agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Et, Tavuk, Balık Yemekleri > Et Yemekleri
(https)




Beğeni Düzeni271Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 06-08-2012, 15:08   #11
Ağaçsever
 
lokosit's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-11-2009
Şehir: BALIKESİR
Mesajlar: 64
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sigortacihasim Mesajı Göster
Sevgili Lokosit,

Eti marine etmekden maksat,onu yumuşatmaktır.
Bunun içinde marine ediyoruz.Aynı zamanda değişiktadlarıda katsın diye.
Marine ederken de;
Şarap...Sirke..Yoğurt..Zeytinyağı gibi asidi yüksek ürünler kullanılıyor ki ete nufus etsin ve onu çürütsün yumuşatsın diye...
Siz yine de bir daha ki sefer yapacağınızda marine etmekden vaz geçmeyin derim..
Sadece sarımsak,karabiber ile olmaz...Olsa olsa biraz tad verir..Yumuşatmaz..Benim et üzerine bildiklerim bu..Tabii zevk ve deneme yine size ait..Ah şu ramazanı sağlık sıhhatle bir geçirelim..Bundan sonra bu satırlarda bayağı denemelerin resimlerini zevkle izleyeceğiz gibi me geliyor.

Ellerinize sağlık,afiyetler olsun..Saygılarımla
Merhaba
Dediklerinize katılıyorum.
Marine etmeyi tad versin anlamında kullandım, kuzu budunu çürütmeye gerek olacağını düşünmüyorum, zaten pamuk gibi et.
Antepli bir arkadaş ısrarla soğan yerine sarımsak kullanmamı önerdi, deneyeceğim. Şimdiden ağzımın suyu aktı)

lokosit Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:31.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025