View Single Post
Eski 04-03-2011, 08:14   #156
sakagun
Ağaç Dostu
 
sakagun's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-05-2007
Şehir: Geyve
Mesajlar: 2,024
Dün gece bir ekmek denemesinde bulundum.
1. adım: 1 bardak ekşi maya, yarım bardak unu bir kapta karıştırdım. Üzerini streç filmle kapatıp 2 saat beklettim.

2. adım: İçine 2 bardak un, 1/2 bardak su ve 3/4 tatlı kaşığı tuz kattım. 10 dakika yoğurup 7 saat beklettim.
Name:  IMG_5445.jpg
Views: 737
Size:  31.1 KB

3. adım: Hamuru unlanmış tezgahta yuvarladım. İyice unlanmış tepsiye alıp 2 saat beklettim.
Name:  IMG_5452.jpg
Views: 678
Size:  31.6 KB

4. adım: Üzerine 3 derin çizik attım. 220 derecede 25 dak. pişirdim.
20 cm. çapında bir ekmek oluştu.
Name:  IMG_5457.jpg
Views: 682
Size:  47.9 KB
Name:  IMG_5460.jpg
Views: 707
Size:  41.0 KB

Sonuç: Daha büyük bir ekmek olur sanıyordum. Tadı güzel. Şu anda bir yandan yarısını yiyorum.
Tarif şu siteden.


Düzenleyen sakagun : 04-03-2011 saat 21:19
sakagun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön