agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras)
(https)

Beğeni Düzeni1627Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 06-04-2014, 00:31   #1291
Ağaç Dostu

redbullah's Avatar

Giriş Tarihi: 20-03-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hasarigirl Mesajı Göster
Bugun kipaya gittim ancak bu cicek tohumundan bulamadim..nerden bulabilirim acaba??
Sayın Hasarigirl,ben İzmir-Balçova daki KİPA da olsun,Gaziemirde ki METRO da olsun her zaman görüyorum.Tohum olarak değil,yumru olarak satılıyorlar.Diğer yumrulu çiçeklerin arasında.İki taraftada fiyatları aynıydı.5.95 TL.Demekki Aydın daki KİPA ya gelmiyor.
(Rukiyeözgür hanım,desenize sizin o plastik saksıda tanesi 5.95 ten servet yatıyor.)
Esenlikler diliyorum..

rukiyeözgür beğendi.

Düzenleyen redbullah : 06-04-2014 saat 10:24
redbullah Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-04-2014, 10:41   #1292
Ağaç Dostu

redbullah's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi eceyıldız Mesajı Göster
Bu gün bir deneme daha yaptım afrika menekşesi toprak karışımına biraz tohum ektim bakalım çıkacaklar mı... Az bir tohumum daha kaldı onuda Sayın Redbullah Bey'in talimatları doğrusunda ekeceğim ama bir hafta sonra bekleyeceğim bakalım önce ektiklerim ve bu gün ektimlerimde bir hareket olacak mı....
Sayın Eceyıldız,Siz gerçi biliyorsunuz ama ben yinede yazayım.Ekim toprağınızı kumla karıştırın,derinliği en fazla 5 cm olsun.Ekim kabının ağzı Streç film ile kapanmaya uygun olsun.Tohumlar en üstte,üzerlerinde toprak,kum v.s olmıyacak.Bulunduğu yer aydınlık olup güneş almasın.Sulamayı pet şişede satılan su ile,FISFIS ile yapın.Aşırı olmasın,günlük yapın,yani az ama günlük.Bir hafta üzerine gerdiğiniz streç filmi sulama haricinde açmayın.Hadi bakalım İnşallah bu sefer olur.Bende buradan okuyup üflüyeceğim.
Esenlikler diliyorum..

Name:  hoca-sirin-karikaturu.jpg
Views: 898
Size:  34.3 KB

Düzenleyen redbullah : 12-04-2014 saat 00:02
Eski 06-04-2014, 21:33   #1293
Ağaç Dostu

rukiyeözgür's Avatar

Giriş Tarihi: 29-05-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi redbullah Mesajı Göster
(Rukiyeözgür hanım,desenize sizin o plastik saksıda tanesi 5.95 ten servet yatıyor.)
Esenlikler diliyorum..
Evet afrika menekşelerimi de sayarsak yabana atılamayacak bir servetim var

rukiyeözgür Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-04-2014, 09:59   #1294
Ağaç Dostu

eceyıldız's Avatar

Giriş Tarihi: 29-05-2013
Alıntı:
Sayın Eceyıldız,Siz gerçi biliyorsunuz ama ben yinede yazayım.Ekim toprağınızı kumla karıştırın,derinliği en fazla 5 cm olsun.Ekim kabının ağzı Streç film ile kapanmaya uygun olsun.Tohumlar en üstte,üzerlerinde toprak,kum v.s olmıyacak.Bulunduğu yer aydınlık olup güneş almasın.Sulamayı pet şişede satılan su ile,FISFIS ile yapın.Aşırı olmasın,günlük yapın,yani az ama günlük.Bir hafta üzerine gerdiğiniz streç filmi sulama haricinde açmayın.Hadi bakalım İnşallah bu sefer olur.Bende buradan okuyup üflüyeceğim.
Esenlikler diliyorum...

Eklenti 481057
Ay demekki bu yüzden çıkmadı benim bebişler ben o kısmı yanlış anlamışım. İlk denemede sera kabı şeklinde bir peynir kapı kullanmıştım ilk ektim ve bir daha hiç açmadım yani sulamadım Siz bir hafta dokunmayın diye yazmıştınız ama günlük fısfısla kısmını kaçırmışım.. bu günden sonra hergün fısfıslarım...

eceyıldız Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-04-2014, 10:11   #1295
Ağaç Dostu

eceyıldız's Avatar

Sürprizz,,, geçen günkü yeni denememde bir önceki ektiğim tohumları fısfıslamış tekrar kapatmıştım bilin bakalım şimdi fısfıslama gittiğimde ne gördüm minik minik yeşillikler gloksinya bebişlerim çıkmış galiba

Eski 07-04-2014, 11:15   #1296
Ağaç Dostu

ngr33's Avatar

Giriş Tarihi: 03-04-2013
maşallah sevgili eceyıldız gözün aydin
büyüsünler hayirlisiyla inşallah..
forumda gloxinia patlaması olacak gibi görünüyor..
umarım bir tanede benim kismetime düşer denen edemeyeceğim

eceyıldız beğendi.
ngr33 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-04-2014, 14:47   #1297
Ağaçsever

hasarigirl's Avatar

Giriş Tarihi: 01-04-2012
Alıntı:
Sayın Hasarigirl,ben İzmir-Balçova daki KİPA da olsun,Gaziemirde ki METRO da olsun her zaman görüyorum.Tohum olarak değil,yumru olarak satılıyorlar.Diğer yumrulu çiçeklerin arasında.İki taraftada fiyatları aynıydı.5.95 TL.Demekki Aydın daki KİPA ya gelmiyor.
Esenlikler diliyorum..
Cevabiniz icin tesekkurler sn.redbullah. iki kipa var bu haftada digerine bakayim.
Dun migtosa gittim ordada yok saksida ve tohum olarakda hepsini inceledim fakat yoktu
Diger kipada umudum insallah vardir..
Burada metro yok maalesef..
Esenlikler benden..

hasarigirl Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-04-2014, 07:21   #1298
Ağaç Dostu

SUDEM's Avatar

Giriş Tarihi: 14-05-2013
İşte nazlı bardak menekşemle geldiğim son durum. Rengini gösterdi şükürler olsun.Ancak tam sefasını sürme vaktindeyken açılmak üzere olan bazı tomurcukların tepesinin büzüştüğünü,kuruyacak gibi olduğunu gördüm.. suyuna, ışığına o kadar da dikkat ediyorum oysa..sağlıkla çiçeklenme sürecini tamamlamaları için neler yapabilirim?
Şimdiden teşekkürler.

Name:  SAM_2641.jpg
Views: 1506
Size:  44.2 KB

Name:  SAM_2640.jpg
Views: 997
Size:  34.9 KB

Name:  SAM_2639.jpg
Views: 1111
Size:  46.7 KB

SUDEM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-04-2014, 09:56   #1299
Ağaç Dostu

ngr33's Avatar

Giriş Tarihi: 03-04-2013
sevgili SUDEM gözün aydin..rengi çok tatli tam menekşe rengi..inşallah birsey olmadan açar tüm tomurcuklar..

SUDEM beğendi.
ngr33 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-04-2014, 10:59   #1300
Ağaç Dostu

Aysel Yavuz's Avatar

Giriş Tarihi: 13-06-2012
Herkese merhaba..Benimde bir bardak menekşem var.Annem vermişti ama kışın bütün yapraklarını döktü annem bahara doğru tekrar çıkarır yumrusu var demişti ama hala hiçbir kıpırtı yok yerinide değiştirdim. Acaba ölmüş olabilirmi?Nasıl anlayabilirim..

eceyıldız beğendi.
Aysel Yavuz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-04-2014, 23:41   #1301
Ağaç Dostu

redbullah's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Aysel Yavuz Mesajı Göster
Herkese merhaba..Benimde bir bardak menekşem var.Annem vermişti ama kışın bütün yapraklarını döktü annem bahara doğru tekrar çıkarır yumrusu var demişti ama hala hiçbir kıpırtı yok yerinide değiştirdim. Acaba ölmüş olabilirmi?Nasıl anlayabilirim..
Sayın Aysel Yavuz,yumrunun bulunduğu saksıyı aydınlık ve sıcak bir yere koyun,üstten sulayın.On gün bekleyin.Sürgün verip vermediğini iyi takip edin.Sürgün vermeye başladıysa sulamayı saksının alt tabağından yapmaya devam edin.Şayet herhangi bir sürgün yoksa,saksıyı bir gazete üzerine boşaltın.Yumrunun olması gereken yer üstten 3-4 santim aşağıda ortalarda bir yerdedir.Yumruyu bulduğunuzda inceleyin.Patates kıvamında sert olmalıdır.Yumuşaksa çürümüş demektir.Boşa uğraşmayın.Birde yumru kurumuş olabilir.Saksı sıcak bir yerde kaldıysa olur.Yumrunun bir kısmı çürüdüyse o kısmı kesin,kestiğiniz yere kükürt veya mangal kömür tozu sürün.Yumruyu normal buldunuzsa,bir yerinden küçük filizlenmeler başlamıştır,onları kırmamaya çalışın.Saksınıza yeni çiçek toprağı koyun.Sonra yumrunun üzerinde geçen yıldan kalan yaprak sap kalıntılarını bulun.Veya yumruyu çıkardığınızda üst kısmı aklınızda tutun.Bulamazsanız üst kısmı tesbit için yumrunun daha düz hatta birazda çukurca olan yeri üst kısmıdır.Çünkü yumruyu ters ekerseniz çok zor sürgün verir,ya da hiç vermez,çürür.Yumruyu saksıya orta kısma üstten bir cm.aşağı dikin.sulayın.Fazla değil,ama toprak nemli kalacak şekilde.Sürgünler çıktığındada yukarıda dediğim gibi sulamaya alt tabaktan devam edin.Umarım çiçeğin tekrar canlanır.
Esenlikler dilerim..

eceyıldız beğendi.
Eski 10-04-2014, 07:34   #1302
Ağaç Dostu

Aysel Yavuz's Avatar

Giriş Tarihi: 13-06-2012
Alıntı:
Sayın Aysel Yavuz,yumrunun bulunduğu saksıyı aydınlık ve sıcak bir yere koyun,üstten sulayın.On gün bekleyin.Sürgün verip vermediğini iyi takip edin.Sürgün vermeye başladıysa sulamayı saksının alt tabağından yapmaya devam edin.Şayet herhangi bir sürgün yoksa,saksıyı bir gazete üzerine boşaltın.Yumrunun olması gereken yer üstten 3-4 santim aşağıda ortalarda bir yerdedir.Yumruyu bulduğunuzda inceleyin.Patates kıvamında sert olmalıdır.Yumuşaksa çürümüş demektir.Boşa uğraşmayın.Birde yumru kurumuş olabilir.Saksı sıcak bir yerde kaldıysa olur.Yumrunun bir kısmı çürüdüyse o kısmı kesin,kestiğiniz yere kükürt veya mangal kömür tozu sürün.Yumruyu normal buldunuzsa,bir yerinden küçük filizlenmeler başlamıştır,onları kırmamaya çalışın.Saksınıza yeni çiçek toprağı koyun.Sonra yumrunun üzerinde geçen yıldan kalan yaprak sap kalıntılarını bulun.Veya yumruyu çıkardığınızda üst kısmı aklınızda tutun.Bulamazsanız üst kısmı tesbit için yumrunun daha düz hatta birazda çukurca olan yeri üst kısmıdır.Çünkü yumruyu ters ekerseniz çok zor sürgün verir,ya da hiç vermez,çürür.Yumruyu saksıya orta kısma üstten bir cm.aşağı dikin.sulayın.Fazla değil,ama toprak nemli kalacak şekilde.Sürgünler çıktığındada yukarıda dediğim gibi sulamaya alt tabaktan devam edin.Umarım çiçeğin tekrar canlanır.
Esenlikler dilerim..
çok teşekkürler..akşam eve gittiğimde yumruyu çıkarıp bakıcam..gelişmeleri paylaşırım..inşallah ölmemiştir.

eceyıldız beğendi.
Aysel Yavuz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-04-2014, 07:50   #1303
Ağaç Dostu

SUDEM's Avatar

Sayın Redbullah,
Bana bir öneri sunmamışsınız Bende "çiftçi sabrı yok" diye mahrum mu ettiniz bilgi ve tecrübelerinizden..

eceyıldız beğendi.
Eski 10-04-2014, 13:25   #1304
Ağaç Dostu

redbullah's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SUDEM Mesajı Göster
Sayın Redbullah,
Bana bir öneri sunmamışsınız Bende "çiftçi sabrı yok" diye mahrum mu ettiniz bilgi ve tecrübelerinizden..
Sayın SUDEM,çiçeğiniz gayet güzel.Ne önerebilirimki?Bazı tomurcukların kararmaları fazla sudan olabiliyor.Sulamayı azaltın,bir müddet tabağına biriken suyu dökün.Çiçek coşturan veya bulursanız organik güre verebilirsiniz.Gübreyi çok seviyor.Aynı şekilde bakmaya devam edin.Bu arada rengide çok güzel..
Esenlikler diliyorum..

SUDEM beğendi.
Eski 10-04-2014, 14:01   #1305
Ağaç Dostu

SUDEM's Avatar

zamansız olsa da başardım sanırım..sizin destek ve önerileriniz kıymetli.ya kurursa diye gerçekten fazla sulamış olabilirim bu çiçeklenme döneminde..dikkat ederim..çiçek coşturan gübrem var onuda kullanırım.çiçekler bu boyuttayken sulamayı alttan mı yoksa üstten mi yapmamaı önerirsiniz?

Eski 10-04-2014, 23:37   #1306
Ağaç Dostu

redbullah's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SUDEM Mesajı Göster
zamansız olsa da başardım sanırım..sizin destek ve önerileriniz kıymetli.ya kurursa diye gerçekten fazla sulamış olabilirim bu çiçeklenme döneminde..dikkat ederim..çiçek coşturan gübrem var onuda kullanırım.çiçekler bu boyuttayken sulamayı alttan mı yoksa üstten mi yapmamaı önerirsiniz?
Sayın SUDEM,ben her zaman sulamayı saksı tabağından yaptım.Tabaklardan suyu eksik etmedim.Ancak sizinki gibi tomurcuklarda kararma olduğunda o saksının suyunu azalttım.Suyunu azaltınca sorun kalmıyor.Toprakta çok önemli.Bazı topraklar killi olduğundan suyu içerilerine hapsediyorlar.Siz sulamayı azaltsanız bile yinede saksı toprağı çamur gibi ve çok sulu oluyor.Toprağınızı güzelleştirmek istiyorsanız,içerisine marangoz hızarı tozu,odun satanların testere altına biriken tozlarını karıştırabilirsiniz.Eski olursa daha iyi olur.Birde çam ağacı kepeği olmasın.Yine ormanlık veya kırlık yerlerden,çam ağacının olmadığı kısımlardan,toprağın yüzeyinden alınmış içerisinde ağaç kırıntıları,yaprak çürükleri olan toprak da olabilir.Eski yıpranmış ağaçların bir yanları yırtık veya yanmış olur.Bu oyuklarda zamanla ağaç kurtlarının ağaçtan döktükleri çürük odun parçaları olur.Özellikle zeytin,dut veya söğüt ağaçları.Bu kurt döküntüleride toprağı iyileştirir.Yine çam olmıyacak.Tüm bunları temin edemiyorsanız,dere mili denilen çok ince kum vardır.Bununlada toprağınızı zenginleştirebilirsiniz.Hiç bir şey bulamadınız,günde saksı başına yarım kilo TUZSUZ ayçekirdeğini yiyin,kabuklarını toprakla harmanlayın.Kilo da alsanız önemli değil,Diyetisyene gidersiniz
Esenlikler diliyorum.

Eski 12-04-2014, 07:42   #1307
Ağaç Dostu

eceyıldız's Avatar

Sayın Redbullah hocam, okuyup üflemeniz olumlu sonuç verdi çok şükür... Bebişlerim beni mutlu etti ama daha ne kadar üstü kapalı olacaklar ve ne zamana kadar fısfısla sulamaya devam edeceğim. Daha çok minikler fotolarını çekemiyorum.

Eski 13-04-2014, 00:25   #1308
Ağaç Dostu

redbullah's Avatar

Alıntı:
Sayın Redbullah hocam, okuyup üflemeniz olumlu sonuç verdi çok şükür... Bebişlerim beni mutlu etti ama daha ne kadar üstü kapalı olacaklar ve ne zamana kadar fısfısla sulamaya devam edeceğim. Daha çok minikler fotolarını çekemiyorum.
Gloksinya (bardak menekşesi) – Florist’s Gloxinia | Adan Zye Bitkiler Dünyası

Sayın eceyıldız,yukarıda verdiğim linki tıklarsanız her konuda çok güzel bilgilere ulaşabilirsiniz.Ben bile bilmediğim,ya da yanlış bildiğim pek çok şeyi buradan öğrendim..
Esenlikler diliyorum..

eceyıldız beğendi.
Eski 17-04-2014, 21:45   #1309
Ağaç Dostu

rukiyeözgür's Avatar

Benimki de harika ..Bayılıyorum bayılıyorum çok güzel maşallah İlk gloksinyam..

Eklenen Resimler

Eski 17-04-2014, 21:47   #1310
Ağaç Dostu

rukiyeözgür's Avatar

Bu da bir başka türüm maşallah çok canlı bir renk

Eklenen Resimler

Eski 17-04-2014, 23:09   #1311
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 15-04-2014
cok güzel

rukiyeözgür beğendi.
atilla1106 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-04-2014, 09:43   #1312
Ağaç Dostu

eceyıldız's Avatar

Gloxsinya Bebişleri

Bu bebişler 45 gün önce ekildi ama daha 3 haftalıklar...

Name:  DSC03140.jpg
Views: 843
Size:  59.4 KB

Bu miniklerde 15 günlük...

Name:  DSC03142.jpg
Views: 847
Size:  67.1 KB

Bebişlere gözüm gibi bakıyorum büyümelerini beklemek çok zevkli....

Redbullah hocam. bundan sonrası için önerilerinizi bekliyorum....

Eski 21-04-2014, 01:07   #1313
Ağaç Dostu

redbullah's Avatar

Sayın Eceyıldız,bebişlerin yeteri kadar büyümüşler.Önce artık üzerlerine kapadığın streç veya kapak herneyse onu kaldır.Kabın bir kenarına toprağa bir delik aç,suyu mümkünse bir huni ile yavaşça orada kabın altına yolla.Artık fısfıs yok.Çiçek coşturan ya da gübre gibi şeyleri sakın verme.Suyu fazla koyma,çürütürsün.Toprağin yüzeyi az bişey nemli olacak kadar koy.Tabana koyduğun su zaten hemen yukarıya doğru emilecektir.Kabı aydınlık ama güneş görmeyen bir yere koy.Büyümüş olanlar için en fazla bir saat güneş olabilir.küçükleri güneşe daha koyma.Bu şekilde şu andaki yapraklarından başka esas yaprakları iki üç tane olana kadar beklet.İki-üç yaprak olunca ya viyollere ya da plastik bardaklara iyisinden çiçek toprağı koy.Viyollerin zaten altı delik.Ama bardak olacaksa toprak koymadan önce,bir sigara yak.Onunla taban kenarlarına üç yerinden delik aç.Çiçeklerden en gelişmiş olanları çay kaşığı ile dikkatli bir şekilde kökünü zedelemeden,toprağı ile alarak hazırladığın kaplara her birine bir tane olmak üzere dik.Fidelerin sık dikildiği için bu söküm esnasında bir kısmının telef olması kaçınılmaz.Sen sökeceğin fidenin sağlıklı olarak diğer kaba aktarılmasına odaklan.Sonra içerisinde su bulunan tepsi gibi bir şeyin içine koy.Susuz kalmasın,ama çokta su olmasın.Yine aydınlık bir yere koy.Bir ay sonra,ayda bir sulama suyu ile çiçek coşturan ya da yanmış,organik gübre bulursan toprağının üstüne bir kereye mahsus koy.Çiçek büyüdükçe,saksısını büyülterek değiştir.Bu şekilde kaç tane fide şaşırtırsın sana kalmış.Ama sen şimdi hiç birine kıyamazsın,evi bardakla doldurursun.Olsun komşularına verirsin.Güle güle büyüt..
Esenlikler diliyorum..

Eski 21-04-2014, 07:39   #1314
Ağaç Dostu

eceyıldız's Avatar

Çok teşekkür dederim Sevgili Redbullah, bir sürü gloxsinyam olacak dediğin gibi ben hiç birine kıyamayacağım ev dolup taşacak kimseye de vermeye kıyamayacağım eşim benide gloxsinyalarımı dışarı atacak .... Organik gübre dedidiniz bende yanmış koyun gübresi var o olurmu acaba, bir de güvercin gübresini sulanırıp bitkilerine veriyor bir arkadaşım bana da yollayacak acaba güvercin gübresi ile ilgili fikriniz nedir.
Tekrar çok teşekkür ediyorum...

masallale ve SUDEM beğendi.
Eski 21-04-2014, 11:44   #1315
Ağaç Dostu

redbullah's Avatar

Alıntı:
Çok teşekkür dederim Sevgili Redbullah, bir sürü gloxsinyam olacak dediğin gibi ben hiç birine kıyamayacağım ev dolup taşacak kimseye de vermeye kıyamayacağım eşim benide gloxsinyalarımı dışarı atacak .... Organik gübre dedidiniz bende yanmış koyun gübresi var o olurmu acaba, bir de güvercin gübresini sulanırıp bitkilerine veriyor bir arkadaşım bana da yollayacak acaba güvercin gübresi ile ilgili fikriniz nedir.
Tekrar çok teşekkür ediyorum...
En az bir yıllık koyun gübresi olabilir.Ama bardağa diktikten sonra bir ay kadar bekle,ondan sonra koy,büyüdüklerinde azda olsa zaman zaman gübrele.Organik gübre iyide,bazen hastalık,mantar da taşıyor.Çiçek coşturanın iyi tarafı,sert değil,hastalık v.s riskide yok.Fakat Güvercin,tavuk v.s kanatlı gübresi ağaçlar için iyi,çiçeklere ağır gelir.Hele ki seninkiler gibi daha henüz narin olan bitkileri yakar.Şimdilik gübre yok.Bir ay bekle,kanatlı gübresi hiç yok.Güle güle büyüt..
Esenlikler diliyorum..

eceyıldız beğendi.
Eski 21-04-2014, 14:32   #1316
Ağaç Dostu

SUDEM's Avatar

Name:  1.jpg
Views: 1168
Size:  28.9 KB

Name:  2.jpg
Views: 1219
Size:  70.1 KB

Eski 22-04-2014, 06:29   #1317
Ağaç Dostu

eceyıldız's Avatar

Alıntı:
En az bir yıllık koyun gübresi olabilir.Ama bardağa diktikten sonra bir ay kadar bekle,ondan sonra koy,büyüdüklerinde azda olsa zaman zaman gübrele.Organik gübre iyide,bazen hastalık,mantar da taşıyor.Çiçek coşturanın iyi tarafı,sert değil,hastalık v.s riskide yok.Fakat Güvercin,tavuk v.s kanatlı gübresi ağaçlar için iyi,çiçeklere ağır gelir.Hele ki seninkiler gibi daha henüz narin olan bitkileri yakar.Şimdilik gübre yok.Bir ay bekle,kanatlı gübresi hiç yok.Güle güle büyüt..
Esenlikler diliyorum..
Çok teşekkür ederim hocam iyiki üflemişsiniz şu minik seramı yoksa çıkmayacaktı tohumlar tavsiyelerinize harfiyyen uyacağım koyun gübresi bayağı yanmış eski yani bebişleri asıl saksılarına alınca kullanırım. Şaşırtma bardaklarına aldığımda çiçek çoşturan takviyesi yaparım uygundur değil mi...
Tekrar teşekkürler mutluluklar sizin olsun iyi günler....

Eski 07-05-2014, 09:19   #1318
Yeni Üye

ALODA's Avatar

Giriş Tarihi: 08-08-2012
Exclamation Gloksinyalarım

Bunlar benim 3 yıldır birbirinden üreterek devam ettirdiğim gloksinyalarım. Bu sene biraz fazla uzadılar ama
Name:  IMG_3181.jpg
Views: 860
Size:  66.3 KB
Name:  IMG_3184.jpg
Views: 941
Size:  54.5 KB
Bu da diğeri...
Name:  IMG_3183.jpg
Views: 788
Size:  39.5 KB

ALODA Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-05-2014, 09:47   #1319
Yeni Üye

ALODA's Avatar

Giriş Tarihi: 08-08-2012
Lightbulb

Name:  IMG_3226.jpg
Views: 910
Size:  60.0 KB
Name:  IMG_3225.jpg
Views: 815
Size:  68.9 KB

ALODA Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-05-2014, 14:58   #1320
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 14-03-2012
Sayın rukiyeözgür maaşallah 41 kere çiçekler harika gözüküyor. Benekli olandan sizin için de mümkünse yaprak gönderme ihtimaliniz olabilir mi? Bende şu an köklenmek üzere çok sayıda yaprak var. Kendi çiçeklerimden çoğaltıyorum. Ancak benekli yok. Gönderirseniz çok makbule geçer.

eceyıldız beğendi.
cherry Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:55.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025