|  17-02-2011, 09:33 | #11 | 
	| Ağaç Dostu 
				 
				Giriş Tarihi: 02-08-2004 Şehir: Ankara 
					Mesajlar: 4,544
				      | 
	Alıntı: 
	
		| 
					Orijinal Mesaj Sahibi livadi  Benim ekşi maya denemelerim 2. günü zor buluyor. Şöyle ki; daha 2. günün sonunda köpük köpük oluyor, bekletmeye ve un, su ilavesine devam ettiğimde kötü kokmaya başlıyor.Ancak bahsi geçen şekilde un ve su ayrılmıyor.
 Ben mayalanmayı çavdar unu ile başlattım, ikinci gün tam buğday unu ekledim ve kavanozun kapağını kapalı tutuyorum.Kavanozum mutfakta duruyor.Yani ılık bir ortam.
 Acaba nerde yanlış yapıyorum, bir fikriniz var mı?
 |  Mutfağınız muhtemelen, maya için gerekli olan en iyi şarta sahip.   ) 
Daha ikinci günde köpürüyorsa ve bu köpüklerde kötü bir koku ve renk yoksa bence mayanızın acelesinden başka bişeyi yok.. Köpürdüğü anda o maya ile bir miktar hamur yoğurup, kabarmasını bekleyin bakalım. 
  
Sonucu merakla bekliyorumm.  
 | 
	|   |     |