Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SUDEM
zamansız olsa da başardım sanırım..sizin destek ve önerileriniz kıymetli.ya kurursa diye gerçekten fazla sulamış olabilirim bu çiçeklenme döneminde..dikkat ederim..çiçek coşturan gübrem var onuda kullanırım.çiçekler bu boyuttayken sulamayı alttan mı yoksa üstten mi yapmamaı önerirsiniz?
|
Sayın SUDEM,ben her zaman sulamayı saksı tabağından yaptım.Tabaklardan suyu eksik etmedim.Ancak sizinki gibi tomurcuklarda kararma olduğunda o saksının suyunu azalttım.Suyunu azaltınca sorun kalmıyor.Toprakta çok önemli.Bazı topraklar killi olduğundan suyu içerilerine hapsediyorlar.Siz sulamayı azaltsanız bile yinede saksı toprağı çamur gibi ve çok sulu oluyor.Toprağınızı güzelleştirmek istiyorsanız,içerisine marangoz hızarı tozu,odun satanların testere altına biriken tozlarını karıştırabilirsiniz.Eski olursa daha iyi olur.Birde çam ağacı kepeği olmasın.Yine ormanlık veya kırlık yerlerden,çam ağacının olmadığı kısımlardan,toprağın yüzeyinden alınmış içerisinde ağaç kırıntıları,yaprak çürükleri olan toprak da olabilir.Eski yıpranmış ağaçların bir yanları yırtık veya yanmış olur.Bu oyuklarda zamanla ağaç kurtlarının ağaçtan döktükleri çürük odun parçaları olur.Özellikle zeytin,dut veya söğüt ağaçları.Bu kurt döküntüleride toprağı iyileştirir.Yine çam olmıyacak.Tüm bunları temin edemiyorsanız,dere mili denilen çok ince kum vardır.Bununlada toprağınızı zenginleştirebilirsiniz.Hiç bir şey bulamadınız,günde saksı başına yarım kilo TUZSUZ ayçekirdeğini yiyin,kabuklarını toprakla harmanlayın.Kilo da alsanız önemli değil,Diyetisyene gidersiniz

Esenlikler diliyorum.