View Single Post
Eski 20-08-2012, 15:28   #1012
Sûz-i Dilârâ
Ağaç Dostu

Sûz-i Dilârâ's Avatar

Giriş Tarihi: 11-10-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Canan Mesajı Göster
Bu arada başlıkta bulunan Urfa'dan bir arkadaşımız yapraklardan istemişti, köklü yaprağı değil uyanan soğanımı ona göndereceğim, ben yaprağa kaldım
Sevgili Suz-i Dilara kalan yaprağı da sana göndereyim kurtulayım şu beni sevmeyen çiçekten ama rengini bilmiyorum. Sen daha iyi bakarsın.
Ayşe bence sende bir tırtıl taraması yap.
Aşağıdaki menekşemde 38 tomurcuk vardı, günlerce uğraştım toparlanamadı. Bu sabah üzerinde tırtıl gördüm, tırtıl bu kadar zarar verir mi? Etrafa toprağı böyle saçmış.
Yumurtlamış mıdır? Çiçeğimi kurtarmak için neler yapmalıyım?
Bir şey önereceğim sevgili Canan hanım, tırtıl varsa toprağını değiştirin. Bir süre sulayın sonra da suyunu kesip dinlenmeye alın. Balkonun gölge bir yerine bırakın dursun kışa kadar. Kışın tekrar sulamaya başlayın (şubat ayı) bakalım filizlenecek mi?
Bana kalırsa çiçeğinizden vazgeçmeyin derim.

Sevgili Başbahçıvan bana bir ay kadar önce saksılı bardak menekşe gönderdi ancak PTT kargo sayesinde zavallıcık çürümüş, vıcık vıcık halde elime ulaştı. Ben de budadım, toprağını değiştirdim, filizlendi. Eylül başına kadar sulayıp sonra suyunu keseceğim, dinlenmeye alacağım. Kışa kadar taciz etmek yok saksıyı.

Sûz-i Dilârâ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön