agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler > Ekmek
(https)




Beğeni Düzeni81Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 07-03-2015, 10:03   #14
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,774
Sayın TigerX, evet orijinal formülle yaptım. Doku dediğiniz gibi, elastik ve kesinlikle kuru değil. Keserken esneyen, ufalanmayan tipte.

Geçen sefer yaptığım hataları yapmadım. Mayanın 1.7 katına kabarma anında başladım. Fazladan katlama yapmama gerek kalmadı bu kez, baloncuklar sizin örnekteki kadar belirgin olmamakla birlikte çok daha fazlaydı.

Ama en önemlisi geçen sefer serin ortamda 7-8 saat mayalamak durumunda kalmıştım. Bu kez 2,5 saat mayaladım. Ve 24 cm lik tencerede pişirdim.

Tencereye aktarma işini beceremediğim için kağıtla pişiriyorum o da şeklini biraz deforme ediyor, kat yerine gelen yerlerde şekil ve ton bozukluğu oluyor.

Kesince ilk ekmekle arasında fark daha belirgin.

Size tekrar teşekkürler, sizin video sürekli açık olarak kendi hamurumla karşılaştırarak yaptım.

Eklenen Resimler
 
Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:11.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025