![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-09-2007
|
Sn.Akdenizlim2005..Çok haklısınız.Ben Dr.umu çok sever sayarım.O görmesin duymasın beni tefe koyar valla.Ama o da püfür püfür sigara içiyor be kardeşim.Ona ne demeli peki... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaçsever
|
Allah döner ustalarına kolaylık versin..O sıcakta nasıl çalışıyorlar.<ben bu sıcaklarda değil Tokat Kebabı,mangala bile hasret kaldım.Bir yandan 40 derece sıcak,biryandan ateşin sıcağı hiç çekilmiyor.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 23-11-2009
|
Kanda lipit değerlerim yükseldiğinden beri uğramıyordum buraya ![]() ![]() Bu sefer antrikot denemesi yapayım dedim; kurumuş gibi görünse de fena da olmadığını söyleyebilirim Öncelikle antrikotlar alınır. Dövüldükten sonra içine karabiber, soğan ve yoğurt konur Rulo yapılır Bir kaba üst üste yerleştirilir Üzerine yine soğanlar konur |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaçsever
|
Folyo ile kapatılıp dolaba konur (5 Saat) Rulolar şişlere dizilir Sonra mangala konur, alttaki çekmeceye biber domates ve sarmısak konur Mangal yakılır Pişen etler alınır (Kurumuş görüntüsü sizi yanıltmasın) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaçsever
|
Sonra çekmece çıkarılır Etler doğranır ve servis yapılır. Afiyet olsun.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
Tuz bile koyulmamalı.Tuz koyarsan et suyunu bırakır.Tuz pişirilmeden evvel ete serpilir ve et tuz ile biraz ovulur o kadar. Sen etleri başında dövdüğün için ezmişsin.Hücreleri ezilmiş kan çıkmış.Birde tuzladığın için iyice suyu çıkmış pişerken. O nedenle de kurumuştur. Antrikot yassı büyük parça olduğundan rulo yapılırsa iç kısmında kalan yüzlerinin dışına göre pişmeme tehlikesi olabilir.Et homojen pişmeyebilir. En iyisi antrikotu yaprak şeklinde iken ,iki şişe birden geçirip sallamak ama öncelikle kuyruk yağlarını koysaydın üstüne derim. Yine de görüntüler ve lezzeti paylaştığın için bizlere fikir verdiğin için teşekkürler... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
![]() ![]() Bir daha ki sefere but etini soğan yerine sarımsak, karabiber ve zeytinyağı ile marine edeceğim. Ramazandan sonra test edip onaylayıp burada yayınlarım.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaçsever
|
Sevgili Lokosit, Eti marine etmekden maksat,onu yumuşatmaktır. Bunun içinde marine ediyoruz.Aynı zamanda değişiktadlarıda katsın diye. Marine ederken de; Şarap...Sirke..Yoğurt..Zeytinyağı gibi asidi yüksek ürünler kullanılıyor ki ete nufus etsin ve onu çürütsün yumuşatsın diye... Siz yine de bir daha ki sefer yapacağınızda marine etmekden vaz geçmeyin derim.. Sadece sarımsak,karabiber ile olmaz...Olsa olsa biraz tad verir..Yumuşatmaz..Benim et üzerine bildiklerim bu..Tabii zevk ve deneme yine size ait..Ah şu ramazanı sağlık sıhhatle bir geçirelim..Bundan sonra bu satırlarda bayağı denemelerin resimlerini zevkle izleyeceğiz gibi me geliyor. Ellerinize sağlık,afiyetler olsun..Saygılarımla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|