![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2007
|
Açınca muhteşem olacak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-07-2011
|
Sayın Benol Hazaroğlu, sizin küpelerinize ve çektiğiniz resimlerin güzelliğine hayranım. Ben nedense bir türlü tam anlamıyla küpe çiçeği yetiştiremiyorum. Öğrendiğim yanlışım şu ki yazın budandında hep kaybettim küpelimi. Şu an iki saksıdan kalan iki dal küpem var. Yaşama tutunmaya çalışıyorlar. Soğuk havalar biraz iyi geldi gibi ama o kadar cılızlar ki her an kaybedebilirim. Balkondalar acaba içeriye alsam mı ? Yapmam gereken bir ayrıntı varmıdır sizce ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili dağçiçeği, Yaşatmak için ben de çok zorlanıyorum. Benim de çok kayıplarım var. Onlar sağlıklıyken devamlı çelik alıp yedekte tutmaya çalışıyorum. Çeliktede her zaman başarılı olamıyorum. Temmuz ve Ağustos ayları en zorlandığım aylar beni görseniz saksılar elimde köşe kapmaca oynuyoruz. Bahçemin gölge alanı hiç yok gibi bazen komşuların gölge alanlarına bile taşıyorum onları. Bazen de çok sıcaklarda geçici olarak evin içine alıyorum güneş gidince dışarı çıkarıyorum. Bahçemde çok büyümüş toprakta dikili 2 küpem vardı 3 sene dayandı geçen sene birini bu sene diğerini kaybettim. Tekrar diktim. Kesinlikle gölge seviyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-05-2008
|
Arkadaşlar küpe çiçeği hindistan cevizi lifinde yetiştiriliyor bir müddet canlı kalıyor tabi gübre ve vitamin takviyeside var biz aynı imkanları veremiyoruz ,Bu tamamen ticari amaçlı satış arkadaşlar size tavsiyem saksı toprağına dikkat ederek alın yani toprağı bizim bildiğimiz bahçe toprağına benzeyen küpelerden alın onlar yaşıyor diğerlerinden bu yaz 9 fide aldım 2ay içinde hepsini kaybettim toprağı bahçe toprağı olan küpem iki tane idi ikiside şuan yaşıyor 10cm boyunda fide olarak almıştım şimdi 25 cm den uzun ve canlı oldular hepinize başarılar.. ![]() Düzenleyen pembegül : 15-12-2012 saat 22:51 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-04-2011
|
Bizde takip edeceğiz Sayın Sevgi .. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-01-2008
|
bu küpe ve bir türü daha var,bu oluşumlar tohum diye adlandırılıyor,ancak içindeki siyah sıvımsı madde içinde tohum olarak bir şey göremedim. yine de belki tohum dur diye yıllarca ekim yaptım çimlenen bir şey olmadı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Tohumlar meyvenin içinde çok ufak oluyor, toz gibi. Onları kuruttuktan sonra ufalayıp, yüzeye ekmek gerekiyor, fısfısla sulayıp nemli tutup çimlendirmek zahmetli bir iştir. Bu yüzden çelikle üretim en kolayı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-01-2008
|
Alıntı:
balkona almam için sıra onlara gelmiyor. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba kupesever arkadaslar, Benim Kupeli,tomrucuklandi..Zamansiz oldu..Yakinen fotografini yuklerim..Cicek acmasini bekliyorum.. Sayin Pembegul,cok guzel tarif yazmissiniz.Hemde dogal olmus..tohumla hic denemedim,ama en guzeli celik yolu ile onlari cogaltmak.Hemde zahmetsiz.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Hazaroğlu verdiğiniz bilgilere teşekkür ederim. Ben kaç yıldır küpeli için uğraşıyorum. Baharda alıyorum genelde ve kaybedeceğimi anlayınca köklenmesi için filizlerinden kırıyorum. Ama kırdığım dalların daha hızlı kuruduğunu gözlemledim. Siz hangi mevsimde filizleri yedekliyorsunuz ? Sayın Pembegül sözlerinize tamamıyle katılıyorum. Benim aldığım birkaç saksıda da torf ya da Hindistan cevizi lifi içindeydi küpeler. Bunlar ne yaptıysam yaşamadılar. Zaten su ayarı çok zor olan bir çiçek. Ne az ne çok su seviyor. Hal böyle olunca da iş içinden çıkılmaz bir hal alıyor. İlk defa bu baharda dediğiniz gibi bahçe toprağında bir küpe buldum diye sevinmiştim o da rüzgarda balkondan uçtu dalları kırılınca tek dal hariç hepsi kurudu. Şu an can çekişiyor diyebilirim. İç mekanda soğuk bir yere aldım bakalım bu kışı atlatabilecekler mi ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili dağ çiçeği birde küpe çiçeğine demir vitamini verin belki vitamin ihtiyacı vardır özellikle demir vitaminini çok seviyor demir vitaminini elde etmek için bir petşişenin içine küflü birkaç çivi atın ve su ile doldurun birkaç gün bekletin küpeyi bu su ile sulayın Benim çocukluğumda çiçekleri teneke kutulara dikerlerdi çiçekler hem büyür hemde bol çiçek açardı şimdi saksılar plastik oldu çiçeklerin keyfi kaçtı , Benim küpenin birisi şu an salça kutusunda ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Pembegül teşekkür ederim. Saksılara gazoz kapağı , çivi gibi demir parçaları batırıyordum. Fakat sizin anlattığınız yöntem daha pratik ve daha etkili . En kısa zamanda deneyeceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 15-05-2011
|
Bu cins kac derece soguga dayanabiliyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
Ve açtı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
MaşaALLAH sarigoz ve Benol Hazaroğlu darısı benim küpelerin başına inşaALLAH ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
Küpe
Çelikten bir kaç ay önce yetiştirdiğim küpemin resimlerini ekliyorum. İç kısımları oldurması için tepe sürgünü kestim. Böylelikle yanlardan yeni sürgünler gelmeye başladı. En son durumu resimlerdeki gibi. Sayın september82'ye gönderdiğim küpe fidesi kargo çalışanlarının özenli taşıma hizmeti sonucunda maalesef kırılmış ![]() Saygılarımla. ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-01-2013
|
Ortanca, gül ve afrika menekşesi konusunda hem bilgi sahibi hem de gayet iyi bir yetiştiriciyim. Bu ilkbaharda çocukluğumu hatırlatan, en güzel saksı çiçeklerinden biri olan küpe çiçeğini bir arkadaşta görerek üç dalını kırdım ve diktim. ilkbahar ve yazın herhangi bir araştırma yapmama dahi gerek olmadan çiçeklerim çok hızlı ve güzel büyüdü. boyları 50 cmye ulaşırken kasım sonuna kadar çiçek de açtılar. Ben göz kararı kah eski dalları kesip, kah bırakarak devam ettim. Ta ki aralık ayı ortalarına kadar. Ondan beri çiçeklerim hala tomurcuk veriyor ancak tomurcuklar açmadan dökülüyor. Ankara'da yaşıyorum ve balkonum camla kapatılmış durumda. Çiçekleri eve almayı denedim, en nemli mutfak da kar etmedi, buzdolabının üstü de kar etmedi, en nemsiz salonda kar etmedi. Bugün araştırma yapmaya başladığımda ise hayal kırıklığına uğradım çünkü bilgiler tamamen çelişiyor. En samimi ve yardım amaçlı bilgilerin bu sitede paylaşıldığını görerek üye oldum ve sizlerden yardım istiyorum. Lutfen küpe çiçeği hakkında bilgilerimizi netleştirelim. Mesela hem camlı balkon kışı geçirmesi için yeterli diyor hem de kışın asgari 14 derecede kalması lazım diyor. Ankara'da yahut Istanbulda hiç bir camlı balkon kışı 14 derece ortalamayla geçiremez. Mesela keisnlikle içeri almayın, kapalı yerde yaşamaz deniliyor ama resimlerin çoğu iç mekanda, dahası içeri almadan kış nasıl geçirilecek bir bilgi verilmiyor. Rica ediyorum şu bilgileri netleştirelim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaçsever
|
hem hala tomurcuk vermeleri hem de açmadan dökmeleri bir sorun olduğuna işaret ediyor. Kışın çiçek almaktan vazgeçmek elbette kolay ama bu durumda çiçeğin tomurcuklanmaması gerekmez miydi... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sizin küpelinizde nerede daha mutlu ise orda bırakın. Çünkü her küpe çeşidi aynı mumaleyi kabul etmeyebiliyor. Reimlerini yüklerseniz daha bilgili olan arkadaşlar mutlaka yardımcı olacaklardır. ![]() Düzenleyen Sevgi : 10-01-2013 saat 09:53 Neden: ek |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaçsever
|
gayet sağlıklı görünüyorlar ama tomurcukları yok. Benim çiçek hala tomurcuklarla dolu ama tomurcuklar büyüyük iyice kırmızılaştıktan sonra döküyor. bir tanesinin de en tepe filizleri kurudu ama yan dallardan çıkan tomurcuklar hala duruyor. keşke bilgilerini kesinleştirebilsek. Konuyla alakalı diğer sitelerdeki bilgilerde tamamen çelişiyor. kimi asla rüzgarsız olmaz derken kimi ancak rüzgarlı yerde yetişir diyor. Kimi evde yetiştirdim diyene inanmayın kapalı alanda olmaz diyor, kimi ev çiçeğidir diyor. hatta aynı yazı da hem 14 derecenin altına düşmeyin diyor hem soğuğa dayanıklıdır diyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-04-2012
|
Ben de bugün aldım küpelimi, bebeğimi.. Sanırım kırmızı açacaklar. Çok heyecanlıyım.. Yeni olduğu için bakımını yapamadım. Perişan görünebilir ama siz onu bir de yarın görün ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|