View Single Post
Eski 05-03-2011, 10:45   #166
Kiraz
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,640
Buzdolabından dün çıkardığım mayayı ılık ortamda beklettim. Pek yukarıdaki gibi köpük köpük olmadı ama kokusu çok güzeldi. Sn. Sakagün'ün tarifinden esinlenerek biraz un katıp geceyi geçirttim. Bu sabah un, su, şeker, tuz çok az da yağ ilavesi ile ekmek makinasının hamur mayalatma programına koydum.

Karıştırma sırasında, arada baktığımda cıvık olduğunu gördüm, bir kaç kere un ilave ettim. Bir saat sonunda kocaman kabaracak diye beklerken kendini salmış bir hamur elde ettim. Ne kadar un yedirsem yine kendini salmış bir hamur oldu, hiç elastikiyeti kalmamıştı. Bu halde pişirirsem iyi sonuç alamayacağımı düşünerek, unlayarak tekrar mayalanması için bir kaba koydum, biraz ümitsiz bekliyorum

Sn. Sakagün tebrikler, çok iyi gidiyor.

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön