![]() |
|
![]() |
#511 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-06-2011
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#512 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#513 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2011
|
Sevgili Emine kökü sağlamsa birşey olmaz tekrar canlanır benimkide geçen sene bu durumdaydı canlandı umudunuzu yitirmeyin bence sevgiler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#514 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#515 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-07-2011
|
selam. bende yeni ginelerimden dertliyim. 3 taneydi bi tanesni kaybettim. çok üzüldüm ve şmdi diğer ikiside aynı belirtileri göstermeye başladı malesef ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#516 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2007
|
Bu sene cam güzellerini fide olarak alan ve aldıktan sonra bozulduğunu gören arkadaşlar hiç kusuru kendilerinde aramasınla. Kusur gelen hastalıklı fidelerde. Bir arkadaşım 6 kasa aldı hepsi öldü. Bulunduğum sitede 7 arkadaş cam güzeli fidelerinden epeyce aldılar hepsi öldü.Ben hersene tohumdan firesiz yetiştirirken bu sene yetiştirdiğim fideler büyümeden öldü. Bir sorun var ama nerede anlıyamadım. Belki de havada. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#517 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2009
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#519 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-07-2011
|
bende tohum istiyorum ![]() ![]() dün akşam işten eve gider gitmez balkona çıkardım havasız kalıyolarsa diye umarım biraz iyi gelir.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#520 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 06-06-2010
|
Cam güzellerim
Pembe Kızlar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#521 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2011
|
Sevgili manjong çok güzeller maşallah... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#522 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 06-06-2010
|
Teşekkür ederim, Sayın Periş. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#523 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-07-2011
|
Benim 2 tane var arkadaşlar, biri bodrumdan pembe katmerli Ayşe teyze verdi bir dal, bir dalda kırmızı katmerli Ezineden bir dal, ikisi de tuttu, hatta bayaaa büyüdüler ama bir bit veya kene türü geldi, sardı tüm yaprakları, ilaç aldım püskürtme biri ondan sonra küstü öbürüne vermedim onu görünce sürekli yapraklarını yıkayıp tek tek elimle böcekleri öldürmeye uğraşıyorum ama üstü çiçek dolu, çiçeklerini açamadan kurutp döküyor böcekleri yok edemedim... çözüm önerisi olan var mı? :-( |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#524 |
Ağaç Dostu
|
oooo süperler valla maşallah yaaa hepsi katmerli ve farklı renklerdeler... sırf çelik almaya Mersine gelesim oldu şimdi :-) harikalar tekrar maşallah ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#525 |
Ağaç Dostu
|
cevap alamismiydiniz bilmiyorum ben yeni giriş yaptım siteye gördüğüm kadarıyla çiçeğiniz cam güzeli değil... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#526 |
Ağaç Dostu
|
Herkese selamlar. Bir tanıdığımdan çelik alarak yetiştirdiğim güzellerim nedense bu ara keyifsizler. Yapraklarının önden görünüşlerinde sorun yok ama arkalarında kahverengi kurumuş gibi lekeler var. Sebebi nedir? Ne yapmalıyım. Cam önünde güneş gören yerde duruyor.(kalorifer üstü) ![]() ![]() Bu boya gitmişti, yaprakları iyice sararmaya başlamıştı. Saksısının küçük geldiğini düşünerek büyüttüm. (Eski saksısı son resimdeki gibiydi.) ![]() Bu normal, sorunsuz olan. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#527 |
Ağaç Dostu
|
Ben çiçekli iken çelik alıp torfa dikiyorum. Hatta çeliklerin üzerinde bile çiçek oluyor. Sorunsuz hepsi tutuyor. Şimdiye kadar tutmayan olmadı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#528 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-11-2011
|
merhaba, benim de yeni gine cam güzelim var.3 sene oldu.ancak bu sene sonbahar da kırmızı örümcekler ve beyazlaşmalar oldu yapraklar üzerinde bende yaprakların tamamını temizledim ve budama yaptım.bakalım yaz gelince düzelebilecek mi ? Olumlu sonuç verdiği takdirde tekrar paylaşacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#529 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-02-2011
|
Geçen bahar tohumdan yetiştirdiğim cam güzelim yazı camekanlı balkonda geçirdikten sonra iç mekanda çok yıllık, dış mekanda yıllık yetiştiği yönündeki bilgi nedeni ile sobaharın başlangıcı ile işyerime götürdüm. Bir müddet sonra üzerinde incecik örümcek ağları ve toz zerresi kadar minik böcekler fark ettim, 2 kez toz kükürt uyguladım ama netice alamayınca tüm toprak üstü aksamı kestim, dalları iyice yıkadım ve çelikleri tekrar diktim. Tamamına yakını köklendi ve yeniden yaprak verip dallanmaya başlamıştı ki tekrar aynı böcekler, aynı zararı vermeye başladılar, nasıl başa çıkacağım, diğer bitkilere de geçmesinden endişeliyim. Yardıma ihtiyacım var, teşekkürlerimle... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#531 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-02-2011
|
Ben, çözüm bulamayınca çareyi atmakta buldum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#532 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-05-2011
|
Benim de cam güzelinin üzeri tomurcuk dolu ama ne yazık ki örümcek ağlarından dolayı tomurcuklarını döküyor, her gün dallarını yıkamasam çoktan ölmüştü. Yaprakları sararıyor, büzüşüyor, ne yapılması gerek. Zannediyorum herkeste aynı sorun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#533 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-09-2008
|
2 Yıllık ,kışları kapalı balkon da geçiriyor.Kış boyu tomurcuklu idi ama çoğu açmadan dökülüyordu.Bu günler de şöyle.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#534 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-07-2009
|
çok güzel, camgüzellerini kaybetmiş biri olarak tekrar tekrar bakıyor ve iç çekiyorum, maaşallah. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#535 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba arkadaşlar, Yenigine bakımı ile ilgili yardımınıza ihtiyacım var.Nette araştırdım iyice kafam karıştı;aldığım yer serinde kalsın dedi, net te bazıları gölge/yarı gölge sever diyor, bazıları ise güneş alan cam önü ve sıcak diyor.Yorumlarınızı bekliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#536 |
Ağaç Dostu
|
İlk defa camgüzeli yetiştireceğim. Şubat ayı başında tohumlarını ekmiştim. Kamelya çiçekli olanlardan ve de holstii türünden. Sorunsuz bir çimlenme periyodundan sonra, bir boy büyük saksılara şaşırtma yaptım ve açık hava, terasta korunaklı bir yerde dış mekan koşullarına alıştırdım. Dün esas yerleri olarak düşündüğüm torf ve bahçe toprağı karışımından harç ile doldurduğum saksılara geçirdim. Tek sorunum kamelya çiçeklileri diğerlerinden önce dış koşullara bırakmak oldu, onları kaybettim çünkü ne yazık ki rüzgarın azizliğine uğradım. Benim için heyecanlı bir durum, çünkü hiç tanımadığım, huyunu bilmediğim bir çiçek. Fakat bütün sayfaları ilgi ile okudum ve dersimi çalıştım. Gerçek yapraklar göründüğünden bu yana azar azar sıvı gübre ile de besin takviyesi yapıyorum. Bu desteği yedi ile on gün arasında uyguluyorum. Rüzgardan ve güneşten sakındığım bitkilerim saksılarına alıştıktan sonra ise onları daha aydınlık ama yine de gölge ve korunaklı bir alandaki son yerlerine taşıyacağım. Kuzey Kıbrıs' ın sıcak ikliminde cam güzeli iddası ile yola çıktım, umarım yolda kalmam ![]() Sizlerin yetiştirdikleri kadar güzel çiçeklerim olur umarım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#538 |
Ağaç Dostu
|
Saksıya yeni aldığım camgüzelleri, biraz yadırgadılar yerlerini ama toparlanacaklar. Sizlere danışmak istediğim, tek bir camgüzeli fidesini hangi çapta ve derinlikte bir saksıya yerleştirirsem güzel bir gelişim gösterir? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#539 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-03-2009
|
Sayın Hülya sarı renkliside mi camgüzeli? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#540 |