Sayın indomie, yaptığınız işlem tamamen doğrudur ancak suyunuzun doğal EC değeri çok yüksek. Kullanmış olduğunuz su 3. sınıfa giriyor. birinci sınıf sular EC si 0-0,5 ms/ cm arası , 2, sınıf sular ın EC si 0,5-1,0 ms / cm 3, sınıf sularda daha yüksek EC li sular . Bu eriyikler kullanma suyunun EC si 1, sınıf sulara göre hazırlanmıştır. Size şöyle bir şey önere bilirim. Kullanma suyunuzda EC yi yükselten kalsiyum ve Magnezyum iyonlarıdır. Şunu denemek faydalı olabilir . Hazırlayacağınız eriyiğe sadece A stokundak koymak ( 50 cc / 5 litre ) ve PH ve EC değerlerini ölçtükten sonra B stokundan 10-veya 15 cc koyarak değerleri ölçmek. Bu deneyi yaparda bilgilendirirseniz memnun oluruz tabii en önemlisi bitkilerimizide kontrol etmek. Amatörlük zor iştir fazlaca imkanlarımız olmadığı için deneme yanılma ile bazı olyları çözebiliriz. Gönül isterdiki suyumuzu tahlil ettirebilelim ve bu neticeye göre daha bilinçli hareket edebilelim.
Şunu hatırlatmaktada fayda var. Domates yüksek EC ye dayanıklı bitkidir. 3,05 ms/cm lik bir ec değerinin anormal yüksek olduğuda söylenemez. En iyisi bitkileri birkaçgün gözlemek, gelişmeyi kontrol etmek. Paylaşımlarınız ,vereceğiniz bilgiler besin eriyiklerinin kullanılması konusunda ışık tutacaktır.
|