View Single Post
Eski 03-04-2012, 00:17   #536
kelebek çalısı
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 06-01-2008
İlk defa camgüzeli yetiştireceğim. Şubat ayı başında tohumlarını ekmiştim. Kamelya çiçekli olanlardan ve de holstii türünden. Sorunsuz bir çimlenme periyodundan sonra, bir boy büyük saksılara şaşırtma yaptım ve açık hava, terasta korunaklı bir yerde dış mekan koşullarına alıştırdım. Dün esas yerleri olarak düşündüğüm torf ve bahçe toprağı karışımından harç ile doldurduğum saksılara geçirdim. Tek sorunum kamelya çiçeklileri diğerlerinden önce dış koşullara bırakmak oldu, onları kaybettim çünkü ne yazık ki rüzgarın azizliğine uğradım.

Benim için heyecanlı bir durum, çünkü hiç tanımadığım, huyunu bilmediğim bir çiçek. Fakat bütün sayfaları ilgi ile okudum ve dersimi çalıştım. Gerçek yapraklar göründüğünden bu yana azar azar sıvı gübre ile de besin takviyesi yapıyorum. Bu desteği yedi ile on gün arasında uyguluyorum.

Rüzgardan ve güneşten sakındığım bitkilerim saksılarına alıştıktan sonra ise onları daha aydınlık ama yine de gölge ve korunaklı bir alandaki son yerlerine taşıyacağım. Kuzey Kıbrıs' ın sıcak ikliminde cam güzeli iddası ile yola çıktım, umarım yolda kalmam

Sizlerin yetiştirdikleri kadar güzel çiçeklerim olur umarım.

kelebek çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön