agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Etobur Bitkiler
(https)

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 10-03-2007, 17:32   #91
Ağaç Dostu

dortyuz's Avatar

Giriş Tarihi: 10-10-2006
şahane bir sonuç, tebrik ederim

kopyalayıp yapıştıracağınıza deneyimlerden ders almayı deneseniz bir de...

dortyuz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-03-2007, 18:23   #92
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 11-01-2007
Galeri: 6
öff herkes ne çok biliyo bu forumda.foruma ne lüzum var o zaman bence kapatalım etobur bitkiler bölümünü herkes aydınlanmış işte baksanıza!

batukhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-03-2007, 21:34   #93
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-04-2006
Galeri: 25
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dortyuz Mesajı Göster
şahane bir sonuç, tebrik ederim

kopyalayıp yapıştıracağınıza deneyimlerden ders almayı deneseniz bir de...

evet sayın praecox gibi tecrübeli kişilerin tecrübelerini kopyalayıp yapıştıracağım...Ve bunlardan ders alacağım...

bilgisini saklayıp bunu marifetmiş gibi yazanlarla da karşılıklı yazışmaya devam edeceğim

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-03-2007, 21:54   #94
Ağaç Dostu

avukatkemal's Avatar

Giriş Tarihi: 28-11-2006
arkadaşlar ne gerek var gerginleşmeye sorun yok aslında ortada

avukatkemal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-03-2007, 21:57   #95
Ağaç Dostu

saydemir's Avatar

Giriş Tarihi: 12-01-2007
Galeri: 10
Arkadaşlar kişisel kızgınlıklarımızı foruma yansıtmasak türkiyenin tek etobur bitkiler forumunun devamı için çok daha sağlıklı olucak. Çünkü bu satırlardan öğreneceğimiz daha çok şeyler var.

saydemir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-03-2007, 22:13   #96
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

memet's Avatar

Giriş Tarihi: 18-02-2006
Galeri: 11
Biliyorsunuz burası üyelerin gönüllü katılımı olan bir forum kimse illede bir şey öğretme zorunluluğu olmadığı halde aktarıyor bildiklerini.
Bu herkesin kendi payına öğrenme zorunluluğunu kaldırmıyor ortadan.
Etoburlar ve orkideler gibi zor bulunan ve zor yetişen( zor yetişen bile biraz hafif kalmış olabilir) türlerde Praecox'un sürekli uyarmasında çok haklı bir yan var..
baştan başa gelecekler konusunu hatırlatıyor.
Şahsen bugüne kadar ne onun ne de forumdaki başkalarının bildiklerini kendine saklama gibi bir davranışı olduğunu hiç görmedim.
Her seferinde ısrarla tekrar tekrar bildiklerini aktarması ise hep olan, bu kadar sabrı nasıl gösterdiği de takdire değer doğrusu.

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-03-2007, 22:21   #97
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

memet's Avatar

Giriş Tarihi: 18-02-2006
Galeri: 11
Bir selluka örneği vereyim. Tohumları buldum forumda yeterince bilgi var, hepsini uyguladım. Arkadaşlardan birine tohum verip neler yapması gerektiğini anlattım. Onun tohumları çimlendi benimkiler çimlenmedi.

"bilgisini saklayıp bunu marifetmiş gibi yazanlarla da karşılıklı yazışmaya devam edeceğim" bu söylemin forumda çok iyi durmadığını düşünüyorum.

Bildiğini paylaşmak isteyen olacağı gibi, aktarmak istememesi de son derece doğal..Dediğim gibi gönüllü bir katılım var hepimizde ve kimseye neden söylemiyorsun diyemeyiz.

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-03-2007, 22:22   #98
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi avukatkemal Mesajı Göster
arkadaşlar ne gerek var gerginleşmeye sorun yok aslında ortada
yok dostum ne gerginleşmesi???

burda biz bize 3-5 kişiyiz...biz atışmıcaz da kim atışacak?

Daha dortyuz arkadaşdan roridula alacağım var...kızdırırmıyım onu ben

.

Eski 10-03-2007, 22:35   #99
Kaybettik...

praecox's Avatar

Giriş Tarihi: 12-06-2006
Galeri: 21
Yine bir polemiğin içinde güme gitmemek adına susma hakkımı kullanmak istiyordum ancak burda bir şeyleri bilip yazmak başka bir şey, deneyimlerini paylaşmak daha başka bir şey.

Gerçek olan şu ki (ben dahil) bu forumde highland nepenthesler konusunda başarılı deneyimler paylaşacak kimselerin olmayışıdır. Gerçi bazılarımız bu duruma bir adım uzakda iken bazılarımız henüz ilk adımını dahi atamamıştır.

Bitkileri yemek tarifi misali bir reçete ile bakmak bir yere kadar ancak bazı arazlarını zamanında farkedip müdahale edebilmek ise tamamen deneyim demek.

Nasıl ki bir işin ustalığı deneyim uzun veya kısa bir tür çıraklık veya staj evresini geçirmek demekse burda da da önce bir kolay nitelendireceğimiz nepenthesi bakarken kurutmamız gerek bunu yaşamak gerek...

Bir şeyi bildiğinizi bilginizin farkında olmamız bu pratisyenlik sürecinde bazı problemlerle yüzleşmek ile olur.
Sonuçta burda kimse bildiklerini paylaşmak zorunda değil... Kaldı ki burda önemli olan ordan burdan okuduğumuz bilgilerin buraya yığıp bilgi kargaşası kirliliği yaratmak değil, belki bire bir yaşanmış doğru veya yanlış deneyimlerin paylaşılması ... ki bunu burda kimse kasten bu bilgisini kendine sakladığına dair bir kanaat oluşmadı ...
Ancak burda bu forumda bir nephentes rajah nın bakımını kolay olduğunu söyleyenin hindistan dağlarında yaşıyan bir üye olabileceğini varsayabiliriz.

Dediğim gibi sabahları zaman zaman mevsimine göre ısıtmalı akşamları ise nemli bir ayazı simule etmek için nebulizatörlerle soğutan buzdolabı, bir pastacı vitrini misali teknik bir donanım bazen ciddende olmazsa olmazlar arasında..

praecox Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-03-2007, 23:36   #100
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi praecox Mesajı Göster
Dediğim gibi sabahları zaman zaman mevsimine göre ısıtmalı akşamları ise nemli bir ayazı simule etmek için nebulizatörlerle soğutan buzdolabı, bir pastacı vitrini misali teknik bir donanım bazen ciddende olmazsa olmazlar arasında..

sayın praecox
Türkiye de bu işi yapacak sizden başka kişi de yok...

Eski 11-03-2007, 00:19   #101
agaclar.net

malina's Avatar

Giriş Tarihi: 03-04-2004
Galeri: 88
Aynı konu ikinci kez tartışılıyor.

Denizakvaryumu şöyle düşünüyor:
Alıntı:
Tüm tecrübelere ve anlatılanlara rağmen bitki ölüyorsa; ya anlatılmayan bir şeyler vardır ya da taktiri ilahidir...
Oysa onun dışında herkes, üçüncü seçeneğin önemine dikkat çekiyor; yani eksik anlatım ve "öldü ne yapalım, başımız sağolsun" söylemi dışında, bitkiye bakanın tecrübesinin önemine...

Sanırım artık o da bunu kabul ediyor. Etmiyorsa kendisiyle çelişecek...

Sadece okuyarak öğreniliyorsa, onun da bu gerçeği öğrenmiş olması gerek. Çünkü yeterince yazıldı

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-03-2007, 00:36   #102
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu Mesajı Göster
...yeterki öğrenme ve uygulama kabiliyeti ile anlama yeteneğimiz olsun ,****** öğretenin de öğretme yeteneği...

.

size katılıyorum malina

.

Eski 11-03-2007, 02:12   #103
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 11-01-2007
Galeri: 6
magazin köşesi gibi oldu yahu bu ne herkes birbirine bişiler söylemekte. nepenthes rajah falan bahane bence.bitkiyle tacrübe ile ilgisi yok olayın. burada kişisel sorunlar var. artık kimden kaynaklandığını söylemeyeceğim.

sn preacox iyi bir arkadaşım olduğu için biliyorum onun bu konularda ne kadar çok tecrübesi olduğunu artık orkidelerde benle yarışabilir mi bilmiyorum ama). şak bir yana. ben şöyle düşünüyorum bilgilerimi paylaşmaya çalışıyorum ben de çok katılımım olmasa da. çünkü ciddi bir zaman gerekiyor okuyup anlayıp cevap vermek.

bana kalırsa sn preacox gibi büyük bilgi birikimi olan ve yardım etmeye bu kadar açık bir arkadaşımıza burada gerekli saygı gösterilmeli. tavsiyelerine karşı çıkılmamalı. kendisi etobur bitkiler konusunda bir numaradır. kendisinin bu durumlardan sıkıldığını hissediyorum. o ayrılırsa bence herkes süpermarket nepenthes i bakar onlarda bi kaç ay sonra kapan üretmezler. etobur bitki olayımız da burada kalır

burası kişisel sorun yaratılacak bir yer olmamalı. bence herkes birbirine yeterince saygı gösterirse hiç bir sorun kalmyacaktır. bunlar önemli konular bence. herkes gül bakımı ile ilgili üç beş şey söyleyebilir. ancak ben 10 insan tanımıyorum orkidelerle ve etobur bitkilerle ilgli detaylı bilgi verecek. dikkat edelim. ustalara saygı

Saygılar.

batukhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-03-2007, 02:42   #104
Ağaç Dostu

çekirdek's Avatar

Giriş Tarihi: 09-02-2007
Galeri: 14
Tuşlara dokunan parmaklarına sağlık batukhan.
Evet,ustalara saygı.

çekirdek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-03-2007, 02:54   #105
Ağaç Dostu

avukatkemal's Avatar

Giriş Tarihi: 28-11-2006
yok erkan bey kıyamaz bize.. koçtaşlara filan mahkum etmez daha yeni filizlenmiş vftlerimi boynu bükük bırakmaz.. hele bu filizlerden biri de adaşıysa olur zaman zaman böle atışmalar işin tadı tuzu.. geçen ay da yazımla uğraşıyordu bikaç kişi..neyse aman durun nazar değmesin bu aralar sakin

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi batukhan Mesajı Göster
magazin köşesi gibi oldu yahu bu ne herkes birbirine bişiler söylemekte.nepenthes rajah falan bahane bence.bitkiyle tacrübe ile ilgisi yok olayın.burada kişisel sorunlar var.artık kimden kaynaklandığını söylemeyeceğim.sn preacox iyi bir arkadaşım olduğu için biliyorum onun bu konularda ne kadar çok tecrübesi olduğunu artık orkidelerde benle yarışabilirmi bilmiyorum ama).şak bir yana.ben şöyle düşünüyorum bilgilerimi paylaşmaya çalışıyorum bende çok katılımım olmasada.çünkü ciddi bir zaman gerekiyor okuyup anlayıp cevap vermek.bana kalırsa sn preacox gibi büyük bilgi birikimi olan ve yardım etmeye bu kadar açık bir arkadaşımıza burada gerekli saygı gösterilmeli.tavsiyelerine karşı çıkılmamalı.kendisi etobur bitkiler konusunda bir numaradır.kendisinin bu durumlardan sıkıldığını hissediyorum.o ayrılırsa bence herkes süpermarket nepenthes i bakar onlarda bi kaç ay sonra kapan üretmezler.etobur bitki olayımızda burada kalırburası kişisel sorun yaratılacak bir yer olmamalı.bence herkes birbirine yeterince saygı gösterirse hiç bir sorun kalmyacaktır.bunlar önemli konular bence.herkes gül bakımı ile ilgili üç beş şey söyleyebilir.ancak ben 10 insan tanımıyorum orkidelerle ve etobur bitkilerle ilgli detaylı bilgi verecek.dikkat edelim.ustalara saygı

Saygılar.

avukatkemal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-03-2007, 12:04   #106
Ağaç Dostu

Evet , üstadlara saygıya katılıyorum...etobur bitkiler konusunda Türkiye de sayın praecox dan başka da üstad tanımıyorum...

Eski 11-03-2007, 15:05   #107
Ağaç Dostu

saydemir's Avatar

Giriş Tarihi: 12-01-2007
Galeri: 10
Arkadaşlar burada kimsenin üstatlık yarışına girdiğini düşünmüyorum. Sadece üstatlara değil, bu forumda bulunan ve emeği geçen herkese saygı duymamız lazım...

saydemir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-03-2007, 15:44   #108
agaclar.net

malina's Avatar

Etobur bitkilerle ilgili yapılmış tartışmaların tümünü bir yerde topladım.

Aynı tartışmaların tekrar tekrar yapılmaması için bir arada bulunması, gereksiz tartışmaları önleyecektir diye umuyorum.

Eski 11-03-2007, 16:09   #109
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malina Mesajı Göster
Etobur bitkilerle ilgili yapılmış tartışmaların tümünü bir yerde topladım.

Aynı tartışmaların tekrar tekrar yapılmaması için bir arada bulunması, gereksiz tartışmaları önleyecektir diye umuyorum.

güzel bir uygulama...

ama buna tartışma demeyelim ...tüm bu yazılıp çizilenler de aslında bir görüş alış verişi...olması olmamasından çok daha iyidir

.

Eski 11-03-2007, 16:22   #110
agaclar.net

malina's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu Mesajı Göster
ama buna tartışma demeyelim ... tüm bu yazılıp çizilenler de aslında bir görüş alış verişi...
Bence tartışma doğru bir ifade:
Birbirine karşıt düşünceleri karşılıklı savunma
Bir sorun üzerine sözle veya yazılı olarak karşılıklı, bazen de sertçe savunma
Ağız kavgası, münakaşa

Yani, görüş alışverişinden fazla, kavgadan eksik

Eski 11-03-2007, 17:01   #111
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malina Mesajı Göster
Bence tartışma doğru bir ifade:
Birbirine karşıt düşünceleri karşılıklı savunma
Bir sorun üzerine sözle veya yazılı olarak karşılıklı, bazen de sertçe savunma
Ağız kavgası, münakaşa

Yani, görüş alışverişinden fazla, kavgadan eksik
aslında nette böyle algılanıyor...yüzyüzede bu yazılanlar relax konuşma havasında sudan konular...

.

Eski 27-04-2007, 07:54   #112
agaclar.net

malina's Avatar

Alıntı:
http://www.agaclar.net/forum/archive/index.php/t-3572.html

yukarıda yazan linkte mario valleri adına yani benim adıma birsürü asılsız suçlama bulunmakta eyer forumunuzdan bu linki çıkartmazsanız mahkemede görüşürüz bilginize.

Mr mario valleri
Alıntı:
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=3572

yukarıda yazan linkte hakkımda sahtekar deniliyor asılsız iddaalar yazıyor bu linki kaldırmazsanız mahkemenin yolunu tutacağım bilginize

Mr mario valleri

Bugün bu e-postaları aldım. Konuyu takip edenler sizlerseniz. Yazılanların hepsini tekrar okumak istemiyorum.

Sonuç ne olmuştu (İddiaları yazanın site yönetiminden biri olmadığı belli olduğu halde, bir açıklama yapma gereği duymadan, saygısız tavırlarla tehdit ettiğini görmezden gelip) yazıları silelim mi, silmeyelim mi?

Eski 28-04-2007, 20:32   #113
Kaybettik...

praecox's Avatar

Bu şahıs burda kayıt olup yanlış tohum sattığını söylemedi mi zaten. ha bu arada isim benzerliği varsa ve başkası bu ismi kullanmışsa o zaman bu da satışı yapan ve üyeliğini sırf bu yüzden iptal eden siteye sormalı.

Eski 28-04-2007, 20:53   #114
-

Giriş Tarihi: 26-09-2005
Galeri: 18
zannederim şu anda GG de "gettigidiyor" isimli satıcı Mario Valeri. daha önceki satıcı ismini değiştirmiş.

noreks Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-04-2007, 10:43   #115
Kaybettik...

praecox's Avatar

İzmir pazarı nikli yasaklanan kişi de bu artık adını telafuz etmek istemediğim adının önün Mr. ekleme zorunluluğu hissetmesi burada belki bir isim benzerliği olacağı konusunda ise de yazılar fiktiv varsayılan bu her iki zatın da aynı yaşta olduğu yolunda.

yanlız izmirpazarı nikli kişi, bu isimle satış yaptığı kayıtlarda var.
gerek doryuz beye de bu nikle satması ve bu isimle fasulyeleri yollamış olmasını gg den kayıtları çok açık...

bu iki değişik zat da olabilir ancak bu bir çiftkişilikli bir kişi de değil sadece tek bir kişi.

burdan bu kişiden izmir pazarı niki ile bu fasulyalari vft tohumu diye satın alanların yollayan kişiyi gg den sorgulaması, gg nin sadece onu yasaklamış olması bir şey demek değil. bu konuda çok fazla şikayet gelmediğinden olsa gerek çok araştırmadılar...

Eski 29-04-2007, 11:35   #116
agaclar.net

malina's Avatar

Bana şöyle yazmış olsaydı anlardım:

Alıntı:
http://www.agaclar.net/forum/archive/index.php/t-3572.html

yukarıda yazan linkte mario valleri adına yani benim adıma birsürü asılsız suçlama bulunmakta. Bu isim benzerliği yüzünden zor durumdayım. Forumunuzdan bu linki kaldırmanızı rica ederim.

Mr mario valleri
Ne o olmadığını yazmış, ne de ben oyum ama o suçlamalar şu nedenlerle doğru değil diye açıklama yapmış.

Yaptığı sadece direktif vermek. Kendisinden olması gerektiği gibi bir eposta beklemekteyim.

Eski 29-04-2007, 11:56   #117
Kaybettik...

praecox's Avatar

Doğru Türkiye'de bu isimde çok insan var. bence biri onun adını kullanmış olmasın. halen de izmirli diye gg de tohum satıyor. varsayalım böyle biri var o zaman gg a müracaat etsin orayı mahkemeye versin. burdaki mesajlarını silmiş olabilir şu an bakamadım ancak en azından izmirpazarı niki altında bu isimli zat 100 kişiye yakın sahte tohum ama hakkiki bir soya fasulyesi benzer böğrülca tohumları satmış. bilmem burda bir junior veya senior durumu olabilir mi?
yani dede de torun da aynı isimde olabilir.

vallahi kafam karışık çok rastlanır bir isim olduğu elbette bir şaka ancak bu zattın da kaçarı olsa kullanacağı yalnış isim bu olmazdı en azından mehmet ahmet olurdu... diye düşünüyorum ben.

benim bildiğim kanıtlanabilir olan... omer kuşcu beye de dortyuz e de bu isimle sahte tohum resmen satılmış bir de fax numarası verilmiş. gönderi ve evraklar var...

bir şey daha dikkatimi çekti de bu tehditkar Mr. Mario ve izmirpazarı nikli arkadaş bu mesajında her ikisi da şayet anlamında ki "eğer" kelimesi için "eyer"i kullanıyor ben mi yanlış biliyorum yoksa bu eyer mi doğru yazılış... bana pek de olağan benzerlikler gibi gelmiyor artık bunlar...

http://www.agaclar.net/forum/showpos...7&postcount=18
versin mahkemeye ne diyelim

Eski 29-04-2007, 14:06   #118
Kaybettik...

praecox's Avatar

Pekii...
bir de şu linkteki yorumlar dikkatimi çekti de
http://www.gittigidiyor.com/php/kiml...ick=volgayasar

Alıntı:
deliyurekim / 22/08/2006
Yorumu çok iyisin.. sakın ""mario-valleri" diye birinden alış-veriş yapma.. üç kağıtçının teki..
Name:  mv.jpg
Views: 279
Size:  25.0 KB

deniyor... ne yani bu kadar da benzerlik...
bence tüm tohum alan arkadaşlar da Gittigidiyor.com'u tekrardan uyarsınlar...

Eski 29-04-2007, 22:04   #119
Kaybettik...

praecox's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi noreks Mesajı Göster
zannederim şu anda GG de "gettigidiyor" isimli satıcı Mario Valeri. daha önceki satıcı ismini değiştirmiş.
evet haklısınız eski adı izmirpazarı idi bu iki niklerin arkasındaki kişi aynı bunu da en iyi eski mesajlarındaki işine glenleri yeni nikine geçirmesi için yine gg yden bunu talep ediyor olması izmirpazarından sahte vft tohumu alanlar bu gettigidiyor a başvursunlar madurların durumunu telafi edeceğini söylemişti.

Eski 29-04-2007, 23:04   #120
agaclar.net

malina's Avatar

Ne güzel konu unutulmuştu, tekrar gündeme gelmesine neden zemin hazırladı anlamadım...

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:39.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025