![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-02-2009
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,160
|
Alıntı:
![]() Bu kalp ameliyatı geçirenler hep böyle boğazına düşkün mü oluyor nedir? Ameliyatta verdiğim kiloları fazlasıyla aldım kısa sürede. |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-09-2007
Şehir: antalya
Mesajlar: 85
|
Önceden hazırlanmış marine edilmiş etler ve patlıcanlar,başına kuruk yağı koyularak tek tek şişlere geçirilmeye başlandı. ![]() Uploaded with ImageShack.us Şiş dizmekten parmaklarım ağrıdı.Saolsun Suat kardeşim yardıma geldi.Bu arada Tuncer Bey de muhabbeti ile bize yarenlik etti... ![]() İmece usülü yardımlaşma vardı.Bir yandan da hazırlanan domatesleri Suat kardeşim fırına sürdü.Birazdan tahta parçaları ve kovada ki meşe odunu ile fırını yakacağız.Şişleri koyacağız. ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-09-2007
Şehir: antalya
Mesajlar: 85
|
Fırın yanarken,arada sırada kapağı kaldırarak buharını alıyorum.Aksi halde haşlama oluyorlar.Böylece Patlıcanlar ve etlerin istendiği gibi pişip pişmediğine bakıyorum. ![]() Pişen şişler tek tek alınıp tepsiye serilmiş lavaşlar üstüne çekiliyor.Bu görevde ev sahibi Adnan Altıntaş kardeşime ait oldu. ![]() ![]() Uploaded with ImageShack.us ![]() Herkes masada kurt gibi acıkmış,Tokat kebabını bekliyor ![]() Kebap sofrada millet hucumda... ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-09-2007
Şehir: antalya
Mesajlar: 85
|
Eh artık ustalarda yesin değil mi? ![]() Kimi kederden..kimi neşeden kimi de Tokat Kebından içermiş..Afiyet olsun arkadaşlarıma... ![]() Kebap bitti,sofra kaldırıldı.Ustalar yorgunluk atıyor.. ![]() |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-08-2011
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,536
|
Alıntı:
Merhaba efendim, Düz mangalda pişse idi bu son resimler olmamış olacaktı. Çünkü ustalar pişmiş mi, mahcup olmayayım çiğ sunarak diye şişteki etlerin ucundan koparıp tadar, dolayısı ile sofrada herkes yerken o kenarda tok hali ile bu kareye katılamazdı. Ama en kaliteli şişler gene saklanır sonra yenmek üzere, mangal ve duman hakkı olarak, usta tarafından. Tokat 'ın faydaları, başta kebabı ile... Afiyetler olsun, sağlıkla kalın. Saygılarımla lütfen. |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-09-2007
Şehir: antalya
Mesajlar: 85
|
Mrduran kardeşim...Mangalcı yaptığı mangaldan şöyle oturupda ağız tadı ile rahat rahat yiyemez ki.Onun zevki o kebabı..O eti pişirmek,yetiştirmek ve açlara servis etmenin hazzını yaşayıp,beğenilmektir.Bir de üstüne üstlük,her kes masada rahat oturup yemek beklerken, ayakta kalma,eğilip kalkmanın yorgunluğu da cabası.Adam da yiyecek iştahda kalmıyor ki.hani ucundan orasından burasından atabiliyorsan iki lokma açlığını bastırıp gidiyorsun |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-05-2007
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 4,833
|
Alıntı:
Ancak bu kadar olur. En kısa sürede bizim emektar ocağı ateşlemenin zamanı geldi. Patlıcanlar turfandaya düşmeden yapmak lazım. Şuraya bakarmısız. Aklım gitti yahu. En son Erbaada Arılar tesisinde yemiştim. Süperrr. |
|
|
|
|
![]() |
|
|