![]() |
|
![]() |
#931 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-07-2011
|
Yumrular satışa çıktı demek. Kızlar benimkileri beklersek ömürümüz yetmeyecek... Ben de istanbula dönünce alıp yollayayım size. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#932 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Bekleriz. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#933 |
Ağaç Dostu
|
Sevim4 sabrın sonu selamet malum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#934 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-02-2011
|
Bütün sevdiklerimde Gloxinia var, bunda da bir keramet vardır dedim ve aldım.Anlayacağınız tamamen sizlerin dolduruşuna geldim ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#935 |
Ağaç Dostu
|
Kızlar bugün bahouse ve metro'da yumru baktım. Gelmişler ama yumrular çoook küçüktü nerdeyse cevizin yarısı kadar. Hiç güven vermedi, benim ektiklerim yaklaşık irice bir ceviz büyüklüğündeydi. Bir de Koçtaşa'a bakayım. Ona göre alacağım. Hiç katmerli yoktu yalnız. Beyaz, kırmızı beyaz ve mor var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#936 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-02-2011
|
Sevgili emily14 Ben Metro'dan dün aldım. Yalnız fotoğaftaki 2 tür vardı. Yumrular fotoğrafların sağ alt köşelerinde. Normal büyüklüğünü bilmediğimden,hiç düşünmeden almıştım. Bunların büyüklüğü nasıl? Gerçi olan oldu artık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#937 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili gçakar, ben geçen sene yaklaşık 6 adet bu boyutttaki yumruyu ektiğimde maalesef çürümüşlerdi. Aynı koşullarda yaza yakın bir seradan denk gelip aldığım yumrular, bunlardan oldukça iri ve çimlenme başlamış şeklinde aldığım yumruların hepsinden sonuç aldım. Gerçi markalar farklıydı, muhtemelen sadece boyut değil üretici de etkili olmuştur. Önerim, oldukça geçirgen bir toprak hazırlayıp, yumruları çok derin olamayacak şekilde ekmeniz. Çok çabuk çürüyorlar çok sulamayın nemli kalmalarını sağlayın. Sıkça gözlemleyip, üzerinde küflenme pamukçuklanma olup olamadığına dikkat edin. Umarım sonuç başarılı olur. Gelişmeleri bekliyoruz. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#939 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2011
|
Geçen sene aldığım katmerli mor bardak menekşem şu günlerde öyle keyifli ki üzeri çiçek ve tomurcuk dolu , nazar değer diye tomurcuklarını saymadım bile. Ama kendisi çok cimri çıktı diğer renkleri yapraktan çok kolay üretebiliyorum, mor olanı ne yaparsam yapayım banamısın demiyor, güzeliz ya kendini naza çekiyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#940 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-03-2011
|
Gloxinia namın yükü çok ağır her taraf tomurcuk doldu rengide sanırım beyaz. Tek yapraktan taaa buralara gelmek çok mutluluk verici ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#941 |
Ağaç Dostu
|
Toprağında solucan, yaprağında minik böcekler ve vitamin eksikliği bulunan ve bu sebeplerden yoğun bakıma aldığım bardak menekşemin son durumu. Bu haldeydi.http://www.agaclar.net/forum/926971-post911.htm Bütün yaprak, dal ne varsa budamış ve saksı toprağını komple değiştirmiştim. Şimdi yeni sürgünlerimizle yolumuza devam ediyoruz. Bu arada kestiğim yaprakları atmadım, köklendirdim ve şimdi onları da pet bardaklara aldım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#942 |
Ağaçsever
|
Sûz-i Dilârâ arkadaşım bizde böyle küçücük yapraklarla yola çıktık veee şimdi buradayız sanada kısmet olur bu güzellikler dilerim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#943 |
Ağaç Dostu
|
Çok güzel bir pembesi varmış çiçeğinizin sofistike. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#944 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-04-2012
|
bende hatırlıyorum annemin vardı.bu resimlere de bayıldım.yaşadığım şehirde fazla büyük market yok.on line alaabileceğim bir yer yok mu?zen garden sitesinde stokta yok. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#945 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-04-2012
|
allahım gözlerimi alamıyorum.yeni üye oldum.öğrenecek çok şeyim var.bayıldım çiçeklere.urfada bu çiçekten görmedim malesef. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#946 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-03-2011
|
valla ben 2yıldır arıyorum, arkadaşlarda saolsunlar yardımcı oluyorlar ama bende bulamıyorum, sayın sbl80 siz daha eni görmüşsünüz. sevgili emily14 ve suzi_dilara arayışlarım hala sürüyor saolsun özlemcimde benm için arayışta ama bulamıyorum lütfen arkadaşlar umudumu yitirmedim beklemedeyim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#947 |
Ağaç Dostu
|
Gülsen Hanım ben sizin için mor-beyaz iki katlı gloksinya yaprağı diktim şu anda köklendi, toparlanır, filiz ve yumru oluşturabilirse size göndereceğim. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#948 |
Ağaçsever
|
Mayıs aylarının ortasında buradaki çiçekçilere geliyor ama size ulaştırana kadar kırlıp dökülür gelebilsede göndersem ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#949 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-03-2011
|
![]() Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#950 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2011
|
Arkadaşlar benim gloksinyalarımın tam göbek kısmı yanık gibi oldu çiçeği yok henüz çokta güzel büyüyordu neden oldu bir bilen varmı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#951 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#952 |
Ağaç Dostu
|
Ben de bu sene bu haftayı dört gözle bekledim.Geçen hafta serada henüz tomurcukta çiçekleri gördüm,daha piyasaya sürmemişledi.Bu hafta çalıştığımdan dolayı Cumartesi günü pazara öğleden sonra çıktım.2 tane kalmıştı.Benimkiler de tomurcuktaydı.Ne renk olduklarını bilmeden aldım.Fakat ilk kez bu sene bahara gloksinyasız girdim.Tomurcuklar büyüdü.Renginden biri pembe,biri kırmızı olacak gibi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#954 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-05-2008
|
Arkadaşlar bende uzun süredir özellikle katmerli olanından arıyorum ama maalesef buralarda bulamadım.Benimde bu güzellere kavuşmam için yardımcı olabilirmisiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#959 |
Ağaç Dostu
|
Forumda hep okuyordum ama nihayet canlı olarak bugün gördüm gloxiniayı çiçekçide. ![]() Ne kadar albenili bir çiçekmiş. Kocaman yaprak ve çiçekleri varmış meğerse. Hayran oldum. Mor ve kırmızı renkleri vardı. Çiçekçiye bunun adı ne dedim: Hanım kadehi dedi. ![]() Bir tane aldım tabi.Eve getirirken 2 yaprağını kırmışım. Açmış olanlardan değil de tomurcuklu aldım gerçek rengi süpriz olsun bakalım... ![]() Düzenleyen sakdag : 27-05-2012 saat 15:24 Neden: fotoğraf ilavesi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#960 |
Ağaç Dostu
|
Haftasonu 4 ayrı renkte 5 tane bardak menekşe aldım.Resimleri bahçe sayfamda. http://www.agaclar.net/forum/uyeleri...htm#post974654 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|