![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-07-2009
|
çok güzel, camgüzellerini kaybetmiş biri olarak tekrar tekrar bakıyor ve iç çekiyorum, maaşallah. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhaba arkadaşlar, Yenigine bakımı ile ilgili yardımınıza ihtiyacım var.Nette araştırdım iyice kafam karıştı;aldığım yer serinde kalsın dedi, net te bazıları gölge/yarı gölge sever diyor, bazıları ise güneş alan cam önü ve sıcak diyor.Yorumlarınızı bekliyorum. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
İlk defa camgüzeli yetiştireceğim. Şubat ayı başında tohumlarını ekmiştim. Kamelya çiçekli olanlardan ve de holstii türünden. Sorunsuz bir çimlenme periyodundan sonra, bir boy büyük saksılara şaşırtma yaptım ve açık hava, terasta korunaklı bir yerde dış mekan koşullarına alıştırdım. Dün esas yerleri olarak düşündüğüm torf ve bahçe toprağı karışımından harç ile doldurduğum saksılara geçirdim. Tek sorunum kamelya çiçeklileri diğerlerinden önce dış koşullara bırakmak oldu, onları kaybettim çünkü ne yazık ki rüzgarın azizliğine uğradım. Benim için heyecanlı bir durum, çünkü hiç tanımadığım, huyunu bilmediğim bir çiçek. Fakat bütün sayfaları ilgi ile okudum ve dersimi çalıştım. Gerçek yapraklar göründüğünden bu yana azar azar sıvı gübre ile de besin takviyesi yapıyorum. Bu desteği yedi ile on gün arasında uyguluyorum. Rüzgardan ve güneşten sakındığım bitkilerim saksılarına alıştıktan sonra ise onları daha aydınlık ama yine de gölge ve korunaklı bir alandaki son yerlerine taşıyacağım. Kuzey Kıbrıs' ın sıcak ikliminde cam güzeli iddası ile yola çıktım, umarım yolda kalmam ![]() Sizlerin yetiştirdikleri kadar güzel çiçeklerim olur umarım. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Saksıya yeni aldığım camgüzelleri, biraz yadırgadılar yerlerini ama toparlanacaklar. Sizlere danışmak istediğim, tek bir camgüzeli fidesini hangi çapta ve derinlikte bir saksıya yerleştirirsem güzel bir gelişim gösterir? |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-03-2009
|
Sayın Hülya sarı renkliside mi camgüzeli? |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-05-2011
|
Sayın Seyfi Dağdeviren, onlar menekşe. |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ne renk açıyorlar biliyor musunuz? Ben de katmerli, koyu pembe açan cam güzeli çelikleri aldım bir arkadaşımdan şimdilik gayet sağlıklı gidiyorlar. |
|
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Benim tohumdan yetiştirdiğim camgüzeli alttan epey bir yapraklanma ve dallanma yapacak gibi görünüyor, boyları 12cm. civarı gibi. Yanlara doğru gelişmesi için tepeden kırmamı tavsiye eder misiniz bu durumda? Yoksa daha boylanması mı gerekir? |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Moderatör
|
Boya gitmesin yanlara doğru yayılsınlar istiyorsanız, tomurcuklanma başlamadan tepe uçlarından biraz kırabilirsiniz. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-10-2016
|
Tohumunu nasıl alıyorsunuz ben alamadım |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Günaydın
Yazıların tümünü okudum bu bitkiyi tohum vermez çelikten çoğaltılmaz ve uzun yaşamaz hale getirip bize sunmaya başladılar İstanbulda satış yapan firmalar üretim yoluna gitmiyorlar bu şikayetler yüzünden Bu güzel bitkiyi 3 senedir yetiştirmiyorum üzülmeyin iyi günler |
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-05-2015
|
Alıntı:
Tohum olarak diğer türleri bulmak mümkün. |
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-04-2012
|
Cam güzelini çok severim.Küçükken bahçemizde vardı çocukluğumu hatırlatıyor bana ne tesadüf ki şu an masamda cam güzeli tohumlarım var yarın onları dikip sabırla çıkmalarını bekleyeceğim.İnş burda fotolarını paylaşırım... |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 30-05-2011
|
Uzuuun bir aradan sonra merhaba ufak fakat tam istediğim gibi bir balkonla .) Öncelikle size bir sorum olacak, Ankara'da bir yapı amrketten üzerinde cam güzeli yazan bir güzeller güzeli aldım fakat cam güzeli resimlerine baktığımda benzemediğini farkettim :/ link burada: https://hotfile.com/dl/153823443/7a2...00039.jpg.html çiçeği bilmediğim için bakımını da araştıramıyorum? yardım eder misiniz bana? |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 30-05-2011
|
sanırım üstteki link çalışmıyor? bir de bunu deneyeyim https://hotfile.com/dl/153823443/7a2...00039.jpg.html |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
Bunlar da tekli saksılara şaşırtarak diktiklerim. Bakalım ne zaman çiçeklerini görebileceğim? Yapraklarına zeytin çiçeklerinin uçuşan polenleri nokta halinde minik sarı lekeler yapmıştı, spreyle yıkadığım yapraklar yine de fotoğrafta lekeli olarak görünmekte. |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn. sakdag, bu fotoğraflanan camgüzelleri, şubat ayında viyollere tohumlarını ektiğim, impatiens holstii türü olanlardır. Elimde arta kalan tohumları da ektim sonrasında ve şu anda onların da durumu iyi, yine aynı türden 10-12 adet elde ettim. Ekte görünmekteler. |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Bunlar da benim cam güzellerimin bugünü... Ne kadar hızlı gelişiyorlar... ![]() Ektiğim bütün tohumlar çıkınca, böyle çabuk büyüyünce ve farklı renklerde olması nedeniyle bayağı heveslendim doğrusu.. İnşallah en kısa sürede çiçeklerini de görürüz Sayın Kelebek Çalısı. 1tl'ye aldığım tohumlardan evin bütün camları cam güzeli dolacak galiba... ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Güle güle büyütün. |
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-07-2009
|
tıpkı kına çiçeğine benziyorlar. |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Kına çiçeğini ilk kez duydum. Sorguladığımda latince adı impatiens balsamina olan bir bitki ile karşılaşıyorum ki, o halde camgüzeli ailesinden olan kına çiçeğinin farkı kokulu olması sanırım. Teşekkürler, sayenizde kına çiçeğinden de haberdar oldum ![]() |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
|
Ben de şüphelendim şimdi siz kına çiçeği deyince. 2 nedenle şüphelendim. 1. Ekerken tohumlar iri iriydi, cam güzeli nasıl bu kadar büyütmüş bu tohumları diye söylenmiştim kendi kendime. Şu anda fideler iri iri, tosuncuk gibiler... ![]() 2. nedende paketlerine melisa çalısı diye, melisa otu tohumu koyan firmanın tohumlarından. Adını hatırlayamadım. Pakette cam güzeli yazısı ve resmi vardı onu net hatırlıyorum da. Tabi boş paketi hemen ''gene mi tohum alındı'' lafını duymamak için çöpe atmıştım... ![]() Bakalım kısmet diyelim, ne çıkacak bahtımıza. Neyse kimseye hediye falan etmiyeyim bari, bahçe çiçeği çıkarsa komik olur... ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
Yapraklarda oluşan problem konusunda öneri ve yardımlarınızı bekliyorum. Çiçek tomurcuğu sağlıklı. Gövde yapısı sağlıklı, yapraklarda böyle bir durum söz konusu. Toz işlemiş gibi görünüyor ilk bakışta, fakat su tuttuğumda geçmeyince ve biraz çoğalınca bunun bir problemden ileri geldiğini düşündüm. Sizce sorun nereden kaynaklı olabilir? Çözüm önerileriniz nelerdir? Teşekkür ederim. |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|