![]() |
|
|
|
#11 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu keyifsiz hamurun sonucu iyi olmadı, nedenlerini düşünüyorum. - Sabırsız davranıp, maya iyice aktifleşmeden hamuru yaptığımı sanıyorum, Sn. Sakagün'ün mayası kadar köpük köpük olmamıştı. - Fırın kabını iyice unlayıp hamurumu içine koymuştum, bir gün sonunda ekmeğin hacmi iki katına çıkmıştı ama bu süre içinde üstü örtülü olmasına rağmen kurumuştu. - Kapağını kapatmadan 200 derecede pişirdim, süreyi de biraz uzatınca beklediğimden kuru oldu. - Hamurun altı unluydu ama kabardıkça kabın yanına yapışmış, tencereden çıkarmakta zorlandım, sonunda üst yarısı elime geldi altta yapışan kısmı spatula ile çıkardım.- Tadı güzel, içi hamur gibi durmuyor, gözenekli ama nedense çiğnerken un dişe yapışıyor bu da çok rahatsız edici. -Doğal tam un oranını fazla kullanıyorum, belki sonuçta bunun da etkisi vardır. Yine de yılmayacağım, yarın evdeyim, bir deneme daha yapacağım. |
|
|
|
|
|
|