![]() |
|
![]() |
#451 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-07-2010
|
cam güzelini çok sevip aldım çiçekçiden aldığımdada aslında içime sinmeyen bir nokta vardı çiçeği günesin altında bırakmışlar ama yapraklar kendini salmaya başlamıştı dokundukça yaprak tomurcukda dökülüyordu çiçekçinin güneş altında yaktığı çiçeklere suyu bastığını anladım kendisine söylediğimdede durumu aynen böyle ifade etti ama eve gelince düşen tomurcuklarla yapraklardan geriye zavallı dallar kaldı artık yaprak dökmeyi durdurdu toparlanacağını umuyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#452 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-07-2010
|
Öncelikle merhabalar. Bir balkonda bir salonda durmaktan şaşkına dönmüş en sonunda balkona yerleştirdiğim tomurcuklarını bile döken cam güzelime babam bi çiçekçiye sorarak sarı bi toz vede vitamin hapı gibi kokuyo (çiçek hormonuymuş sanırım) almış 5 ltre suya bi çay kaşığı koyup onunla sulamayı tavsiye etmiş başta sanırım fazla suladım yaprakları yumuşadı ben arada sulamaya başlayınca düzeldi ama 2 hafta olmasına rağmen çiçek açmadı ne yapmalıyım sizcee.??? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#453 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-05-2010
|
Benim 2 ayrı renk camgüzelim bir saksıdaydı, nisan gibi almıştım. Hiç açmadı ve sürekli tomurcuklarını döküyordu. 10 gün önce bir baktım ki bir rengi yok saksıda. Ne kökü ne dalı ne yaprağı. İnanılmazdı, yok olmuştu cam güzeli. Çok geç kalmama rağmen toprağını değiştirdim, içinden gayet besili bir solucan çıktı. Ben çiçek değil solucan beslemişim. Toprağını değiştirdikten sonra ilk işi çiçek açmak oldu. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#454 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-07-2010
|
yeni gine çiçeği
Arkadaşlar ben 5-6 gün önce koçtaş'tan yeni gine bitkisi aldım ve de bu bitki ile ilgili hiçbir şey bilmiyorum.aldığımda üstünde 3-4 kırmızı çiçeği vardı.ama şimdi hiç çiçeği kalmadı.hepsini döktü.sadece yeşil yaprakları kaldı.bu bitkinin bakımını,nezaman saksısını değiştirebileceğimi,güneş ışığımı yoksa gölgedemi durması gerektiğini yani bu bitkinin yaşaması ve çiçek açması için gerekli olan şeyleri yazarsanız sevinirim. NOT:hergün sabahları neredeyse yarım su bardağı su veriyorum ve de balkonumda gölgede duruyor.şu ana kadar hiç güneş ışığı görmedi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#455 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-07-2010
|
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=2150 Bu sayfadan yararlanabilirsin diye düşünüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#456 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-10-2009
|
yeni gine
Sayın Alihan444, Yeni gine çiçeğinden üç renk girişteki çiçekliğe ektim.Bol güneş alıyor .Haziran başından beri çiçekleniyor.Devamlı yeni çiçek veriyor.İyi akşamlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#457 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-05-2010
|
Ben de yeni gine aldım. Cam güzeli ailesinden sanırım. Hava akımı ve doğrudan güneşe maruz kalmaması gerektiği yazıyordu. Ben de öyle yaptım. Bir türlü fideyi saksıya geçiremedim ve dün bir baktım yapraklar pörsümüş, dallar eğilmiş. Bugün saksıya aldım ama kurtulur mu bilmiyorum. Bir süredir çiçek de açmıyor sanırım küçük saksısında yeterince besin kalmamıştı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#458 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Katmerli cam güzeli
Katmerli cam güzeli |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#459 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-05-2007
|
ben Ebruli olanını bulmak istiyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#460 |
Ağaç Dostu
|
Cam güzeli |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#461 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-05-2007
|
Çok kötüsünüz bu resim yüzünden perişan oldum zaten. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#462 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-07-2010
|
merhaba cam güzeli için bazı bilgiler güneşi çok sever bazı bilgilerde sevmez diyor.Kafam karıştı.Birde suyla ilişkisi nasıldır cam güzelinin? bilginize ihtiyacım var..şimdiden teşekkürler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#463 |
Ağaç Dostu
|
Cam güzeli
Bu şekilde iklim değişikliği devam ederse güneşe hiç çıkarmıyacağız Gölge bitkisi sabah akşam güneşlerinin zararı yok ama güneşi sevmiyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#464 |
Moderatör
|
Daima bahçemde bulunmasını arzu ettiğim cam güzellerini eve giriş kapısının sağına ve soluna üçer sıra halinde ekiyordum. Bu da demekti ki en az 200 kök. Dolu dolu, renk renk görünümleri hep hoşuma gitmiştir. Genelde gölge seven bir bitki ve eve girişimizde kapı önünü gölge yapan iki koca kayısı ağacı vardı. Maalesef geçen sene iyice kurumaya başladıklarından bu sene kesmek zorunda kaldık. Yerlerine hemen yenileri ekildi ama yeteri kadar gölge veremiyorlar. Bu durumda cam güzellerini büyük yuvarlak saksılara ekerek, kameriyeye ve bahçenin gölgelik yerlerine serpiştirdim, çok da hoş görüntüler verdiler. Sizlere de tavsiye ederim. Böyle ektim, görünümleri de böyle oldu. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#466 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-04-2010
|
Bu akşam bana güzel bir süpriz yapan cam güzelim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#467 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-03-2010
|
Benim yeni gine türü cam güzelim var ama ben güzelimi bir türlü çelikleyip çoğaltamıyorum suda çok güzel köklendiriyorum ama toprağa geçince hemen soruşup kuruyor kaç defadır deniyorum ama olmuyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#468 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 25-11-2010
|
Merhaba arkadaşlar benimde dört saksı cam güzelim var.Onlara gözüm gibi bakıyorum.Mutfak penceremin önünde duruyorlar.Hava sıcaklığı geceleri sıfırın altına düştüğü için her gece onları oradan alıyorum.Son derece sağlıklılar.Çünkü soğuğa hiç gelemiyorlar.Bu kış soğuk geçecekmiş böle her gece uğraşacağız ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#469 |
Ağaç Dostu
|
Suda bekletmeden doğrudan yumuşak bir toprağa daldırabilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#470 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#471 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#472 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Yeşilçay Ben gecen yıl camgüzellerimi catı katına koymuştum. Çatı ısıtılmıyor, şu anda da çatıdalar ve yaşamaya devam ediyorlar, gecen yılki gibi. Bence uğraşmayın, cam önünde kalsınlar. Birde ölürlermiş, yanarmışım ben ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#473 |
Ağaçsever
|
Sevgili Cemo, Yardımcı olduğunuz için teşekkürler.Zaten 2-3 gündür kar yerini yağmura bıraktı.Bu şekilde devam ettiği sürece geceleri camın önünde bırakırım.Ama yine hava sertleşirse sanırım kıyamayıp yine alırım.Çünkü buranın iklimi çok sert ve bu çiçekler çok narin. SEVGİLER... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#474 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-03-2010
|
Köklü olarak anaçtan alınmış bir yavrum vardı saksısını değiştirmek istemiştim o da kurudu (dahadoğrusu soruştu) suda köklendirdiklerim de, doğrudan toprağa da diktiklerim de. İki ihtimalim var ya toprak kötü (çiçekçiden alınmış torf) ya mevsim uygun değil |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#475 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-12-2010
|
sevgili arkadaşlar merhaba ben bu sitede yeniyim bir kaç aydır yazışmaları takip ediyorum gerçekten çok güzel ve faydalı bilgiler var.benim bir sorum olacak benim pembe ve beyaz iki renk katmerli cam güzelim var bunları bir saksıya diksem olurmu? hani bazı çiçekler birbirini kıskanırya aynı saksıda acaba ikisi bir büyürmü? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#476 |
Yeni Üye
|
![]() teşekkür ederim cellin cevabınız için bitkilerimi hemen büyük bir saksıya ikisini bir dikicem |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#477 |
Yeni Üye
|
cevabınız için teşekkür ederim sayın cellin bitkilerimi hemen bir araya dikicem inşallah çok güzel bir çiçek olur |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#478 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2010
|
Baharı bekleyin Şule Hanım. Bu mevsimde saksı değişimi bitkinize zarar verebilir. Havanın biraz daha ısınmasını bekleyin. Tavsiyem bu yönde siz kendiniz bilirsiniz yinede. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#479 |
Yeni Üye
|
ayşe hanım zaten bitkim yok dalından kırdım su anda suda köklenmeyi bekliyorlar çil atınca ikisini bir saksıya dikicem ama ilginize teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#480 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-02-2010
|
merhabalar bugün bir camgüzeli aldım ve forumu okumaya başladım. daha önce çelikten direk toprağa ekmiştim tutmamıştı, suda köklendirip ektim tutmadı. ben de bu kez marketten aldım. anneme hadiye edeceğim annem nasıl bakılacağını biliyor fakat ben pek bilmiyorum. buradan öğreneceğim sanırım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|