![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Güçlü bir kaç yaprağı toprağa hafif yatay , yaprak toprağa değmeyecek şekilde yerleştiriyorum. Arada da suluyorum. İş beklemeye kalıyor. Sonra ansızın yaprak dibinden patlayıveriyor. Yaptığım sadece bu . |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-07-2012
|
Duydun mu Canan??? Biz de hergün suyunu değiştirelim, olmadı sevgiler ışınlayalım ve gerim gerim gerinelim yapraklarımız yumruladı diye....Oysa ne kadar basitmiş. Füsun iyi ki geldin, sakın bizi izlemekten vazgeçme.Canan'la başbaşa kalırsak sabırsız -zor kadınlar kulübü kuracağız. Düzenleyen Ayşe Derin : 31-08-2012 saat 23:39 Neden: kelime |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-04-2012
|
Alıntı:
Birimiz köklü yaprağı saksı toprağına yatıracak, oooo piti piti Füsun kardeş, gitmeee, yaprağı değdirmeden yatırmak nasıl birşey? Sapı toprağa sokmadan olmaz herhalde? Varya şimdi gidip hepsini salata yapasım var. |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Deneme
Ayşe ben dayanamadım, bu saatte operasyonu yaptım. Seninde şu dakikalarda bir operasyon yapıyor olmandan şüpheleniyorum Yapraklı, köklü ana yaprak sulanmış 1/3 perlit ve toprak karışımına yaprak ve köklerin üzeri birkaç mm örtülü olarak, yaprak toprağa değmeyecek şekilde yatırıldı. Artık bekleyeceğim... |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
)Sırrı neymiş? SABIR.Bekleyelim bakalım. |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Canan ektin saksıya gloxiniayı, işler yolunda demek sesin çıkmıyor. Ben bonsai yapmaya karar verdim, çok gerginim.Ne dersin? |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bir hareket olur olmaz resimleyeceğim.Bonsai mi ???!!!!.... (Pörtlemiş göz efekti). Hem de EM'den sonra !... Dur ben sana mesaj atayım... |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-04-2012
|
ben geldim canan hanım *** soğanı kaçırmamışımdır izindeydim nete giremedim ![]() |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Dallarının kırılmasını göze alarak onu gönderebilirim veyabir tane köklü yaprak. Hangisi olsun...? http://www.agaclar.net/forum/uyeleri...ri/28159-2.htm bu linkte 55.mesajda elimdekilerin durumu var, seçebilirsin. Yolda hangisinin şansı varsa o olsun bence ama renk bilmiyorum, büyük olasılıkla hepsi mor kenarları beyaz.. kargo kaç günde ulaşır? Kars'a karışık kargo göndermiştim, 5 gün sürdü, kayıplar var, bardak menekşe yaprakları da dahil, dikkat edelim. |
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-07-2012
|
Bir ay önce suda köklendirip diktiğim bardak menekşemde hiç bir değişiklik yok. Meraktan çatlicam içerde neler oluyo açıp bakıcam sonunda. Kayınvalidem de diyo ki açmayan çiçekleri korkuturlarmış kesicem seni diye o zaman açarmış. ![]() |
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Yeni Üye
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Canan hoşgeldin sayfaya, nasıl kocaman olur dünkü çocuk? Bende de hareket yok ama ektiğim yumrular köklendi, ana bitki sağlam..İşte sadece o kadar.Her zaman ki gibi tüm umutlarım yeni bahara... Şehzade, ben de seninle aynı durumdayım, fakat daha sabırsız olduğum için toprak altına göz attım, derine doğru kökleniyorlar, görünürde bir şey yok.Denendi-onaylandı, o halde sen ve ben bekleyeceğiz.Olmadı baharda kayınvalidenin yöntemini uygularız da, söz mü dinlerler yoksa ucundan kesmek mi gerek? |
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Öbürlerininde yeni resimlerini yüklerim farkı kendininkilerle kıyaslarsın istersen. Yaprak sapının çok derinde olmadığına emin misin? Sapın üstü bir kaç mm kapatılacak. Birde yeterli güneş almıyor olabilirler, benimkiler öğleden sonra 15 den itibaren güneş batana kadar tül perde arkasından güneş alıyorlar.... |
|
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Lithopslarım, echeveriam geldiiii !!! Çimlenen kaktüslerin sayısı 30 oldu, 5 mm boydalar.Büyüklerinse üzerinde bıraksam bir o kadar toz olacak. Deşmeyim dedim durur muyum ? Yeşermişler ))Düzenleyen Ayşe Derin : 19-09-2012 saat 20:10 Neden: eksik |
|
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bilerek zarar vermemek için fasikül fasikül okuyoruz ya. |
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Sbl80 kargoyu bugün çıkardım, içinde çam sakızı sürprizler de var, güle güle büyüt. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Yeni Üye
|
yaaa inanmıyorum.zaten bir sürü zahmet verdim.birde sürpriz göndermişsiniz.çok teşekkürler.urfadan bir isteğiniz olursa bende beklerim her zaman. |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
Ne zahmeti ben seve seve yapıyorum ve hep diyorum. Bir bitkiye ulaşamayan arkadaşlar Bauhaus bana yakın, alır gönderirim hiç sorun değil. Özellikle büyük yapı market ve seraların olmadığı kentlerdeki arkadaşlar için yaparım. Urfa'ya sevgilerimle... |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Yeni Üye
|
çok teşekkür ederim.çok iyi olur bahause.başka bardak menekşe soğanı görürseniz haber verirseniz sevinirim. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Yeni Üye
|
canan hanım kargo elime ulaştı çok teşekkür ederim.bir kaç yaprak kırılmış o kadar.sürpriz hediyeler de koymuşsunuz çok incesiniz.hiç bir beklentisi olmadan sadece birilerini mutlu etmek için yaptığınız bu jestiniz insanlığın varlığına olan güvenimi tazeledi.çok sevindirdiniz beni.Allah ta sizi sevindirsin. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-09-2012
|
Bende istiyorum bu çiçekten ama hiç bir yerde satışta olanını bulamıyorum. Sanırım soğanların ekim zamanı şubatmış. Saksılı olarak satış yapan site biliyor musunuz? |
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-09-2012
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-07-2012
|
Suda köklendirdiğim yaprağı iki ay önce diktim. Hala aynı duruyo 15 gün önce meraktan kenarını açıp baktım iki yumru olmuştu. Yaprakta hiç bozulma yok ilerleme de yok. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
Genel olarak Ayşe ve benimkilerde durağan, ben o yüzden balkona çıkardım, kasım sonu gibi nasılsa sulamayı keseceğim diye. Fakat annemin kapalı balkonda duran Gloxiniası gonca yapmış, onunki de ilk geldiğinde bizimki gibi dal yaprak ne varsa çürütmüştü, annemde saksıyı bir kenara atmış ve unutmuş, bir ay sonra falan herhalde tesadüfen görmüş topraktan yaprak çıktığını, ben anlamadım bu bitkiyi.... |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-02-2011
|
Daha önceleri ilgimi çekmeyen bu bitkiyle, sayenizde ilkbaharda soğan olarak tanıştım (önceki sayfalarda fotoğrafları var). Kırmızı olanı yeşerdi, yaprakları büyüdü. Çiçek falan açmadı, kendi kendine eğleniyor. Beyaz olan çok uzun süre sonra, tam ümidimi kesmişken yeşerdi, yaprakları hızla büyüdü. Sonra aynı hızla sarardı kurudu. Soğanı sağlam olduğundan sulamayı kesip saksıyı bir kenara kaldırdım. Sulanmayan bu saksıda bir hafta kadar önce tekrar yeşermeye başladı. Kendisine 'su vereyim mi, vermeyim mi, ne istiyorsun, derdin ne?' diye soruyorum. Gerçekten ne istediğini anlayamıyorum. Artık kendi haline bırakıyorum. Ne yapmak istiyorsa onu yapsın... |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-07-2011
|
Merhabalar hepinize, Benim gloxiniam iki ay önce ben evde olmadığım için kurumuş,ben döndüğümde sulamıştım ve canlanmıştı.Yavaş yavaş gelişiyor derken bu gün baktım ki tomurcuklaniyor.Bu dönem dinlenme dönemi diye biliyordum.Acaba kuruduğu için dinlenme dönemini atlamışmı oldu? Şimdi çiçeklenmesi bir sorun yaratır mı ? |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-03-2012
|
canan hanım elinizde çoğaltılmış var mı bilemedim ama soğan bulma şansınız olur mu oralarda? benim yaşadığım yerde yok da.. |
|
|
|
![]() |
|
|