![]() |
|
![]() |
#871 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-07-2011
|
teşekkür ederim, hele bi buyusunler sadece fotolarını değil yumrularını da paylaşırım. bir oneri yetişkin yerine yumrudan yetiştirin daha dayanıklı oluyorlar, örneğin yetişkinlerin yaprakları bile zor çilleniyor ve saksıda çok çabuk çürüyebiliyorlar ama yumrudan yetişenler kırılan her yerden ek tutuyor, ya bitki gelişimi devam ediyor ya yumru veriyor ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#872 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-11-2011
|
Her hafta marketleri didik didik edip bardak menekşesi arayacak artık gözlerim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#874 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bahara ne kaldıki ![]() zaman dediğimiz şey göz açıp kapayıncaya kadar çok çabuk geçiyor. inşallah bu bitkiyi bekleyen bütün arkadaşlarımız (ben de dahil) sahip oluruz Düzenleyen Manolya_ : 29-12-2011 saat 11:40 Neden: düzeltme |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#875 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-03-2011
|
emily14
[QUOTE=emily14;845853]Sevgili Periş ve Gülsen, kendilerini yapraktan yetistirmeyi deniyorum su an ama çimlenme olunca nasıl yollayabilirim bilemedim çok narinler, şu dönem soğanları için biraz sakıncalı bir donem mevsimi geldğinde size soğan alıp yollayabilirim kargoyla sanırım problem olmaz cunku bu siteden arkadaslar bu şekilde paylaşım yapıyorlar[/Q |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#876 |
Ağaç Dostu
|
sevgili emily 14 şimdiden çok teşekkür ettim inanın çok mutlu oldum. sizlerinde benden istediğiniz çiçek varsa bende olanlardan arkadaşlarla paylaşmak isterim. sevgilerimle |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#877 |
Ağaç Dostu
|
çiçekler paylaştıkça güzeldir
sevgili periş kesinlikle sana katılıyorum, yalnız çiçekler değil güzelliklerin çoğu paylaştıkça dahada güzel oluyor dünyamız |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#878 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#879 |
Ağaç Dostu
|
Tek gloxinia patatesim ![]() ![]() Bu sene patates erken uyandı, geçen yıl şubat ortasında uyanmıştı, hem de geçen sene kış daha yumuşak geçtiği halde. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#880 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#882 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
bizim patateslerden son durum ![]() bu arada yazılara bakıyorum eskiden soğan demişim, acemilik hat safada ![]() neyse, iki gun önce bizimkilerden birini ektiğim yeri unutmuşum ![]() havalandırmak için deştim biraz aaaaa bi baktım ceviz büyüklüğüne gelmiş biri... ama bi şirin bir şirin sormayın... Kısmetse galiba bu bahar emelimize kavuşacağız... Heee bu arada bir tanesi yumru büyütmeden, direk yaprak verdi ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#883 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Sevgili emily14,resim ekleyinde bizde görelim şu şirini. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#885 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-04-2011
|
Ben de merak ettim.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#886 |
Ağaç Dostu
|
Ay panikle hemen geri gömdüm toprağa. Ama çimleneni çeker paylaşırım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#888 |
Ağaç Dostu
|
aynen emily14bende her renginden rica ediyorum mümkünse sabırsızlıkla bekliyoruz bütün gloksinya severler olarak, hepsi sağlıkla büyüsün inşallah bu güzellikleri paylaşalım, bendekiler büyürse söz arkadaşlar isteyenlerle paylaşıcam |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#889 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#890 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Benide unutmayın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#892 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar yaprağı ekip sera ortamı yapın... Yaprak çürüsede kökünde hemen yumru olusuyor. Sadece dikkatli sulamak gerek.... Toprak üstünde yaprak sap belirtisi kalmasa bile sakın vazgeçmeyin... Çünkü yumrusu ölmüyor... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#893 |
Ağaç Dostu
|
büyük bir zevkle ve sabırla beklemekteyim sevgili Süz-i Dilara şimdiden çok teşekkür ediyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#894 |
Ağaç Dostu
|
teşekkürler sevgili özlem bu bilgilere ihtiyacımız var. Üretme yönteminde deneyimli arkadaşların bilgilerini bizimle paylaşması bana ve diğer arkadaşlarıma büyük faydaları oluyor tekrar teşekkürler benimde gloksinyam olursa bu bilgilerinizden faydalanıcam sevgiyle kalın |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#895 |
Ağaç Dostu
|
Ben yaprakları nasıl ektiğime dair bir fotoğraf paylaşmıştım. Fırsat bulunca bir bakayım buraya link eklerim. Tek yapraktan (kocaman yaprakları var malum) yaklaşık 4 şerit çıkıyor. Özellikle Orta şeritlerin damara denk gelen her noktasından 1 veya 2 yumru büyüyor. Yaprağı şerit halinde kesmeden tek yaprak dikmek isterseniz iş biraz daha riskli (bissürü denediğim için kayıpları biliyorum) hem yaprak kendini taşıyamadığı için besini tüm yaprağa yaydığı için yumru da az besleniyor. Bir de ben tek yaprak ta en yüksek verimi, ekmeden önce suda köklendirerek aldım. 1 hafta gibi kısa bir sürede kıl gibi tüylü tüylü kökler çıkıyor. DİKKAT!! bu yolu seçerseniz, yaprağın yine çürümemesi için bardaktaki suyu 2-3 günde bir değiştirmeniz ama her gün hafif hafif çalkalayarak hareket ettirmiz gerekiyor. Sanıyorum suda çözünmüş oksijen seviyesi sağlığı için önemli. Yumrular yeter mi acabaya gelince ??? Hele bi büyüsünler, bir şekilde yetecektir.... ![]() Ben 2 kişiye gönderirim, o iki kişi ve ben bir sonraki sene 8 kişiye yollarız... sonraki sene onlar 30 kişiye..... bu böyle devam eder ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#896 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() Sanıyorum olay yumruyu büyütmekte, sonrası daha kolay ve çabuk olacak gibi... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#897 |
Ağaç Dostu
|
Yine ben ![]() Bardak menekşeleri söz konusu olunca böyle ![]() Benim bücürlerin fotoğrafını çekebildim. Oldukça zor oldu ama umuyorum seçilebilir. Şansımıza aynı yaprakta hem çimlenmeyi hem yumruyu göreceksiniz ... Mavi halka içindeki çatlak patatesi görüyor musunuz? Şirin şeeeyyy... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#898 |
Ağaç Dostu
|
A a a a emelcim yine harikalar yaratmışsın, ellerine sağlık ne hoş olmuş bu bebişler. Aman iyi bak bu minik bebeklere. Beni unutma sakın. Biliyorsun bardak menekşemi oğlum fazla su vererek öldürmüştü ben tatildeyken ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#899 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Bir çiçeğe bakamadın demek ... ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#900 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2011
|
Selamlar, Geçen sene ektiğim bardak menekşe yumruları çok çılız bir şekilde büyümüşlerdi, hatta boyları çok uzadı diye tepelerinden kırıp yeniden ekmiştim, bugün kontrol ettim ektiğim dallar ve yapraklar yumru yapmış, ama dallar çok cılız. Sormak istediğim şu, o cılız dalları tam yumrunun dibinden kırıp, yumruyu iyi bir toprağa yeniden eksem yumru yeniden sağlıklı filiz verirmi? hemde kırdığım dallardan yeni bitkilerde elde etmiş olurum. Ya da sağlıklı gelişmeleri için,sadece yumrulu dalları söküp toprağını değiştirsem yeterli olurmu? Yardımcı olursanız çok sevinirim. Sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|