agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Topraksız Tarım > Evde Topraksız Tarım Uygulamaları
(https)




Beğeni Düzeni71Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 15-04-2009, 00:12   #11
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-07-2007
Şehir: iSTANBUL
Mesajlar: 1,688
Sayın indomie,Öncelikle hayırlıolsun. Biberleriniz gerçekten güzel görünüyorlar. Böylece topraksız tarım ordusuna katılmış oldunuz .çalışmalarınızda başarılar dilerim.
Öncelikle şurayı düzeltelim. 20 litre suya 20 cc A 20 cc B stok eriyiklerinden koyduğunuzu yazıyorsunuz. Oysa size yolladığım eriyiğin toplamı 1000 litre içindi. Yani 1 litreye 10 cc 20 litreye 200 cc koymanız gerekiyordu bir yanlışlık olmuş önce onu düzeltmelisiniz.
Size yolladığım ölçü tüpü 50 cc / 5 litre içindi. Kullanma suyunuzun PH ı biraz yüksek. Ölçtüğünüz PH değeri daha önce kullanılmış perlitten kaynaklanıyor gözüküyor.. Ancak ikinci defa hazırladığınız eriyiğin EC ve pH değerlerini 1,4 ve 7,3 olarak olçmüşsünüz EC nin düşük PH ın yüksek olması ölçü yanlışlığından kaynaklanıyor.Ancak kullanma suyunuzun EC değerinide ölçmekte fayda var.
Ph ve EC ayarları besin eriyiği hazırlandıktan sonra kontrol edilir. EC değeri istediğimizden düşükse bir miktar daha A-B stoklarından konur. Yüksekse su ilave edilir. Eğer hazır besin kullanıyorsak tavsiye edilen değerlere dikkat edilir. PH ayarına gelince mutlaka seyreltik asitler kullanılmalıdır nekadar seyreltik olursa ayarlamadaki riziko okadar azalır.Asit olarak genelde sülfirik veya nitrik asit kullanılır.

Kudret Tezel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:45.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026