View Single Post
Eski 10-03-2007, 22:35   #99
praecox
Kaybettik...

praecox's Avatar

Giriş Tarihi: 12-06-2006
Yine bir polemiğin içinde güme gitmemek adına susma hakkımı kullanmak istiyordum ancak burda bir şeyleri bilip yazmak başka bir şey, deneyimlerini paylaşmak daha başka bir şey.

Gerçek olan şu ki (ben dahil) bu forumde highland nepenthesler konusunda başarılı deneyimler paylaşacak kimselerin olmayışıdır. Gerçi bazılarımız bu duruma bir adım uzakda iken bazılarımız henüz ilk adımını dahi atamamıştır.

Bitkileri yemek tarifi misali bir reçete ile bakmak bir yere kadar ancak bazı arazlarını zamanında farkedip müdahale edebilmek ise tamamen deneyim demek.

Nasıl ki bir işin ustalığı deneyim uzun veya kısa bir tür çıraklık veya staj evresini geçirmek demekse burda da da önce bir kolay nitelendireceğimiz nepenthesi bakarken kurutmamız gerek bunu yaşamak gerek...

Bir şeyi bildiğinizi bilginizin farkında olmamız bu pratisyenlik sürecinde bazı problemlerle yüzleşmek ile olur.
Sonuçta burda kimse bildiklerini paylaşmak zorunda değil... Kaldı ki burda önemli olan ordan burdan okuduğumuz bilgilerin buraya yığıp bilgi kargaşası kirliliği yaratmak değil, belki bire bir yaşanmış doğru veya yanlış deneyimlerin paylaşılması ... ki bunu burda kimse kasten bu bilgisini kendine sakladığına dair bir kanaat oluşmadı ...
Ancak burda bu forumda bir nephentes rajah nın bakımını kolay olduğunu söyleyenin hindistan dağlarında yaşıyan bir üye olabileceğini varsayabiliriz.

Dediğim gibi sabahları zaman zaman mevsimine göre ısıtmalı akşamları ise nemli bir ayazı simule etmek için nebulizatörlerle soğutan buzdolabı, bir pastacı vitrini misali teknik bir donanım bazen ciddende olmazsa olmazlar arasında..

praecox Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön