View Single Post
Eski 15-04-2009, 00:35   #92
indomie
Ağaç Dostu

indomie's Avatar

Giriş Tarihi: 08-02-2009
Yanlış oran

Teşekkürler Sayın Tezel,

Ahanda rezil olduk mu şimdi... Derslere katılmadan dışarıdan gırgır geçerek izleyenlerin sonu benim gibi hüsrandır tabii.

Hata I: Nereden aklıma takıldı ise 1/100 oranına göre 50 litre suya 50 cc eriyik koymamız gerekiyor hesabıyla 20 litre suya gönderdiğiniz ölçü tüpünün 2/5'i kadar (A), yine 2/5'i kadar (B) eriyiği koymuştum.

Desenize ben iki gündür biber fidelerini neredeyse su ile besliyorum .

Hata II: EC ölçerken pistonun alt hizasına bakıyordum. Bundan sonra pistonun ortasındaki çizgi (Çukur) hizasına bakarım.

İlk yaptığım ve biber fidelerini beslediğim eriyiğin PH değerini ölçememiştim, zira elimde PH ölçer yoktu. Dün TARTES'e gidip PH ölçer aldım ve Murat bey kalibre etti. Fideleri besledikten sonra eriyik alttaki kovaya akıyor. Bu sabah işte kovadaki bu besin eriyiğinin PH'sini ölçtüm 8.3 çıkmıştı. Şimdi kovanın içinde kalan eriyik miktarını bilmiyorum ve daha önce kullanılmış olan perlite bulaşan bu eriyiği kullanmak istemiyorum. Bununla limon ağaçlarımı sularım.

Sonradan hazırladığım 5 cc (A), 5 cc (B) eriyiği koyarak hazırladığım beş litrelik besin eriyiğini hiç kullanmadım. Ayri bir su poşetinde duruyor. Sabah olunca 45 cc (A) ve 45 cc (B) eriyiği ilave ettikten sonra ölçüm yapar sizi de bilgilendiririm.

Kullandığım artezyen suyunun değerleri ise EC 0.60, PH 7.4 çıkmıştı. Sabah tekrar ölçüm yaparım.

Selam ve saygılarımla.

Düzenleyen indomie : 13-06-2009 saat 01:37 Neden: imla hatası
indomie Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön