View Single Post
Eski 06-10-2008, 23:08   #659
elise
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 07-08-2008
Merhabalar, ben de yaklaşık 2 aydır gardenyamı yaşatmaya çalışıyorum. Koçtaştan almıştım, ilk aldığımda üzeri tomurcuk ve yaprak doluydu. Tomurcuklardan hiçbirisi açmadı ki şu anda açmasından çok en azından ölmesin diye uğraşıyorum. Bu konudaki tüm mesajları okudum fakat benim zavallı gardenyama uygun durum veya çözüm bulamadım o nedenle yardımlarınızı rica ediyorum. Hala yeni yapraklar çıkartıyor fakat resimde de görüldüğü gibi yapraklar büyüyemeden ölüp gidiyor, aynı şey tomurcuklar için de geçerli. Yeni tomurcuk veriyor fakat büyüyemeden düşüyorlar, tomurcuklar düştüklerinde koptukları yere bakıyorum hamur gibi yumuşak bir hal almış oluyor. Diğer resimde de halka içine aldığım yerde çok küçük de olsa örümcek ağına rastladım fakat hiç bir yerde bunu yapmış olan örümceğe rastlayamadım. Limon tuzu ve saçıkıbrıs vermeyi de denedim, yerini değiştirdim, toprağı kurumadan sulamamaya özen gösteriyorum, bunun dışında yapabileceğim birşey var mı veya bir yerde yanlış mı yapıyorum, gardenyamın sorunu hakkında bir fikri olan var mı acaba? Şimdiden teşekkürler...

Eklenen Resimler

elise Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön