe ettiğim kadarı ile.

lerdemir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:01.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025